ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Intervjui - 2014 » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 16.04.2014, 21:57
krle66 krle66 je offline
Drug član

Datum prijave: 14.05.2013
Nepromenjeno Cestitke od SRCA!!!

Citat:
Prvobitno poslao korisnik RBSMC Prikaz poruke
Eto došao je taj dugo očekivani dan kada ću i ja podeliti naše iskustvo sa intervjua. Prvo ono najvažnije - sutra idem ponovo po pasoše .

Stigli smo ispred ambasade oko 8:10 i sačekali 15-tak minuta i tada je došao čovek sa spiskom i prozvao nas prve. Bilo je još desetak ljudi u tom momentu ispred. Auto smo ostavili parkiran na trotoaru u jednoj od uličica prekoputa ambasade.
Prošli kontrolu na ulazu, ostavili telefone i ključeve od auta a ostalo smo poneli unutra. Ovde napominjem da nam niko nije pravio nikakve probleme oko unosa vode u flašici i nešto grickalica i slatkiša u ćerkicinom rancu, kao ni oko pribora (maramice, pelene krema i sl.)
Na ulazu u salu su nas dočekali čuveni Toma i još dve devojke koje su nam dale broj i uputile u levi deo čekaonice. Tu su nas ubrzo prozvali da predamo pasoše, pa ubrzo ponovo da predamo dokumentaciju, pa posle 10-15min opet, ovaj put otisci, pa plaćanje ... sve u svemu do 10h smo prozvani nekoliko puta, a poslednji put nas je prozvao naš službenik da nam kaže da smo slobodni do 14h.
Dokomenta koja smo dali su standardna:
- Koverte sa lekarskog
- Diplomu i svedočanstva srednje škole i diplomu fakulteta (Originale vratili a zadržali obične kopije i to samo moje, suprugine nisu trebale)
- Uverenja iz supa i suda - uzeli originale za oboje
- Papir sa adresom i imenom osobe kod koje idemo
- Izvode iz MKR i venčani list (imali smo međunarodne i domaće i službenik je uzeo domaće. Kaže čovek više mu se ti sviđaju jer ima više podataka na njima. Uzeo je i originale i kopije, a nakon intervjua su nam vratili originale)
- Potvdu o služenju vojske nisu uzeli
- Pisma Notification letter i Interview Appoitment letter nisu uzeli
- Pošto smo prilikom konkursa naveli obe kvalifikacije - i obrazovanje i posao, poneli smo i gomilu dokumenata da potkrepimo i kvalifikovanost preko posla (ugovore i rešenja o prestanku radnog odnosa za tri firme + supruga za dve, licence i sl.) međutim pre nego što sam i posegao za fasciklom službenik reče "OK to je sve što mi treba", tako da sam se džaba tripovao.
Nakon pauze došli smo oko pola dva i opet ušli među prvima (imali smo protekciju zbog ćerkice od dve i po godine koja je šarmirala sve redom). Uzeli novi broj i čekali jedno pola sata dok nas nisu prozvali. E sad ide interesantno. Kako smo seli opet sa leve strane čekaonice koja se u međuvremenu napunila studentima, a je sve vreme pratio brojeve na semaforu i posebno iznad kabine sa tamnoputim službenikom jer sam bio ubeđen da ćemo tu biti intervjuisani, uopšte nisam čuo kada su nas prozvali (ali po imenu preko razglasa) da dođemo u kabinu br 10. U jednom momentu one dve devojke na ulazu su se okrenule prema nama i ponovili ime koje je prozvano i pitali ima li takvih na šta smo se mi sjurili prema toj kabini.
Unutra nas je dočekao ljubazan konzul sa kojim smo proćaskali odgovarajući na očekivana pitanja: Gde idete? Koga imate tamo? Cime se bavite? Koliko ste dugo u braku? Znate li da je California jedna od najskupljih država? Zašto želite da idete u USA i sl.
Pitao sam konzula da li možemo odvojeno otici u USA (prvo ja a posle supruga i ćerka) i rekao je da to nije nikakav problem jer sam ja nosilac prijave. Pri tom smo u formularima koja smo slali u KCC naveli da idemo zajedno (@BokiBg ovo je odgovor i na tvoju dilemu).
Nakon toga konzul mi reče ok dođite po pasoše u petak, a potom kad je shvatio da je u petak neradan dan reče OK ipak sutra oko tri ... i eto ... sad čekam sutra ...
Samo jedna dilema: Intervju na engleskom ili srpskom ?
Reply With Quote
Staro 16.04.2014, 21:59
krle66 krle66 je offline
Drug član

Datum prijave: 14.05.2013
Nepromenjeno Cestitke od SRCA!!!

Samo jedno pitanje: Intervju na engleskom ili srpskom ?
Reply With Quote
Staro 16.04.2014, 22:02
RBSMC RBSMC je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2013
US lokacija: Los Angeles
YU lokacija: Novi Sad/Zrenjanin
Nepromenjeno

Citat:
Samo jedna dilema: Intervju na engleskom ili srpskom ?
Na engleskom, sa izuzetkom jedne ili dve reči koje je konzul rekao na srpskom kako bi opustio atmosferu. Mada naš engleski je onako ... nije baš savršen, ali upeli smo sve da se razumemo.
15.05.2013. Stigla koverta u KCC
07.04.2014. Obavljen lekarski pregled
16.04.2014. Intervju uspešno obavljen
04.05.2014. Departure day
Reply With Quote
Staro 16.04.2014, 22:35
Inside@22's Avatar
Inside@22 Inside@22 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 25.08.2008
YU lokacija: 45.81619 N,15.973574 E
Nepromenjeno

@RBSMC - bravo!!
čestitke i sretno za dalje...

i tako do 50 karaktera...
7.10.2014 - I'm leaving on a jet plane, I don't know when I'll be back again
Reply With Quote
Staro 16.04.2014, 23:01
gruja.kg.srb's Avatar
gruja.kg.srb gruja.kg.srb je offline
Drug član

Datum prijave: 07.05.2013
US lokacija: Aurora, CO
YU lokacija: Kragujevac, Serbia
Pošalji Skype™ poruku korisniku gruja.kg.srb
Nepromenjeno

Bravo, iskrene cestitke, i puno srece preko bare. Iskreno se nadam da cemo i mi sa brojevima preko 50k docekati taj trenutak. Jos jednom sve cestitke i sve najbolje i puno uspeha u USA!
Reply With Quote
Staro 17.04.2014, 09:59
daroni daroni je offline
Član

Datum prijave: 09.04.2014
Nepromenjeno

Evo i noosti sto se nas "junaca" tice, meni je juce promenjen status i zakazan interviju za 10. jun, da ponovim broj sam 32xxx , hvala svima na odgovirima i adekvatnoj pomoci, bcemo u kontaktu...
Reply With Quote
Staro 17.04.2014, 11:03
coda81 coda81 je offline
Drug član

Datum prijave: 03.05.2013
Nepromenjeno

Evo i ja da prijavim da sam dobijo maili i obavestenje da mi je intervju zakazan za 24.jun u Beogradu broj 329xx!Srecno svima
Reply With Quote
Staro 17.04.2014, 11:27
gruja.kg.srb's Avatar
gruja.kg.srb gruja.kg.srb je offline
Drug član

Datum prijave: 07.05.2013
US lokacija: Aurora, CO
YU lokacija: Kragujevac, Serbia
Pošalji Skype™ poruku korisniku gruja.kg.srb
Nepromenjeno

Cestitam i zelim puno srece svima! I da pozelenite uskoro
Reply With Quote
Staro 17.04.2014, 11:32
iVlada iVlada je offline
Član

Datum prijave: 01.10.2013
US lokacija: Los Angeles, California
YU lokacija: Belgrade, Serbia
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik milija55 Prikaz poruke
Vlado, da li si cuo da se ikada desilo da je neko poslao dokumenta u KCC, a da nije pozvan na intervju u ambasadu.
Koliko ja znam, bilo je slucajeva. U sustini, nema nikakvih pravila. Ako si pozvan na intervju, e to znaci da ces 99,999 % dobiti GC.. Za ostalo nema pravila.
Reply With Quote
Staro 17.04.2014, 14:47
MarkoF9F MarkoF9F je offline
Član

Datum prijave: 14.09.2012
US lokacija: Boston
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Pozdrav "junci"! Evo i ja da se javim, sinoc oko 10 je stigao email, a status je promenjen nekih 20 minuta kasnije. Razgovor zakazan za 3. jun
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja