Avio let za USA u vreme COVID-19

Cao drugari,

Pomalo je pocela panika da me hvata pa reko da vidim ako neko prati informacije sto se tice letova za USA.

Mi smo trenutno u Beogradu sticajem okolnosi, a u USA iznajmljujemo stan imamo kola itd… ja radim u USA kompaniji remotely…

Problem je sto smo zaglavljeni u Srbiji trenutno a trebalo bi u narednih par meseci da udjemo u USA inace cemo da izgubimo zelenu kartu.

Da li mozda ima neko neki savet sta da radimo, da li ce uopste moci da se putuje avionom do USA u narednih par meseci, da li kontaktirati USA ambasadu i videti sa njima sta ciniti?

Srbija je najavila otvaranje aerodroma za 18i maj, ali dzaba kada ostale zemlje ne znamo kada ce da urade.

Hvala i pozdrav.

imas letove iz frankfurta za SAD, ide par puta sedmicno. cak su i karte prilicno povoljne. u jednom pravcu vec oko 350€. iz frankfurta ide samo za newark. cak je i jedan kofer uracunat u cijenu. posto imas GC nece biti problem da odes. kartu mozes kupiti preko lufthanse npr. ili nekih onlie portala.

Znaci ostaje mi samo da me AirSerbia poveze sa Nemackom u nekom trenutku?
OK hvala puno na infromaciji.

a imaš evo organizovan let i iz Prištine 05.05., pa možda možete i taj uhvatiti. To vam nije toliko daleko od Beograda i može se doći, ili?

https://xk.usembassy.gov/health-alert-u-s-embassy-pristina-kosovo-april-29-2020/

Postoije i letovi iz Sofije i Budimpeste. Naidji ponekad na www.flightradar24.com pa ces brzo da vidis ko sve leti.

Organizovali su 2 ili 3 puta i letove iz Beograda za državljane i LPR, možda opet nešto organizuju.

Ko to leti iz Sofije za US direktno? Iz Budimpeste leti poljski Lot tj leteo je pre krize

Eurowings najavio ponovno uvodjenje letova za podrucje Bosne i Hercegovine i Hrvatske u junu…Jos samo da ne dodje do Trampovog ban extension iza 23. 06.???