Affadavit of support

a dali Evidence of support mora da bude na formi I-134 ili koze da bude e-mil ili
pismo poslato aplikantu ili direktno u ambasadi?
Ako mora da bude form I-134, dali to znaci obaveznu zaverku kod US notara?

Dok ti neko ne da odgovor u koji je siguran evo I-134 obrasca i USCIS uputstva za njega.
(http://www.uscis.gov/files/form/i-134.pdf)

Lijep pozdrav !

Da sam na tvom mjestu nazvala bih ambasadu , oni najbolje znaju šta traže .
Možda se je nešto i promjenilo , znaju oni često od jeseni ili nakon nove godine uvesti neke promjene .

Landlord u pravu si,znam za to, malo sam…prebacila…:o

Da li neko eventualno zna koliko kosta osobu koja salje I-134 , jer kako nemam nikog moracu prijatelje prijateljevih prijatelja da molim da mi posalju.

Ne znam koliko kosta overa i administrativni troskovi oko I-134 ali tvoj sponzor mora da prikaze prihode za zadnje 3 godine i njihovim prosekom mora da pokrije 125% U.S. poverty level-a za onaj broj osoba koje on izdrzava + ti ili vi (ako vas ide vise). On treba time da garantuje da 3 godine neces da padnes na socijalnu pomoc, ako njegovi prihodi ne dostizu dovoljnu cifru on moze da nadje kosponzora.
Neka me neko ispravi/dopuni gde treba.

a koji dokument onda treba ako nadje kosponzora? ili samo da nama posalju 2 odvojena Affadavit-a, pa onda ta dva ovdje nosimo na intervju?

To za kosponzora je sigurno ali detalje ne znam jer mi nemamo ni 1 ko bi nam poslao I-134 a tek 2:rolleyes:

Ja imam tetku u USA i imam komsije.. koji su otisli tamo.. ali mi je toliko blam da ljude pitam da mi posalju taj obrazac.. da je to neopisivo..

Hvala Xeg! To je jako korisna informacija!

Zasto ti je toliki blam? Pa kad objasnis situaciju, sigurno ce ljudima biti drago da ti pomognu. Nije da ce te morati izdrzavati tamo.
Inace, jedan moj poznanik je tako prije 2 godine isao, nije znao nikoga i onda je slucajno preko nekih nasih sajtova upoznao jednu zenu i zamolio je da mu pomogne. Ona mu poslala papire, on otisao bez problema, i sve se super zavrsilo. A nikad prije toga se nisu ni sreli ni upoznali … Tako da, samo naprijed i nema blama! :slight_smile:

Pa da, ima jos dobrih ljudi:)

Ma naravno da ima. Ipak su svi nasi ljudi na ovaj ili onaj nacin bili u istoj situaciji i sigurno znaju koliko znaci i najmanja pomoc kad na taj nacin mjenjas zivot.

Slazem se sa tobom , zato sam negde i rekla da ne treba ljude generalizovati, mislim ne treba izbegavati nase po svaku cenu, kao i svuda, ima dobrih i manje dobrih ljudi…:slight_smile:

I ja se slažem da ima dobrih i susretljivih ljudi al isto tako razumijem lanloada .
Ne reagiraju svi ljudi jednako ,tako da vrlo lako postoji mogućnost da ti netko na koga najviše računaš ne pomogne ,a neki stranac koga prvi put vidiš ti pomogne .To je vrlo čest slučaj .
A postoji i mogućnost da će biti dovoljno samo garantno pismo gdje ti ljudi u usa samo napišu da ćeš biti kod njih dok se ne snađeš . Ipak je to jednostavnije i lakše nego form I -134 gdje ljudi javno trebaju napisati koliki su im prihodi .

Znas li slucajno kako bi to garantno pismo trebalo izgledati?
Jel to treba negdje ovjeriti i sl?

Ovako ,znam kako izgleda garantno pismo jer mi je prijateljica poslala iz Usa ,jer sam trebala doći na doček tamo,al ipak nisam otišla jer su nam došli gosti pa smo nakraju tu ostali.Tako imam kraj sebe to garantno.Inače frendica je amerik. i odvjetnica ,tako da je sigurno ispravno.
A 4 ,bjeli papir , istipkan , (na engle.)
Na lijevi ,gornji kut -adresa ambasade ,a na desnom datum kad piše.

Oslovljava se u naslovu konzulu

Taj garant sepredstavi ,ime ,prezime , adresu u usa i da je američki državljanin.
Tada napiše da ovo pismo piše kao zahtijev za ime i prezime te osobe , objasni šta ste si ,npr prijatelji ,rod itd …
Garant piše gdje i šta radi (jedna rečenica ,čisto d aspomene da radi )
Vjerojatno treba opisati situaciju (GC dobitnik ) i da ćeš biti kod njih neko vrijeme (gdje ćeš imati smještaj i hranu ) dok se ne snađeš …(nađeš posao itd.)
Zahvali se

Ručni potpis

i opet natipkana ime i prezime i
adresa garanta

To je to, misljenja sma da je dovoljno ,to nikom nebi trebalo biti teško ,a i ne zazire im se u prihode

ej, puno hvala.. ovo mi je lakse traziti od ljudi.. nego da moraju pisati kolika su im primanja i sl.

i cek na $1K, da ne bude suva koverta, k’o pasulj bez mesa:D

Ja se samo nadam da nam cika konzul bude lepo raspolozen na dan intervjua, ako vidim da mu nesto nije potaman ja odmah odlazem susret;)

Mislim da ipak treba I 134. Zasto su ga onda postavili na sajt. Ali mozes da garantujes i parama. Pozajmis za potvrdu iz banke, da prikazes konzulu. Po dobijanju vize vec imas nesto da prodas.Svakako ti trebaju pare za pocetak.

Mislim da nisi u pravu sto se ovoga tice.. :slight_smile:
Gleda se kolona 100 %..

evo pogledaj ovo :

In the following link, last question, you can see that for I-134, you should use 100% of the poverty line.

And in the following link in “Other Immigrant Categories - When an I-134 May be Needed” question, you can see that for DV cases, you should use I-134

http://travel.state.gov/pdf/I-864GenInfo-FAQ-Final.pdf

Now combine the abovementioned two and we conclude that for DV cases, we use I-134 which requires funds of 100% of the poverty line.

:slight_smile: heheh