![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Zdravo forumaši,
Odavno čitam ovaj forum, i redovno igram lutriju za zelenu kartu, ali za sad ništa. ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Cao Lux,
supruga i ja smo prvo razmatrali Kanadu, ali kad smo se mi vec vjencali i htjeli da predamo papire, oni promijenise zakon, i odna se to cekanje na Kanadsku vizu produzilo. Nakon toga smo odlucili da apliciramo za Australiju. Sistem je isto kao i za Kanadu bodovni, ali je malo komplikovaniji. Ustvari zavisi od zanimanja. Moja supruga je trebalo da ide u Holandiju da polaze neki test za neki certifiikat. I taman kad smo uplatili za te knjige za testove, dosla nam je prva koverta iz Kentakija. Nakon toga smo odustali od Australije, i oni su nam vratili novac koji smo bili uplatili. Dakle hocu da kazem, ako hoces da odes, apliciraj sto prije, i nemoj cekati rezultate zelene lutrije. Ako te izvuku, proces oko odlaska na novi zeland mozes stopirati i vratit ce ti pare, a ne gubis na vremenu cekajuci da se prijavis. poz.
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Uvek treba imati plan A i plan B, pa koji prvi uspe. Srecno u svakom slucaju. |
|
||||
|
||||
![]()
Na lutriju ne ttreba nitko da racuna... to je ipak samo lutrija.
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav, evo i ja da kazem da cekamo rezultate lutrije, ali u medjuvremenu moj supug zavrsava neke kurseve za rad na brodu, pa sta bude, ne mozes se osloniti samo na jedno, pokusavali smo nesto oko Australije pre godinu dana ali nista, a u svakom trenutku mozemo od svega odustati ako nas usreci dobitak na lutriji
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() Hvala na podrsci i savjetima. Poz |
|
|||
|
|||
![]()
Mozda ce nekome ovo biti zanimljivo
http://www.ssnz.govt.nz/working-in-n...ling/dairy.asp |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Kakva je situacija za Novi Zeland, ja sam saobraćajni inžinjer radim 3.5godina na tehničkom pregledu vozila (P.S kako se taj posao zove u USA, Australija, Kanada Novi Zeland... da bi ga mogao potražiti na skil-listama) a supruga je Muzički Pedagog radi kao nastavnik Muzičke kulture 2 godine master studije privodi kraju? Lutrija me je razočarala uveliko izvučen a nisam stigao na red, ponovo ćemo se prijaviti ali...
Sada se interesujemo i za Kanadu, Australiju i naravno Novi Zeland.
04.10.2012. Prijava prvi put 15.05.2013. IZVUČEN - ODABRAN 2014EU00041448 22.05.2013. Poslata Koverta 20.06.2013. Your forms have been received. 02.10.2013. Prijava drugi put za svaki slučaj! Dve prijave! 01.05.2014. HAS NOT BEEN SELECTED - Obe prijave 07.08.2014. Naj tužniji dan!!! Izgubljena poslednja nada CUT OFF 40150 septembar ![]() 07.10.2014. Prijava treći put - dve prijave 06.05.2015. HAS NOT BEEN SELECTED - Obe prijave ![]() 22.10.2015. Prijava četvrti put - dve prijave |
|
|||
|
|||
![]()
Izgleda da je veliko broj ljudi u istoj nedoumici!
Kod mene je slična situacija kao i kod većine, prvo opcija nam je bila Kanada, međutim promjenili su se uslovi za imigraciju, pa smo se okrenuli Australiji, a u isto vrijeme igrali GCL. Nekako od marta/aprila ove godine sam skupio svu literaturu za IELTS i počeo da se spremam za ispit. Zvao sam i Britanski konzulat u Sarajevo oko termina prijave za polaganje i baš kad sam se odlčio uplatiti za polaganje izvuku nas na lutriji. U Americi imamo puno familije koja se jako dobro snašla i obećavaju nam sve, od smještaja pa do zaposljenja. Nakon 1. maja obavimo razgovor sa svima njima i odlučimo da je to završena stvar i da idemo u USA. Međutim desilo se ovo oko bulletina i završeno je sa brojem 40150 za ovu godinu, a naš broj za iduću godinu je 39xxx, pa opet čovjek ne može da bude siguran oko odlaska, jer ko zna sa kojim će brojem završiti DS2015. A što se tiče Austrailje, evo koje uslove ja imam: diplomirani inženjer arhitekture, sa 6 godina radnog staža, imam 32 godine i na IELTS-u mi je dovoljno da imam minimalne bodove (6 iz sve četiri oblasti) da bih mogao pokrenuti aplikaciju, još ako budem tražio sponzorstvo neke od država to mi je još 5 bodova i onda je to skoro pa sigurna stvar. Međutim u Australiji ne znam nikoga, nemam ni poznanike tamo, pa mi je ova varijanta za Ameriku puno prihvatljivija, mada je Australija po svim parametrima jedna od najboljih zemalja za život. E sada u svakodnevnom sam razmišljanju i nedoumicama šta da radim? Termini za IELTS su mi do kraja godine svaki mjesec, to je oko 150 eura, zatim verifikacija/nostrifikacija diplome mi je oko 600-700 eura + sudski tumač za prevođenje dokumenata + mnogi drugi troškovi koji izađu ukupno na cca 2 000 do 3 000 eura, da li da se izlažem troškovima za Australiju ili da čuvam pare za Ameriku, a ne znam da li ću i dočekati intervju?! |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Novi Zeland | vandicazg | Stare teme | 1 | 30.09.2010 22:31 |
'Lazni' novi pasosi ? | PaulGarrett | Vaša strana | 16 | 14.04.2009 09:05 |
Stari/Novi pasos i dokumenta RS | Zana | Stare teme | 10 | 23.12.2008 07:57 |
Novi sadržaji | srdjevic | ZelenaLutrija.com - O sajtu | 0 | 30.05.2008 07:33 |
![]() |