![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Vožnja kamiona u Americi - Trucking in USA » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav drustvo, ja stigao u sredu 12.4. u Cikago i vec sledeci dan krenuli na put. Znaci jedan dan, jedna tura, ovo nam je trenutno mislim 8.tura za 10 dana jer vikend za Uskrs nismo vozili. Mnogo je naporan ovaj expedited, vozi se uglavnom nocu, znaci 700 milja za noc je ovde vozacima sasvim normalno. Ako mi stigne sledece nedelje ssn, da se vratimo za Cikago i polozim za auto. Inace smo trenutno u okolini Atlante, cekamo utovar vode u Niagari za Knoxville,istovar veceras pa sutra nesto za Kentaki itd. Hvata nas posle i spic kroz Atlantu, saobracaj ovde je uzasan.
|
|||
|
|||
![]()
pozdrav Zeljko
kako ide? nadam se da si dobro i da ti nije mnogo veliki sok ![]() Imam par pitanja onako usput, koliko si platio kartu? kako si odma usao u kamion? imas nekog svog? cisto malo da nam objasnis, ako vec jesi u nekom od prethodnih postova oprosti procitat cu ![]() zelim ti jos mnogo srece! ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Kad polozis za auto, cekaces jedno dve nedelje na dozvolu pa posle kad polozis permit za kamion, cekaces ga skoro mesec dana. Do tad upijaj sve sto mozes na putu i oko kamiona pa kad ti stignu dozvole da polozis i peglas solo |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
@markoss, ostali smo u Niagari 2h sa utovarom, stigli smo 3h ranije, nisu hteli da nas tovare. Sad smo u Sams club u Knoxvillu, cekamo Swifta da dodje i izvuce prikolicu da bi mi stali. Uhvatilo nas veliko nevreme na I-75 ali stigosmo.
|
|||
|
|||
![]()
da da znam da ti bas imas iskustva u GSP
a kako mislis bez kvacila? automatik? ono sto sam ja gledao je ono duplo stiskanje kvacila u svakom slucaju sto se olosi narkomana i pedera tice, ovo prvo dvoje je isto ko i kod kuce, na to si naviknut i toga na zapadu uvijek ima samo vise obzirom na vece populacije nego nase, a jednako tako i za ovo trece stim da se na to trece nesmijes zaliti jbg to ti je cena zivota na zapadu planiras sada uciti od njega kao suvozac, a kada planiras startati sa polaganjem? Eto taman jedna info koju nikako nisam kapiro, prvo treba poloziti za vozacku za auto pa naknadno za kamion? (to je tako proceduralno?) |
|
||||
|
||||
![]()
@GSPvozac
Dobro me nasmeja jutros ![]() @BoljeVreme Pripazi na recnik. Moderator
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sto se Geyeva i narkica tice, iskreno za 11 meseci voznje nisam nikad video bilo sta slicno po trakstopovima, jedino sto su mi dva puta nudili stereo opremu verovatno kradenu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Danas sam bio u DMV West Chicago i saznao da zelena karta(plastika) NIJE POTREBNA vec je dovoljan pecat na vizi za dobijanje cdl-a. Tako da price o plastici ne vaze za imigrantske vize.
|
||||
|
||||
![]()
Imao si sreće da naidješ na službenika koji je upoznat sa procedurom do detalja.
U velikoj većini slučajeva neće da razgovaraju dok se ne priloži plastika. Nisam nikada bio u West Chicago CDL DMV, mada ovamo bliže gradu - Elk Grove Village & South Holland CDL DMV su ili neprijatni i neprofesionalni, ili potpuno neupućeni u procedure...
voznja kamiona u americi, šleper amerika |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Vozac kamiona zelena karta | nebojsagm | Vaša strana | 11 | 02.08.2012 11:14 |
![]() |