Ja sam inace sa Kosova, interesuje me da li ima neko da se isto prijavio sa Kosova. Procitao sam da svi koji se prijave i budu izvuceni idu u ambasadu Makedonije po papire itd.? Hvala
Clan debeli555 je jedini sa Kosova za koga znamo da se prijavio za DV-2017. Izvuceni sa Kosova idu u US ambasadu u Skoplju da obave intervju.
Mislim da debeli555 nije aktivan na forumu..aj do Maj-a meseca mozda se i javi
Inace stvarno ne razumem ako ja sa Kosova idem u Makedoniju na intervju onda gde vadim ostale papire npr lekarski pregled itd.
Ako krenete odavde https://travel.state.gov/content/visas/en/immigrate/immigrant-process/interview/prepare/medical-examination.html, odaberete Skopje i downloadujete pdf, ispada da lekarski vazi iz jedne klinike iz Skoplja i druge iz Pristine. A opet, pretpostavljam da je sav relevantni policijski, kao i sudski dosije (koje verovatno i nemate) u Srbiji, mozda ne bi bilo lose da proverite sa beogradskom ambasadom da li bi intervju mogli odraditi u Beogradu. Nece vam trebati prevodi (ako su dokumenta na srpskom), kao ni 5000$ / Affidavit of Support. Mislim da je Tamarica6000 (ili bese suprug) rodom iz BiH, pa su ipak uspeli da odrade intervju u Beogradu uz malu komplikaciju pre viziranja u pasosu - ambasada je ‘trebovala’ nekakve BiH brojeve i uspesno im vizirala pasose.
Clan debeli555 ima tri posta. U okt, feb i martu kada je napisao datum zakazanog intervjua. Dakle, nece od maja biti aktivniji jer je vec izvucen. Verovatno prati forum…
Mislim da cu zvati ambasadu, al nekako kontam da sve papire treba da budu sa Kosova jer se ja od tamo i prijavljujem, e sad ne znam zasto su stavili za intervju u Skoplju..jer i Pristina ima USA ambasadu.