DV-14 Selektovani-izvučeni sretnici od 1.maja

Nemoj slike zaboraviti 5x5 cm (otidji kod fotograta nek’ ti ih profesionalno uradi jer ce ta slika ti biti na zelenoj karti )…

Daj malo detaljnije kako tamo (Immigration forum) može da se dobije informacija.

jas prv pat aplicirav godinava (ne preku forumov, ova go otkriv duri sega) i dobiv. Case Nr. 2014eu000096XX :beer:

formularite vo kentacky gi primija na 17.05.2013 (gi pustiv po dhl na 15.05)

koga mozam? i dali mozam da gi prasam dali formularite se vo red i pusteni u procedura ponatamu #paranoja

ako ima nekoj problem so makedonskiot a saka da pomogne ke go povtorma postot na srpski :slight_smile: cheers

Mozis da im pisis na e-mail ke ti vratat deka se primeni i vo proces i intervjuto da go ocekuvas po nekolku nedeli vo zavisnost od visa bulletin-ot. e sega posto gledam tvojot br e prilicno mal bi trebalo noemvri da si na intervju. a dokumentite ako ne se vo red ke ti recat da prepratis novi ili na denot na intervjuto mozis da gi popravis nekoj greski ili slicno, no se dodeka imas dokaz za ona sto go pisuvas t.e. deka imas zavrseno sredno 4 god i si zdrav prav i mozis da rabotis i da se izdrzuvas sebesi togas ne e problem. mailot niv go imas neli vo to pismoto sto to dobi da recam na stranata nivna.

sakas da mi kazes deka sami ke mi kazat ako nesto ne e vo red so formularite? nekako na brzinka gi isprativ, iako mislam deka se dobri

pozdrav tek sam se priključio… Predaja aplikacija za 2014 je završena koliko vidim. Da li znate kada će se ponovo predavati aplikacije za 2015. Puno hvala i izvinjavam se ako sam fulao mjesto za post.

da ama koga ke dojdis na red za pregled na dokumentite posto zasega se zamaraat so ovie so se vo tek od ovaa godina rano e sega za site da vidat naednas. taka mislam barem. a i ne vervam nesto da ne e vo red. ne se sekiraj. sekogas e taka za nesto vakvo vazno znam ama ne beri gajle i mene sekakvi misli mi pominaa niz glava i uste mi vrvat ama bi trebalo da e vo red :slight_smile: pozz

ke bidis povikan na intervju 100%. so sreka! i jas nabrzina gi isprativ i ne sme ednistveni imam procitano eden kup postovi od razlicni ljuge so napravile greski pa sepak bile povikani na intervju. KCC kolku sto razbrav od dr forumi nema pravo da diskvalifikuva nikoj toa go moze samo konzulot. koga ke gi pregledat tvoite dokumenti tamu negde oktomvri, ke ti pratat email da si ja vidis datata na intervjuto na istiot sajt kaj so vide dali si izvlecen i ke si odis fino lepo na intervju. zasega uzivaj vo letoto i ocekuvaj go noemvri :slight_smile:

Tek pre 5 dana smo proverili i videli da smo EU 27xxx.
Nas troje… potpuno odlepljeni. I sludjeni: kako, sta, kada i gde sada???

Zapocetak bez panike ima vremena za sve, kreni sa iscitavajem foruma pa ako bas nesto negde zapne pitaj.

Dečki, jas ispročitav golem del od forumive i mislam deka ako se zadovoleni osnovnite uslovi okolu obrazovanieto i rabotniot staž, i sekako neosuduvanost i slično, mnogu e mala verojatnosta da ne se dobie viza.

Mene mnogu poveke me mači delot posle sletuvanjeto… kade da se sleta, i kako ponatamu… em so dve deca… :blink:

Nemate nekoi prijateli poznanici bilo koj tamu? Ako nemate a imate dovolno finanskiski sredstva iznajmete si soba vo hotel privremeno i vednas pobarajte nesto da iznajmite nekoi sobcinja, kuka bilo sto poeftino pa otkako ke najdite rabota ke si kupite i kuka :smiley: i kola :smiley: tie barem na staro se preeftini a zavisi i vo koja drzava si. Florida e mnogu eftino imas kuki ko palati za niska cena so koja vo NJ ili NY na primer ke zemis nesto najskromno taka da odberete uste od sega. za dr drzavi ne znam ali znam deka NJ i NY se najskapi drzavi vo SAD.

Izvucen, prvi put se prijavljujem i izvucen sam. Broj sam malo preko 37 hiljada. Ne znam da li je to dobro ili lose i ne znam sta dalje, ovde ima brdo informacija i ja sam se najblaze receno pogubio nacisto. Nisam nigde prethodno prijavljen, a ne znam ni gde bih trebao da budem. pffffff u haosu sam trenutno…:drool:

Izvucen sam sa brojem 36xxx, kakva su vasa iskustva, da li mogu da ocekujem da cemo da se uknapimo do 30. Sep 2014? Inace ja, supruga i dete smo iz Srbije i prvi put igramo zelenu lutriju. Pozz!

Broj označava raspored po kome se zakazuju intervjuisanja. Sa vašim brojem intervju bi najranije bio sledeće godine u ovo vreme. U junu ove godine idu do broja 31000 za DV2013. Evo link: 404 - Page Not Found

Jedan savet svima koji su u haosu zbo toga što su izvučeni i fali im milion informacija. Prvo treba smireno pročitati postove na forumima, pa ćete onda moži da nam se pridužite, nama kojima fali malo manje od milion informacija.

Ajd’, nek je svima sa srećom! :1081:

Imame samo vo NJ. Fala bogu pa imame dovolno vreme, skoro godina dena za da soberime informacii za mestata za živeenje i da odlučime. Do pred mesec dena si vo država od 2 miliona i vo oeden moment cela USA ti e na izbor. I normalno e da si zbunet, zbrkan i slično.

Tocno :slight_smile: Pa odete vo NJ ako ne kako za pocetok duri se snajdite. Imate malo dete so vas?

Hvala DD mak,

koliko vidim taj broj za Juli je 33,000 pa ce verovatno po toj racunici oni sa 37,000 biti negde u Septembru ove godine, mozda i u Avgustu.

Ovde na forumu vidjam ljude sa vrlo visokim brojem 51,000+ koji su u programu DV 2014, zanima me koji je najveci broj za ovu godinu? Mozda ne bi trebalo toliko da razmisljam i da se brinem, na forumu citam kako se nije jos desilo da su nekog izvukli a da taj nije otisao na intervju. Mada na sajtu lepo kaze da ova lutrija ne mora da znaci nista po pitanju dobijanja datuma za intervju jer ga mnogi nece ni dobiti, sto je i logicno.

Stigla mi je prva koverta, i jako sam nizak broj 4xxx
proverio sam 31 maja pa se pitam da li nisam kasno pogledao, druga koverta mi uopste nije ni stigla, sigurno je neki problem u posti, pa ako mozete da mi odgovorite, da li mogu da popunim formulare sa interneta i kada bi to treba da posaljem?
Hvala u naperd

@Sedmica

Kako mislis stigla ti je prva koverta?Da li si proverio informaciju na zvanicnom sajtu dvlottery.state.gov?