![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Sta mislite o ovom programu kao nacinu odlaska u Kanadu na duzi rad (dok ne stigne GC
![]() vise o programu na http://www.wtecenter.com/programi/work-and-study-canada |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Kada se sabereš za taj program od 6 meseci, treba ti u startu $4014 CAD A uvek postoji mogućnost, ako je voljan, poslodavac da te sponzoriše za vizu.
|
|||
|
|||
![]()
Pa jeste mnogo novca, ali opet kontam da bolje i u to uloziti pa se tamo snaci nego ovde cekati zelenu kartu a raditi za 20 000 din (a troskove imati od 50 000)
![]() Moje misljenje je da se isplati, jer opet Kanada je relativno laka za iseljenje, sa poslom tamo, sa iskustvom i obrazovanjem odavde, sa znanjem jezika.... iako me je USA na 1. mestu ![]() Volela bih da sem toga da je skupo cujem generalno misljenje, isplati li se, da li se u Kanadi moze naci posao... Cinjenica je da se ovde ne moze vise i da ko ima u steku treba da ode bilo gde i ulozi u svoju buducnost (i nada se GC ![]() ![]() Mene interesuje da li je Kanada dobar izbor i da li je realno ocekivati da se preko ovog programa moze bolje infiltrirati tamo ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dosta nedefinisano pise o kasnijem nalazenju posla.... Ono sto znam sigurno je da su Kandadjani dosta strikniji od USA u davanju radnih viza, i da samo dobijanje SIN nije dovoljno da nadjete posao bilo gde. Da bi ste mogli ostati u Kanadi, poslodavac za vas mora traziti od drzave LMO pa tek po odobrenju traziti radnu dozvolu za vas. Iz teksta se vidi da ce vam naci posao u restoranu/hotelu i to su uglavnom zanimanja sa minimalno satnicom ovde + velika verovatnoca deleko od velikih gradova. Ako se vase zanimanje nalazi na listi deficitarnih zanimanja, imate sansu za podnosenje Federal Skill Worker aplikacije. Postoje i drugi nacini za dobijanje residenta, sve pise na njihovom zvanicnom sajtu. Inace Vancouver je veoma lepo mesto za zivot, ali u isto vreme i jako skupo. Ja poznajem samo zapadnu obalu, i ako poredim Vancouver i Seattle ..to je kao nebo i zemlja....potpuno razlicito a razdaljina svega 160 km. |
|
|||
|
|||
![]()
Po HRDC moj br je 1122, sto bi znacilo da imam sanse. E sad, ja sam mislila da mozda to nije lose, otici u Kanadu, zavrsiti kurs jezika, raditi pa nakon toga ili produziti radnu vizu ili preci na turisticku i tamo po manjim mestima traziti posao... Ne znam, svakako cifra nije mala, ali posto nikog ne poznajem u Kanadi mozda ovo nije los start.. Svakako je lakse naci posao licno nego preko neta
![]() Nije forum za Kanadu ali bih volela kad bi mi neko malo pojasnio PNP program i nalazenje stalnog ili privremenog posala po tim slabije naseljenim provincijama poput Manitobe, Alberte.... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
treba ti zainteresovani poslodavac da ti posalje Job Offer i da aplicira za tebe LMO. ako dobije pozitivan odgovor za tvoj LMO, eto tebe u ambasadi na razgovoru Neki ljudi traze posao preko neta, sto zaista nije lako, neko ko ima dovoljno novaca dodje ovamo pa pokusava licno da ide na intervjue ..najbolja varijanta je preporuka prijatelja, poznanika iz Kanade..tako se i najlakse nadje posao Federal i PNP programi nemaju nikakve veze sa nalazenjemposla i radom u Kanadi, iskljucivo imaju veze sa apliciranjem za PR status. |
|
|||
|
|||
![]()
Da li znate sta je ovo?
http://canadagreencard.org/CIFA_about_us.php |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Charlie...zasto etiketiras nesto sto ne znas odmah sa..."prevara"...to je izgleda moda kod nas...Jesi li pricao sa nekim ko je prevaren, jesi li ti mozda prevaren, jel ti neko rekao da je prevaren? A sta ako nije prevara a ti dao pogresnu informaciju? Samo na osnovu tvog ubedjenja! Ne znam, ja sam bar takav da ono o cemu ne znam ne mogu komentarisati...sto znam ok..mogu podeliti sa drugima. Tako da samo pisanje da bi nesto napisao nije bas ozbiljno...a moze i da steti. Ne zameri mi ali ta nagadjanja i etiketiranje "odokativno" su bas odlike balkanskog mentaliteta zbog kojeg, izmedju ostalog i zelim da se izvucem iz Srbije.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Work & Travel program & Green Card | DaniloStoj | Ne-imigrantske vize | 20 | 12.12.2017 09:02 |
Work and Travel | srboljub89 | Vaša strana | 1 | 27.11.2013 20:47 |
Start-up Visa (Canada) | Veljko | Vaša strana | 6 | 22.05.2013 12:33 |
education ili work experience - imam realan problem?? | Yannick | Prva koverta | 11 | 31.07.2012 15:16 |
Work history | barajevo31 | Stare teme | 7 | 22.02.2010 11:45 |
![]() |