Pozdrav svima. Prijavio sam se na lutruju u Oktobru prosle godine, i upload-ovao ovu sliku. Ispunjava tehnicke uslove, ako mogu tako da se izrazim. A sta mislite, da li je sve ostalo ok? Konjina, nisam htio ici kod fotografa, reko mogu ja to sam…
Hvala…
Pa nije katastrofalna, ali mislim da je trebala barem malo svetlija da bude. Cini mi se da je jako tamna. Ne znam…necu da kazem da sam I ja poslao savrsenu fotografiju, ali sam se I ja slikao kuci sa mobilnim telefonom
Ne bih se kladio da će proći, niste ravno prema kameri okrenuti, ne vide vam se oči, pozadina nije svijetla i ova sjena na desnom ramenu vam nije dobra. Ne kužim na koju foru onaj photo validator radi, vjerojatno samo dimenzije i veličinu pregleda, a sadržaj ne. Ako ne prođe, na jesen ne biti lijen i otići fotografu.
sretno
Meni se isto čini da ovo nije ok. Fitz je sve lijepo pobrojao, i za validator je točno primjetio da ne provjerava sadržaj fotografije.
Mene bi bilo strah da će me ovakva slika diskvalificirati, ali sretno u svakom slučaju.
Evo ti slika moje mladje cerke pa uporedi sa tvojom, sam ces videti razliku… 4 slike 300 dinara i ne boli te glava. Doduse malo joj je majica poguzvana jer ju je mama pridrzavala, ali ko ce jos da ocekuje da dete od 6 meseci stoji samostalno ![]()
Pokusao sam da pronadjem onaj link sa tacnim kriterijumima za fotografiju, medjutim nema ga do nove lutrije. Iskreno govoreci, pokusao sam i sam da napravim fotografiju u kucnoj varijanti, ali nisam uspio da ispunim zadate uslove postavljene na zvanicnom sajtu. Generalno, najveci problem je bio sa ostrinom slike, nedovoljnim svjetlom i sjenkom. Sve ovo je navedeno kao negativni efekat. Sjecam se da slike sa ovim nus pojavama ne ispunjavaju kriterijume. Ali, nada ostaje :).
I da, validator mjeri duzinu, sirinu, velicinu i to je sve. Ostalo je fantastika ![]()
PS. Beba je super ![]()
Ima link na svakoj stranici ambasade.
Eto ih … ![]()
Ja sam ova uputstva pronasao na https://www.dvlottery.state.gov/, vjerovatno pri procesu prijave. Medjutim, kako je sada nastupila druga faza, vise ih nema. Hvala oboma ![]()
Previse tamno,oci se slabo vide to ja onako kao amater mogu reci za ostalo neznam,i jos ima sjene
Znao sam… Sta’s kad sam konj… Sledeci put nista ne prepustam slucaju… Najgore je sto sam imao neki osjecaj da cu bas sad dobiti GC… ![]()
Ma procice, nemoj se bezveze nervirati oko toga. ![]()
ma tvoja je odlicna pogledaj moju , ali nije vise ni bitno prosla ne prosla kad sam izgubio k. broj :a078:
a reci realno, jesi proveo bar minut na stranici gde pise u kom formatu treba slika da bude?
Obzirom kakvu si sliku poslao, ja mislim da se uopste ne trebas nervirati sto nisi zapamtio broj
Da se na onom gelenderu naslo jos par jarana i to svaki sa nektarovim pivkanom u ruci slika bi bila potpuna
Jos da ti neki drzi usi… ![]()
edit: nemoj da se ljutis, moram malo da se nasalim ![]()
[QUOTE=“ASSI;36098”]@slobo2712
Obzirom kakvu si sliku poslao, ja mislim da se uopste ne trebas nervirati sto nisi zapamtio broj
Da se na onom gelenderu naslo jos par jarana i to svaki sa nektarovim pivkanom u ruci slika bi bila potpuna
Jos da ti neki drzi usi… ![]()
edit: nemoj da se ljutis, moram malo da se nasalim ![]()
[/quote]
Ma kako da se ljutim bas si me fino nasmijo
.Jbg kad je lutrija izasla ja sam tad i sazno za nju procito u nekim novinama,nisam ni znao za ovaj forum i da su tako striktna pravila za sve.Nisam ni vjerovo u to pa reko et samo da popunim.Al sad znam za ovaj forum pa ove godine ako bude opet valjda cu se uspjesno prijaviti.I ako me ne izvuce nastaviti se prijavljivati citav zivot : )
Sent from my HTC Sensation XE using Forum Runner
Drug ovaj odgovor ti ne pije vode : izgledas mlad, ali i da si do 18 godina bi znao kako izgleda slika za dokumente! (pasos, licna karta, samo to da ti je palo na pamet znao bi kakva slika se ocekuje) Lutrija je trajala mjesec dana (aplikacija za lutriju), mogao si se raspitati, ako ne googlati.
Uglavnom sretno ti za narednu godinu!
Evo I ovde cu da postavim isto pitanje
Zdravo svima
Imam jedno pitanje oko fotografije.Imeno slikali smo se kod profesinalnog fotografa I napravio slike bas kako sto treba po uputsvom.Preko validatora prolaze I mislim da su ok.
Jedino kad uradim propertis I kad vidim dimenzije fotografije su 21,7 x 21,7 cm sto je dosta velik format.Ja u upatsvima za lotariju nisam uspeo da nagjem koliko je propisana dimenzija slike koja se salje.
Neznam I dali ukoliko apliciram sa ovakvim slikama moze da me diskfalifikuju.
Ako smanjim dimenzije na 5x5 cm onda dobijam velicinu od oko 5o kb
Unapred hvala
То неће да може ![]()
Примјетио сам доста контрадикторности у овом коментару, прије свега ако сте били код професионалног фотографа и урадили све како треба онда не би имао погрешну димензију фотографије, зар не? Прописана димензија слике је 600 Х 600 пиксела.
Ево га и калкулатор…
Hvala na odgovoru
Sto se tice fotografa mislim da je profesionalan jer ima studio odavno.
Slika je 600x600 piksela
Problem je bio u rezolucii bila je 72 DPI
Kad promenis na 96 DPI dobije se tacna dimenzija
Mislim da je sad ok
Hvala minimaxus