![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav forumaši.
Interesuje me da li ovde ima ljudi koji su bili ili znaju nekog ko je bio u Portoriku. Pokušao sam da nadjem sličnu temu ali nisam uspeo. Evo nekoliko razloga zašto mi ovo deluje kao dobro mesto za početnu emigraciju. Kao što je primetno, u Americi kao i u mnogim zapadnoevropskim državama, troškovi stanovanja odnose veliki deo kućnog budžeta. Računam da su u Portoriku manji (ali nisam proveravao). Drugi razlog je to što je Portoriko terirorija a ne savezna država pa ne mora da plaća poreze federalnoj vladi i ima neke beneficije. S tim u vezi, piše na vikipediji "As residents of a U.S. territory, American citizens in Puerto Rico are disenfranchised at the national level and do not vote for president and vice president of the United States,[26] and do not pay federal income tax on Puerto Rican income" što je veoma korisno za ljude koji se bave onlajn poslovima. I treći razlog, možda meni najzanimljiviji jeste topla klima, što meni odgovara. Naravno, mislim da Portoriko ima problema, kao što su kriminal i siromaštvo ali me zanima šta vi mislite o tome. |
|
||||
|
||||
![]()
Ako kvalitet medicinskih usluga, skolstva, kriminala i generalno manjeg ekonomskog razvoja ne igra preteranu ulogu, onda je okej.
U svakom drugom scenariju -- big NO. |
|
|||
|
|||
![]()
Skraceno receno - nemoj vise uopste da razmisljas o tome.
DV-2015 - prvi put, 2 prijave - IZVUCENI 22.05.2014. - popunjeni formulari 19.02.2015. - lekarski 24.02.2015. - intervju/odobrene vize/Administrative processing 26.03.2015. - konacno stigli pasosi (sa vizama) 28.03.2015. - kupljene karte 24.06.2015. - NYC resident ![]() 01.04.2016. - Garden State |
![]() |
|
|
![]() |