Da li je moguce , ...

… da kad se preda I 130 form za supruznika , proces dobijanja vize traje 2-5 godina ??? Zna li neko konkretno ? Molim vas , vrlo mi je bitno , procitao sam sve oficijelne stranice i na kraju se svodi na to . Hvala.

Ja sam dobila informaciju od advokata da budemo spremni na 2 godine cekanja. Opet znam za par slucajeva gdje je supruzniku odobrena viza nakon 6 mjeseci otprilike. Mislim da tu nema bas pravila, zavisi kakve si srece i kakva je situacija i imigraciona politika u tom trenutku…

Ja sam nacuo neku pricu o 1000 dana cekanja, ali je neprovereno…

Zavisi od mnogo faktora, moj prijatelj uskoro dovodi mladu ovde iz Srbije. I njima je slicno receno ali eto njima je proslo nekih 9 meseci od vencanja.
Moguce je da dosta zavisi i od advokata.

sad jos malo ukidaju vize pa kud koji mili moji

Ajd’ skini potpis please. Hvala.

Vize se ukidaju za EU, to nema veze sa USA.

Mislim da niej bas najjasnije postavljeno pitanje.Naime i ja se nalazim u slicnoj situaciji.
Moj momak je izvucen na lutriji,on je vizu vec izvadio i evo polako se sprema u Ameriku.Mislili smo se uzeti prije nego sto on ode.Sad smo dosli do nekih zbunjujucih inf.o vremenu cekanja dobijanja vize za supruznika.
Bili smo prilicno lezerni u svemu ovome jer smo dobili inf.da cu ja cekati nekih 6mj.medjutim sad odjednom se treba cekati 3do 5 god :realmad: ??!!
Naisli smo na ovaj link

koji pravi razliku od ulaska u usa i statusa potencijalnog green card holdera.Bice da kad se preda za suprugu prije ulaska u usa se ceka do 6mj. a kad vec posjedujes green card situacija se drasticno mjenja i ceka se godinama?!
E sad molim sve one koji imaju prave informacije o ovom problemu ,nego konkretna iskustva…

Da ste se uzeli kad je on izvucen i zajedno dalje isli u proces, oboje biste dobili vizu u isto vrijeme. Ovako ces da cekas malo. Mislim da je najduze do 2 godine cekanja, sto znaci da mozes i nakon 6 mjeseci i nakon godinu dana dobiti vizu. Nema pravila i niko ti tacno ne moze reci kako ce da bude u vasem slucaju. Bojim se da bi vam moglo uzeti vremena i to sto je on novi imigrant, nema posao, stan, ustedjevinu, a trebat ce im dokazati da moze da te izdrzava dok se ne snadjes. Sretno!

Pa na sajtu lepo pise da ces imati intervju u roku od 60 dana ako uradite sve sto treba ali ti ipak pozovi ambasadu i vidi da li je to tacno. Oni ce ti dati najbolje informacije.
meni su prosle godine rekli “ako zelis da ides sa njom morate da se vencate pre intervjua” i tako smo i uradili.

Ja sam cackajuci po sajtu nabasala na ovaj,jasno nam je da smo pogrijesili jer se nismo uzeli prije intervjua ,nismo bili u mogucnosti jer sam ja bila van zemlje u tom periodu,a ocigledno da smo imali krive informacije.Pa sad i ako budem morala cekati do godinu dana,ajde dobro ali 5god.je previse!!!
Sutra cemo zvati ambasadu,pa cemo vidjeti sta ce nam reci,sve se nadam da ce se moci nesto napraviti prije nego sto on ode u Ameriku…

Ali im obavezno recite da si ti bila van zemlje i da je to razlog zasto se niste uzeli pre intervjua da ne posumnjaju u nesto drugo.
Srecno

Ja sam bio u istoj situaciji, ali smo lepo pitali konzula i on je rekao da se intervju moze i pomeriti, ali se pre intervjua moramo vencati. Ja ne vidim sto je to bio problem pitati i sto se tako vazne informacije za neciji zivot uzimaju sa rekla-kazala sigurnoscu. Nemam pojma koja vam je sada procedura i koliko to moze potrajati, ali intervju ste mogli pomeriti dok se ti ne vratis iz inostranstva i tako lepo sve srediti.
Inace, imam drugaricu koja se udala za coveka koji je vec bio americki drzavljanin. Deca su im se rodila van amerike. I ona i deca su cekali 4 god. da se procedura sredi.

nisu pitali jer su se plasili. plasili su se da u ambasadi ne pomisle da nesto ne muljaju. i sad su se zeznulii. znam jos takvih slucajeva. ukratko, ako se vencaju POSLE intervjua i izdavanja vize jednom, drugi supruznik ce morati da ceka godinama i za to vreme nece moci ni turisticki da ide u posetu svome muzu/zeni. u vecini slucajeva ce supruznik koji je dobio green card pre dobiti drzavljanstvo nego sto ce supruznik koga je ostavio u maticnoj zemlji dobiti useljenicku vizu. toliko o “istim” pravima izmedju permanent residents i citizens. oni vam kad vam daju vizu u ambasadi kazu BS kako imate ista prava kao i Amerikanci, osim prava da glasate, dok ne dobijete drzavljanstvo, a ne daju vam da dovedete muza, zenu i decu da zive sa vama. vrlo humano i u skladu sa “ljudskim pravima” i “family values” kojih su im prepuna usta.

to je normalno da rezidenti nemaju ista prava kao drzavljani, ali opet moras da im odas priznanje, osim sto daju green kartu supruzniku, daju i svoj djeci ispod 21 god. da ne bi razdvajali porodice (mada opet malo bi ljudi poslo ostavivsi porodice ovdje). A posto ti udjes u SAD ti si permanent resident, i to sto si dobio na lutriji vise nema znacaj, isti si i kao i svi ostali sa green kartom.
Kad bi ista pravila bila za rezidente i drzavljanine, recimo npr. jedan Meksikanac predje ilegalno granicu, dobije nekako green kartu i onda sponzorise jos 4-5 clanova porodice. Amerika bi se pretrpala. Morali su nekako da oranice broj. A malo koja drzava daje drzavljanstco posle 5 god. (3 ako si u braku sa drzavljaninom). Plus mozes da sponzorises i bracu i roditelje sa drzavljanstvom (mada bi se dosta nacekali)

Ona drugarica sto sam je gore pomenuo se udala za drzavljanina (nije rodjeni amerikanac…ali je imao drzavljanstvo) i opet je cekala godinama. Nazalost, ameri nisu kao kanadjani ili australijanci.

[quote=“petar.world,post:15,topic:475”]
to je normalno da rezidenti nemaju ista prava kao drzavljani, ali opet moras da im odas priznanje, osim sto daju green kartu supruzniku, daju i svoj djeci ispod 21 god. da ne bi razdvajali porodice (mada opet malo bi ljudi poslo ostavivsi porodice ovdje). A posto ti udjes u SAD ti si permanent resident, i to sto si dobio na lutriji vise nema znacaj, isti si i kao i svi ostali sa green kartom.

[quote]

zasto moram da im odam priznanje? ne moram, i ne odajem ga. mislim da im je taj zakon kretenski. ako vec nekome daju to pravo da zivi i radi u njihovoj zemlji, nije li normalno da ta osoba moze da dovede svoje najrodjenije?!?!? da li su oni zaista toliki idioti da zamisljaju da je green card vazniji od muza/zene i rodjene dece!?!?? pa ne moraju im dati odmah svima green karte, ali makar boravisne vize da mogu da zive sa svojim voljenima. ostajem pri tvrdnji da je taj zakon jako beskrupulozan, pokvaren i maliciozan. toga nema ni u jednoj normalnoj zemlji. ako si dao jednom, to znaci i da njegova porodica ide u paketu. take it or leave it.

neznam dali ste uopste svjesni koliko ljudi se zeni i udaje samo radi papira! pa kada bi oni svakome odmah dali papire!!?? Potrebno je da prode odredeni period provjere i administracije,a onaj ko je strpljiv i kod koga je sve posteno i regularno relativno brzo sredi sve.

Pa pazi…tesko je odrzavati porodicu, ako su ljudi nekoliko godina udaljeni jedan od drugih. A sto se udaje/zenidbe radi papira tice…toga ima i ovako pored sve te peripetije. Nije amerika najgora (naprotiv), nemacka je jos gora. Fora je da se takve zastite prave radi prevaranata…a na kraju prevaranti i dalje uspevaju da urade svoje, jedino posteni ljudi uvek najebu.

nazalost u vecini stvari je tako!!!