ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Vodič za emigrante

Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira...

Vodič za emigrante » Vožnja kamiona u Americi - Trucking in USA » Bitni linkovi
Početak u USA Stan Posao Kola (Automobil) Osiguranje
Porez Dešavanja Naša mesta Putovanja Avionske karte

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 22.04.2017, 20:58
GSPvozac GSPvozac je offline
Drug član

Datum prijave: 10.05.2016
US lokacija: Westmont,IL
YU lokacija: Obrenovac
Nepromenjeno

Pozdrav drustvo, ja stigao u sredu 12.4. u Cikago i vec sledeci dan krenuli na put. Znaci jedan dan, jedna tura, ovo nam je trenutno mislim 8.tura za 10 dana jer vikend za Uskrs nismo vozili. Mnogo je naporan ovaj expedited, vozi se uglavnom nocu, znaci 700 milja za noc je ovde vozacima sasvim normalno. Ako mi stigne sledece nedelje ssn, da se vratimo za Cikago i polozim za auto. Inace smo trenutno u okolini Atlante, cekamo utovar vode u Niagari za Knoxville,istovar veceras pa sutra nesto za Kentaki itd. Hvata nas posle i spic kroz Atlantu, saobracaj ovde je uzasan.
apr'17--BEG-IST-ORD
---------------------------
Pozdrav i puno srece svima, Zeljko.
Reply With Quote
Staro 22.04.2017, 21:13
boljeVreme boljeVreme je offline
Član

Datum prijave: 16.03.2017
Nepromenjeno

pozdrav Zeljko
kako ide? nadam se da si dobro i da ti nije mnogo veliki sok

Imam par pitanja

onako usput, koliko si platio kartu?
kako si odma usao u kamion? imas nekog svog?
cisto malo da nam objasnis, ako vec jesi u nekom od prethodnih postova oprosti procitat cu

zelim ti jos mnogo srece!
Reply With Quote
Staro 23.04.2017, 00:33
markoss markoss je offline
Proteran

Datum prijave: 19.05.2015
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik GSPvozac Prikaz poruke
Pozdrav drustvo, ja stigao u sredu 12.4. u Cikago i vec sledeci dan krenuli na put. Znaci jedan dan, jedna tura, ovo nam je trenutno mislim 8.tura za 10 dana jer vikend za Uskrs nismo vozili. Mnogo je naporan ovaj expedited, vozi se uglavnom nocu, znaci 700 milja za noc je ovde vozacima sasvim normalno. Ako mi stigne sledece nedelje ssn, da se vratimo za Cikago i polozim za auto. Inace smo trenutno u okolini Atlante, cekamo utovar vode u Niagari za Knoxville,istovar veceras pa sutra nesto za Kentaki itd. Hvata nas posle i spic kroz Atlantu, saobracaj ovde je uzasan.
Ja sam u cet u Niagari cekao 5h na utovaru jer me je robot tovario, katastrofa ziva.
Kad polozis za auto, cekaces jedno dve nedelje na dozvolu pa posle kad polozis permit za kamion, cekaces ga skoro mesec dana. Do tad upijaj sve sto mozes na putu i oko kamiona pa kad ti stignu dozvole da polozis i peglas solo
Reply With Quote
Staro 23.04.2017, 05:45
Drug član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik boljeVreme Prikaz poruke
pozdrav Zeljko
kako ide? nadam se da si dobro i da ti nije mnogo veliki sok

Imam par pitanja

onako usput, koliko si platio kartu?
kako si odma usao u kamion? imas nekog svog?
cisto malo da nam objasnis, ako vec jesi u nekom od prethodnih postova oprosti procitat cu

zelim ti jos mnogo srece!
Pa imam drugara koji vozi svog Volvoa,s njim sam odmah upao u kamion. Prvi utisak, nenormalno brzo se vozi za evropske uslove, kamioni su svi na kruzu 70 mph na sta nisam navikao. Drugo, ne znam kako cu nauciti ovo saltanje bez kvacila iako sam vozac sa iskustvom. Uredjeno je extra za potrebe vozaca, truck stopovi, rest areae itd, utovari i istovari se brzo zavrsavaju. Mana, velika kolicina olosa i narkomana koji se muvaju po truck stopovima. Plus veliki procenat gejeva medju vozacima, bez blama te startuju po parkinzima. Treba voditi mnogo racuna. Tako druze, za sada ucim samo kao suvozac.

@markoss, ostali smo u Niagari 2h sa utovarom, stigli smo 3h ranije, nisu hteli da nas tovare. Sad smo u Sams club u Knoxvillu, cekamo Swifta da dodje i izvuce prikolicu da bi mi stali. Uhvatilo nas veliko nevreme na I-75 ali stigosmo.
apr'17--BEG-IST-ORD
Reply With Quote
Staro 23.04.2017, 06:30
boljeVreme boljeVreme je offline
Član

Datum prijave: 16.03.2017
Nepromenjeno

da da znam da ti bas imas iskustva u GSP
a kako mislis bez kvacila? automatik?
ono sto sam ja gledao je ono duplo stiskanje kvacila

u svakom slucaju sto se olosi narkomana i pedera tice, ovo prvo dvoje je isto ko i kod kuce, na to si naviknut i toga na zapadu uvijek ima samo vise obzirom na vece populacije nego nase, a jednako tako i za ovo trece stim da se na to trece nesmijes zaliti jbg to ti je cena zivota na zapadu

planiras sada uciti od njega kao suvozac, a kada planiras startati sa polaganjem?

Eto taman jedna info koju nikako nisam kapiro, prvo treba poloziti za vozacku za auto pa naknadno za kamion? (to je tako proceduralno?)
Reply With Quote
Staro 23.04.2017, 14:43
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

@GSPvozac
Dobro me nasmeja jutros

@BoljeVreme
Pripazi na recnik.

Moderator
Staro 23.04.2017, 21:34
markoss markoss je offline
Proteran

Datum prijave: 19.05.2015
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik boljeVreme Prikaz poruke
da da znam da ti bas imas iskustva u GSP
a kako mislis bez kvacila? automatik?
ono sto sam ja gledao je ono duplo stiskanje kvacila

u svakom slucaju sto se olosi narkomana i pedera tice, ovo prvo dvoje je isto ko i kod kuce, na to si naviknut i toga na zapadu uvijek ima samo vise obzirom na vece populacije nego nase, a jednako tako i za ovo trece stim da se na to trece nesmijes zaliti jbg to ti je cena zivota na zapadu

planiras sada uciti od njega kao suvozac, a kada planiras startati sa polaganjem?

Eto taman jedna info koju nikako nisam kapiro, prvo treba poloziti za vozacku za auto pa naknadno za kamion? (to je tako proceduralno?)
Salta se menjac bez kvacila na osnovu broja obrtaja motora a brzina u koju se ubacuje se bira na osnovu brzine kojom se krece kamion, naravno i tezine tereta.

Sto se Geyeva i narkica tice, iskreno za 11 meseci voznje nisam nikad video bilo sta slicno po trakstopovima, jedino sto su mi dva puta nudili stereo opremu verovatno kradenu.
Reply With Quote
Staro 25.04.2017, 10:26
NYCB NYCB je offline
Drug član

Datum prijave: 07.03.2017
US lokacija: NYC/NJ
YU lokacija: NS
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik markoss Prikaz poruke
Salta se menjac bez kvacila na osnovu broja obrtaja motora a brzina u koju se ubacuje se bira na osnovu brzine kojom se krece kamion, naravno i tezine tereta.

Sto se Geyeva i narkica tice, iskreno za 11 meseci voznje nisam nikad video bilo sta slicno po trakstopovima, jedino sto su mi dva puta nudili stereo opremu verovatno kradenu.
Ne,ne,ne.... Nije kradena, vec je ispala sa kamiona
Reply With Quote
Staro 30.04.2017, 01:58
Drug član

Nepromenjeno

Danas sam bio u DMV West Chicago i saznao da zelena karta(plastika) NIJE POTREBNA vec je dovoljan pecat na vizi za dobijanje cdl-a. Tako da price o plastici ne vaze za imigrantske vize.
apr'17--BEG-IST-ORD
Reply With Quote
Staro 30.04.2017, 04:32
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Imao si sreće da naidješ na službenika koji je upoznat sa procedurom do detalja.

U velikoj većini slučajeva neće da razgovaraju dok se ne priloži plastika.

Nisam nikada bio u West Chicago CDL DMV, mada ovamo bliže gradu - Elk Grove Village & South Holland CDL DMV su ili neprijatni i neprofesionalni, ili potpuno neupućeni u procedure...

Tags
voznja kamiona u americi, šleper amerika

Pravila pisanja