DS260 Formular - Prevedeno uputstvo za popunjavanje

Tikica je pre par dana napisala da je na “otvorenim vratima” u ambasadi bilo slicnih pitanja u vezi zavrsavanja skole vanredno usled ratnih desavanja i da je stav ambasade da imaju razumevanja i da to ne bi trebalo da bude razlog za nedobijanje vize. Napisace vam ona detaljnije.

Uglavnom, za sve nedoumice najboje je pozvati ambasadu i dobiti pravi odogovor. Sa njima samo iskreno i bice sve u redu.

Supruga je izvucena na lutriji e sad oko popunjavanja ovog obrasca posto treba da idemo supruga,deca i ja a za decu jos nismo izvadili pasose kako sad!?Da li mora prvo da se izvade pasosi za decu zbog popunjavanja ili ne mora?

Unaperd hvala :slight_smile:

Jupi cestitke! :slight_smile:
Ne morate da zurite sa popunjavanjem, prvo izvadite deci pasose, pretpostavljam da je za to potrebno par nedelja, pa onda popunite formular, jer ce vam za to biti potrebni brojevi pasosa svih vas.

Hvala na odgovoru :slight_smile: Pasose cemo brzo izvaditi za par dana bitno je da znam da mora prvo da se i njima izvade pasosi pa tek onda se se popuni ds 260.

Nema na cemu :slight_smile: Odlicno, ako je potrebno tek par dana onda prvo to odradite pa se posle bacite na popunjavanje formulara, trebace vam vremena za to, verujte mi :smiley:

Da videli smo ima dosta strana da se popuni i da treba vremena necemo zuriti i nadam se da za 10 dana nije kasno da se posalje ono sto treba.Hvala Zoja ponovo citao sam dosta po forumu i eto oboje smo konkurisali ali ja nisam selected a ona jeste…to naravno nista ne menja dobila ona i ja idemo opet svi skupa.Zao mi je sto pojedini su konkurisali vec par godina i nisu izvuceni,a srecan sam zbog nas i eto i iz prvog pokusaja pozitivno i tako iskoristicemo sansu…pozdrav

Sve zavisi od toga koji ste broj i kada bi vama odgovaralo da idete. Nas broj je bio 19xxx, intervju smo ocekivali u februaru/martu ove godine, bio je u februaru iako smo ds260 poslali relativno kasno, pocetkom septembra. Da smo imali nizi broj, verovatno bi kasno slanje ds260 formulara odlozilo i intervju ali u ovom slucaju nije doslo do pomeranja.
Tako da razmislite, u principu ne morate da zurite, ali ako ste nizak broj i zelite sto pre da odete, jos u ovoj godini, onda savet jeste da formular sto pre popunite i posaljete :slight_smile:

Da ne otvaramo sad ali kolko smo videli da je 5xxx ne secam se ali je ispod 6000

Da, vas broj spada u niske brojeve i vi cete medju prvima imati intervju, ako odmah posaljete ds260. Verovatno vec u oktobru/novembru. Razmislite, jer posle intervjua imate rok da za manje od 6 meseci udjete u US. Ukoliko malo odlozite slanje formulara, odlozicete i datum za intervju, pa kako vama vise odgovara. Svakako cete doci na red :slight_smile:

Znaci ako poslajem u roku od 10-15 dana mogu ocekivati intervju Oktobar/Novembar?

Verovatno, da. Mozete da pogledate i kakav je bio trend prosle godine. Mi smo imali srece da u nasoj “generaciji” imamo Tikicu :1072: koja je vodila racuna o evidenciji dobitnika, zakaznim intrevjuima i datumima kada je poslat DS260 formular. Sve to mozete ovde da pogledate:

A precizniji trend za DV2017 cemo znati kad izadje prvi visa bulletin, u julu ako se ne varam.

Moj savet vam je da krenete sa izradom pasosa za decu sto pre. U medjuvremenu citajte forum, ima mnogo dragocenih iskustava, hvatajte beleske i kad sve dobro utvrdite oko procedure i oko samog preseljenja, donesite odluku o daljim planovima. :slight_smile:

Pasosi ce biti gotovi do sledeceg Cetvrtka ili Petka najkasnije tako da sledeci Petak predajem i mislim ako se slazete samnom da to nece biti kasno da se posalje sve!?A kad se sve zavrsi brinucu o ostalim stvarima i preseljenu…sad prvo ovo sve da zavrsimo oko obrasca sto je i najbitnije :slight_smile: I obrazac pazljivo da se popuni jer ima bas dosta lista!

Nece biti kasno, a svakako ne mozete pre toga da saljete formulare. Samo bez brige, krenite u proces i videcete da je sve prilicno jednostavno ukoliko ispunjavate sve potrebne uslove. :slight_smile: Do petka, opet kazem, moj topao savet vam je da detaljno izucite teme na forumu i kako sve funkcionise, to mnooogo olaksava, verujte mi :slight_smile:

Citam danima i pre saznanja da smo izvuceni :slight_smile: Hvala na savetima

Jos ovo samo da znam sve se popunjava i salje online nema nista drugo u pitanju sem slanje sa svog email-a?

Sve je online, nista ne saljete sa maila. Udjete u formular Immigrant Visa - Sign In sa vasim case brojem koji ste dobili kada ste saznali da ste izvuceni, popunite, submitujete ga i to je to :slight_smile:

Postovanje svima,

Zanima ma da li neko zna kako se odrdjedjuje lokacije gde ce biti odrzan intervju? U poruci gde sam obavesten o grin kardu pored case numbera stoji i post: Stockholm. Ja imam boraviste u jednoj od Skandinavskoh zemalja ali ne Svedskoj, i to sam prijavio prilikom prijavljivanja (zemlja gde trenutno zivim). Da li ovo znaci da lokacija intervjua biti Svedska?

Čestitam :bravo:

Izgleda da je tako.
Da li si igrao sa Foreign state chargeability SERBIA?

Ako ti to ne odgovara, ne brini, imaš mogućnost da u DS260 obrascu izmeniš lokaciju intervjua.
Pod kojim si brojem okvirno izvučen?

Čao Tikice, čao svim članovima

Jako sam srećan da mogu prijaviti da smo (ja, supruga + dvoje klinaca) izvučeni za DV2017!

Ovo je bio naš 4ti ili 5ti pokušaj, ne sećam se tačno (počeli smo 2012. godine).

Elem, već sam počeo popunjavati DS260 i stigao do sekcije “Mailing and Permanent Address Information” gde se traži adresa u SAD. Ja još uvek nemam tačnu predstavu gde bi to išli. Nemam nikog svog u Americi (osim bivših kolega amerikanaca) i nemam obećani-dogovoreni posao.

ŠTA UPISATI ???

Molim za savet svakoga ko ima ikakvog iskustva.

Hvala svima, unapred.