Ujak je na zvanicnom sajtu proverio,i 31 maja mi je urucio kovertu,pa sam ja pomislio da je to prva koverta,a ustvari je samo skinuta i odstampana sa zvanicnog sajta state.gov. Zaista ni on,a ni ja nismo bili toliko upoznati sa procedurom.
Prva koverta mi uopste nije stigla,sigurno su je zagubili u posti,pa sam hteo da vas pitam jel mogu da skinem i popunim formulare sa interneta,i do kad nije kasno da ih posaljem posto sam jako nizak br. 4xxx
Zato si me i zbunio nije ni trebala da ti stigne posto vise ne salju koverte, na trenutak sam pomislio da je neka prevara u pitanju.Sad uzmi malo procitaj forum imas sve :). Popuni obrasce sa interneta (editabilni su,odstampaj_) i uradi dve slike 5x5 cm na beloj pozadini kao za US vizu kod fotografa.Sve to spakujes ( DS122,DS230 gornji desni ugao pises case number, dve slike, odstampana stranica sa barkodom) i posaljes u Kentaki.Posle cekas obavestenje za intervju, posalji sto pre posto si jako nizak broj.Srecno
Hvala puno na informacijama,idem odmah da odstampam i da krenem da popunjavam,da bih to sutra poslao postom,ono sto sam skinuo sa zvanicnog sajta je odstampano na dve strane,jedna sa obavestenjem,a druga sa bar kodom i brojem,jel trebam ovo sa zvanicnog sajta sve u kompletu da posaljem sa onim formularima , ili samo drugu stranu sa bar kodom, ako mi nesto jos ne bude bilo jasno sto se popunjavanja tice,pitacu…
jel moze da mi ostavi neko svoj skype ko zna oko ovog popunjavanja formulara dsp 122 i ds 230 posto imam neke nedoumice hvala. ili neka mi odg na private msg..
u popunjavanju aplikacije za green card sam napisao middle name ime oca,a da li sad u popunjavanju ovih formulara trebam svuda da pisem mid. name?
u primeru popunjenog obrasca nejasno mi je oko pitanja br 22. pittanje glasi gde sam bio zaposljen u zadnjih 10 god, u primeru Srdjan je naveo da je radio 3 posla u isto vreme,kao web designer,da li ja mogu da navedem da sam za vreme skolovanja radio kao sto jesam kao programer i web designer u 2 firme,posto mi se to ne vodi u radnoj knjizici,vec sam radio po ugovoru o delu.
da li prva koverta koja se salje u Kentaki treba da sadrzi neki letter koji je trebao da mi stigne postom,a ja sam odstampao obrasce sa interneta.
Popuni se elektronski sve na kompjuteru ili crnom hemijskom olovkom štampano.
DSP-122 middle name: lično srednje ime (a ne od oca ili majke) upiše se inicijal, ako nema srednjeg imena sasvim je ok ostaviti prazno polje, bitno je da informacija bude identična sa onom u važećem pasošu (u obrascu DS-230 je ok upisati sva tri imena lična i vlastita kako slijedi: prezime, ime, srednje ime)
DSP-122: edukacija i radno iskustvo Pitanje broj 22. radno iskustvo je dosta važna infomacija za njih kao i za konzulat, ima veću specifičnu težinu ako se upiše (rad uz školovanje, rad na crno, t.j. finije rečeno rad bez socijanih i penzionih beneficija …) Ova informacija ne mora ići na frontalni dio, ovo sve se napiše na “additional sheet” dakle priloži se dodatna stranica i na nju se sve živo upiše (naravno i sve iz radnje knjižice)
“additionl sheet” odnosno dodatak: ukucati ili upisati crnom olovkom ovako u gornjem uglu:
CONTINUATION SHEET FOR DS-230 FOR (full name)
Case Number: XXXX
ITEM: Part xxx question yyy
Izvucen sam i vec sam poslao formulare pocetkom maja. Napravio sam gresku i kao middle name upisao ime oca. Sta mislis, velika ili mala greska? I da li ce praviti problem?
Hvala
Nema sta da mislis , nego kada stignu ti im posalji ponovo sa ispravkom, i obaveati ih mailom ili okreni telefonom, a to bi ja i naznacio na posebnom papiru koji prilazes uz ostale.
I da, ja mislim da je to velika greska. Jer menjas svoje ime.
Nemoj da se kockas bezveze.
Skroz si u pravu. Odmah sam im poslao email da je greska i da srednje ime zanemare. U ponedeljak cu ih zvati i telefonom i pitati da li je potrebno da ponovo saljem formulare. Ionako mi je mali broj, 4xxx tako da moram to sto pre da uradim. Hvala
Pozdrav ljudi!!!
Imam jednu nedoumicu posto sam napravio gresku pri slanju formulara a,a vezana je sa datumom sluzenja vojnog roka (Pogresno sam napisao pocetak sluzenja istog 01-06-03-2003) da li da saljem pismo KCC-u i obavestim ih o gresci koju sam napravio ili da ostavim tako kako je pa da nesaljem nista ?!
Hvala unapred!!
Zvao sam kunzulat americke ambasade u BGDu i objasnio sam da sam napravio gresku. Pitao sam da li je potrebno slati formulare opet, javiti, prijaviti ili nesto peto. Rekli su mi da ne radim nista nego ce oni to sve ispraviti kod nas u ambasadi kad dobiju formulare nazad.
Ja sam isto ukucao očevo ime kao middle name, pa sam slao mail u ambasadi u Skoplju, i evo šta su mi odgovorili:
Greska e popolnuvanjeto na tatkovo ime na mestoto na middle name. Megjutoa, ovaa greska nema da ima posledici vo procesot na apliciranjeto.
Jeste greška popunjavanje očevog imena u polju middle name. Međutim, ova greška neće imati posledice u procesu apliciranja.
Znači, kao što sam negde već pisao, bitno je da su svi papiri tu, i da su ispunjeni osnovni uslovi. I neka se u Americi poboljšaju uslovi za život i rad u međuvremenu, dok se mi ne spakujemo u svakom smislu.
Pozdrav svim dobrim i manje dobrim ljudima, tek sad sam poslao dokumentaciju, ne znam da li sam zakasnio…
a poslao sam u vazdusastoj koverti na kojoj sam tankim crnim flomasterom napisao generalije,
-Potvrdu da sam izvucen
-2 slike 5x5 (na poledjini sam upisao c/n…)
-dsp-122 i ds230 potpisao crnom hemijskom
- upustvo, mislim da nisam trebao ne znam zasto sam ga poslao???:wtf:
iza pitanja br.44 u DSP-130 piše : “Do not write bellow the following line”
to je part II DSP-130 koji se ne potpisuje
ako jesi možda da pošalješ e-mailom ponovo uz sve naznake
eto sad ko je dobar ko nije ne znam