Cao svima!
Potreban mi je neko ko se razume u zakon i proceduru, ukoliko je to moguce uopste ali pokusacu u svakom slucaju da budem jasan. Da li postoje ikakve mogucnosti da osoba Srpskog porekla zatrazi preko Ambasade SAD promenu drzavljanstva i bude Amerikanac u sopstvenoj zemlji?
Drugim recima hocu da promenim ime i prezime, drzavljanstvo i budem registrovan kao gradjanin SAD u Srbiji? Izvinite ako je mozda malo nejasno, ali cisto pitam posto me zanima da li je to uopste dozvoljeno i realno? :;D:
Mora da se šališ,da je tako jednostavno pola Srbije bi zatrazilo drzavljanstvo…da budu Ameri u Srbiji fol…a onda ladno odu u Ameriku da tamo zive jer imaju drzavljanstvo!
Ha, ha… u pravu si, nasmeja me I mnogi bi tražili američko državljanstvo ne samo zato što žele tamo da žive, već bi motiv mnogima bio i taj što američkim državljanima ne treba viza za mnoge zemlje, a traže se od građana Srbije (npr. Kanada).
Ipak, možda i postoji način da bude Amerikanac u Srbiji. Na primer: može da upozna Amerkanku i da se zaljubi u nju i zabavlja sa njom, pa posle određenog perioda zabavljanja da zaprosi Amerikanku i da se venča sa njom, itd… U svakom slučaju, ni na ovaj način državljanstvo ne bi mogao da dobije odmah, već bi morao da čeka neki period da dobije zelenu kartu (jer je u braku sa američkom državljankom), pa da se iseli u Amerku, pa tamo da živi bar 3 godine da bi mogao da zatraži i dobije državljanstvo (osobe koje dobiju zelenu kartu na druge načine, a ne preko braka, moraju živeti bar 5 godina u Americi da bi mogli da zatraže državljanstvo), itd…
U svakom slučaju, njegova zamisao da bude Amerikanac u Srbiji je teorijski ostvariva, i to nakon mnogo, mnogo godina, ali praktično to je nemoguća misija. Ha, ha… nasmeja me ovaj odgovor, ali njegovo pitanje je još smešnije. Evo ja pitam slično pitanje: da li mogu ja da budem Švajcarac iz Srbije koji će da živi u Americi? Naravno, šalim se .
Pogodnosti am.drzavljanstva znamo a ti si veoma suptilno ispričao kako bi to moglo.Znam dvojicu naših momaka iz takve priče…ipak,ni to nije lako treba se zaljubiti u mentalitet am.zene.Naravno,ništa nije nemoguće kad se dovoljno želi.Dobijanje G:K.omogući napaćenom pojedincu da se iznenada nadje na konju vrancu koga tek treba da nauči da jaše:;D:
:blink::blink: A onda sam se slatko nasmejala… Samo se iskreno nadam da je pitanje postavljeno kao neka vežba za stand-up ili kao pokušaj kreacije nekog novog vica… ali iskreno se nadam…