Zanimljivo kako se svima zuri, ja sam valjda jedini kome bi sasvim odgovaralo da mi intervju bude tek negde krajem leta sledece godine, da skupim barem malo love do tad⦠sto ljudi, sto cudi⦠ali vazno je da se kreceā¦
Ljudiā¦mi smo odlozili bili intervju zbog svadbe itd. Moze se to slobodno uraditi, ali nemojte bas za kraj leta. Odlozite max do aprila-maja. Nije nikakav problem, bolje i to, nego nespreman krenuti u ovu avanturu.
Dreamere, jel postoji neki poseban razlog zasto ne odlagati za kraj leta? Jedino sto mi je palo na pamet, je da sam cuo da ako dodjes pre jula u Usa i ta godina ti se racuna prilikom apliciranja za njihovo drzavljanstvo posle pet godina.
Ma daā¦Bas treba kesha strava jedna. Ovi se gadjaju hiljadama kao da rastu na drvecu. Sve cesce se pitam isplati li se ovo. Zamisli dodjes nekako sa nekom crkavicom i ne nadjes posao 1,2,3 mjeseca? Ostaje ti samo da se zakopas i to sto dublje:smrc:
Ja sam dosao u oktobruā¦to da li ce mi se 2-3 meseca racunati ili neā¦iskreno mi nije bitno. Mnogo bitnije mi je bilo da nadjem prvo posao, pre nego sto sam dosao.
Za apliciranje za drzavljanstvo se racuna svaki mesec i dan u zemlji, bez obzira kada je ko dosao, da li pre Jula ili kasnije. I broji se svaki dan van zemlje. Zahtev moze da se podnese 90 dana pre punih 5 godina. Ja sam dosla u drugoj polovini godine i to nije bio nikakav problem.