Hehehe, to mi prenosis moj razgovor odavde
Nisi lepo iskopirao prvi link koji je postovao mak1z![]()
Nismo to jos 100% dokazali, zvao sam jutros ambasadu da ih pitam ali rade od 8:30. I nama to odgovara ali i ti stajes na njegovu stranu i podrzavas stav:
Na osnovu onoga zakljucujemo ovo iako nigde ne pise da je to tako:)
ma ne podrzavam njegov stav, nego te malo zezam..
Vise si na onom forumu nego ovde sa nama..![]()
Ma kakvi, tamo pokusavam da pohvatam jos po neko iskustvo a znas da sta god korisno nadjem prenosim ovde. Tamo imam samo par postova i jedino sam tebe tamo uvrstio u prijatelje a ti krenuo da me pljujes ovde:(
Dobro dobro, nema veze:p
Ej, pa nije fora! Ja otvorio ovaj forum da radi i vikendom, a vi se pljujete po drugim forumima. Ajd malo ovde, da imam šta da moderišem. ![]()
Ma o kome ti to???
landlord i ja smo ti !](http://img.photobucket.com/albums/v124/fingaup/Smileys/drunk-1.gif)
pa vidis da smo najveci brbljivci:D:D:D
Pazi ti ovog srdjevica, on bi da nas zavadi.. dodje jednom mjesecno na forum i odmah tako..
e pa nece moci..
![]()
Hehehe… bas dodje jednom mesecno, mozda ga zato zenske bolje poznaju od nas:p
(sad kao nas dvojica malo njega;))
Vi to uz jutarnju, a? ![]()
Ma da, nije me bilo jedno vreme, imao sam gužvanjac na poslu naaaaajgori. ?*to je najgore, sve vreme sam za kompom, a ni RSS nisam vremena imao da čitam. Sad sam sve lepo pročitao (počeo sam tamo oko 9
), negde sam omašio jer ne videh da ima već, a sad će vidim kako da se ponovimo malo. Neki predlog? ![]()
Uh, mogo bih leć’… :eek:
Paaa… mogao bi da nam pustis po $100 pa nek svako kupi sta hoce!](http://img.photobucket.com/albums/v124/fingaup/Smileys/thumbsup.gif)
Pa ti si lud… ![]()
Ajdeee… pa i nije tako strasno:D
Znas li kojom bi se brzinom onda te dve cifre izjednacile:D
stravična marketinška taktika, nema šta. prešišali bismo i ES i B92 i sve…
a ja? rikn’o bi načisto! ![]()
Evo novog infoa, od pre par minuta, direkt iz USA Ambasade u Bgd-u:
- Konzul je onaj koji finalno odredjuje da li ce nego od DV dobitnika dobiti GC ili ne. Ako on kaze NE ni $1.000.000 ni ne znam kakve garancije nece pomoci.
- Ako kaze DA, moze se proci i SAMO sa stampanim mailom (mislim da je to Srdjevic pricao) gde se neko nudi da vam pomogne u prvom periodu.
- Poverty Guidelines tabela se NE ODNOSI NA DV i zato to nigde nije naznaceno. Ukoliko konzul odluci da neko moze da ide ali bi ipak voleo da vidi neki iznos na racunu ili potvrdu o nekretnini on ce to reci i dati rok da mu se donese.
Eto , opet se sve vrti oko sreće ![]()
hvala ti puno Xeg, jako dobre informacije!
Evo upavo sam pročitala sta mi treba za intervju (dobila sam jos u prvoj kuverti )
Required Documents :
1.Birth certificates
2.Police certificates
3.Passport
4.Deportation papers
5.Court and prison records
5.Military records
6.Marriage certificates
7.Termination of prior marriages
8.Translations
9.Evidence of required education or work experience
nigdje se ne spominje I -134
evo sta pise u dokumentu koji sam dobila u prvoj koverti a u zaglavlju je Ambasada SAD u Sarajevu:
Following item is required for all visa types (including family based visas and diversity visas):
Evidence of support: Your petitioning relative in the US must complete Form I-864, Affidavit of Support (and, if applicable, form I-864a, Contract between Sponsor and Household member) on your behalf and provide supporting evidence proving that you and members of your family who immigrate to US are not likely to become public charges in the US.
Ja sam sad poprilicno zbunjena opet… Najbolje zvati ambasadu i pitati u svakom slucaju. Ne vjerujem da se uslovu u Beogradu i Sarajevu razlikuju bas tako.
Moji prijatelji koji su izvuceni pre jedno tri godine nisu nosili nikakav Affidavit na intervju i nisu im ni trazili,cak su otisli bez lekarskog pa su im u ambasadi rekli da odu da to obave i da donesu,takodje tada nisu imali ni tacno zakazan intervju vec su u dogovoru sa Ambasadom odredili datum i vreme,tada je bilo tako a sada evo zakazuju.
Inace na samom intervjuu nista narocito nisu ih pitali sasvim par obicih pitanja(kurtoaznih)i bili su maksimalno ljubazni.Sve se ovo desavalo u Beogradu,izgleda da ipak ima razlike u odnosu na BiH,mada je to malo neshvatljivo
videli da nema zezanja sa nama ovde u Srbiji
Evo ovo je odgovor od Americke ambasade u Skopju na pitanje dali mi treba Affidavit of Support s obzirom da ga nema u popisu dokumenata:
Treba. Formular je I-134 I takse 1040 za 2007 od sponzora.***
Tako da oni koji idu u Skopje u ambasadu trebaju I-134, a za ostale ambasade najbolje da iim se javite i provjerite.