DV 2016 Formulari: Online DS-260 Immigrant Visa Electronic Application

Tikica…mojata situacija e slichna na tvojata. Momentalno sum student i nevrabotena, no honorarno rabotev vo eden centar za stranski jazici. Pa jas popolniv vaka:
- na PRIMARY OCCUPATION: Student;
- i na slednoto prashanje, DO YOU HAVE OTHER OCCUPATIONS?: odgovoriv so YES, i ja dodadov Honorarnata rabota.
No sigurno mnogu poveke od pomosh ke ti bide ,nekoj shto veke go e minal intevjuto. Sepak sakav da spodelam :slight_smile:

Jas ja prativ DS aplikacijata na 15.07. … moze da me dodades vo tabelata :grin:

Pozdrav ljudi,

ima li neko predstavu o tome kada cemo biti obavesteni o datumu intervjua?

to valjda od brojeva zavisi, ali krajem avgusta vec bi trebalo ovi cetvorocifreni da dobiju datume

Hvala.

A lekarski zakazujemo tek kada budemo znali kada nam je intervju?

Koji si CN…na osnovu toga ces znati kada ce ti odprilike biti intervju i pred intervju nekih 7 dana zavrsi lekarski…napisi koji ti je CN da bismo ti mogli pomoci mada imas na siroko i dugacko sve bukvalno objasnjeno na ovom forumu samo treba malo truda…

Da li ds260 moze da se otkljuca kada je vec zakazan intervju?
Hvala.

Ako ti je zakazan intervju tvoji papiri su prosledjeni ambasadi tako da sada svaku izmenu koju imas moraces sa ambasadom da resis…mada ako je nesto sitno nema ni potrebe nego na samom intervjuuu ces to ispraviti…

U pitanju je datum zavrsetka skole. Razlikuje se u par dana sa diplome.

To je sitna stvar i nema potrebe da otključavaš ds-260 zbog toga, niti ćeš imati problema zbog tih par dana razlike.
I ja sam u ds-260 naveo pogrešan datum završetka srednje škole (naveo sam datum 10-ak dana nakon stvarnog završetka) i zbog toga nisam imao nikakvih problema na intervjuu, niti me je iko pitao bilo šta vezano za to malo neslaganje datuma. Nemoj tražiti otključavanje (a, mislim i da ne možeš sada) i nemoj da brineš. Nećeš imati nikakvih problema u vezi ovoga i verovatno te niko neće ništa ni pitati vezano za to malo neslaganje datuma. To je sitno neslaganje i sve je ok, i to nije problem. Opusti se i sretno…

Kako se blizi dan intervjua,ja sam sve zbunjenija,pa mislim da sa pola stvari preskocila,..neka pitanja me pravo zbunjuju,..negdje sam citala da su ljudi ranije sem formulara ds slali i kopije dokumenata u KCC,..da li je to istina? da li se ove god trebalo poslati samo on line formular i sve ostalo nosis na intervju kada te pozovu? Ako mi neko moze odgovoriti,jer sam toliko nesigurna i zbunjena,jer mi je ovo zaista OGROMNA stvar u zivotu i ne bih voljela da sam bilo kakvu gresku napravila :frowning: imam ogromnu tremu da sam nesto pogresno uradila,jer sam samo poslala formular i sada cekam poziv na intervju,..ako je trebalo jos nesto,molim vas mi napisite,dok jos imam vremena ispraviti :slight_smile:
:1072:

To je bilo nekada, sad je sve online… Popunis ds-260, posaljes in, dobijes potvrdu na email da su primili, a onda sedis i cekas da ti dodje email sa datumom intervjua, i tu ti pise sta sve treba jos da poneses od dokumenata… Imas sve na forumu, vise puta objasnjeno, lepo i detaljno…

E sad si malo mene zbunio…::smrc: Kada sam popunila ds formular za supruga i mene, tamo pise da je COMPLETED i nikakav mail mi nije stigao. :o

Nema nikakvog maila…ako pise za oboje completed to je to…ostaje cekanje na mail o zakazanom intervjuuu i dalje vec znate…dakle jos jednom NEMA maila nakon potpisa DS formulara ukoliko ga naravno sami sebi ne posaljete :grin:

Pa ne znam, ja sam dobio mail posto sam popunio ds-260, sa confirmation page u attachmentu…

Jesi li ove godine ili prosle popunjavao DS?
Ja za 2016 takodje nisam dobila nikakav mail, samo pise “COMPLETED”.

Ove godine… I confirmation page u pdf formatu… Imam mail, primljen 23.05, kada sam popunio DS… Ali mislim da je na kraju formulara bilo da se stiklira da li zelis ili ne da ti posalju to na mail… U svakom slucaju, ako pise completed, to je to.

Hvala puno, tako sam i predpostavila…:naughty: pozdraav

Da, dobili smo povratni mail sa pdf atacmentom u kome je br. i barkodovi i uputstvo…i to je stiglo odmah te veceri. To je taj comformation i pise da se odstampa…valjda da se nosi na intervju ili sta.

Tako je…tu stranu odstampaj i ponesite ga na intervju…

Iz nekog razloga nisam poslao DS obrazac jos uvek i sada saznamo da smo trudni. :slight_smile:
Evo problematike. Sve je popunjeno u DS obrascu ali sta napisati za vakcinisanje. Po DV broju, 22xxx, razgovor bi trebalo da bude krajem marta, pocetkom aprila. Kako nam je termin pocetak maja, do tada se jos necemo “ponoviti” i supruga ni u kom slucaju ne sme primiti te vakcine pre porodjaja. Da li u DS napisati da nije primila pa da objasnjavamo (u samom DS obrascu se mora dati objasnjenje ako je odgovor na to pitaanje NE) ili da napisemo da jeste pa onda opet treba objasnjavati u ambasadi. Nadam se da me razumete. Bas nemam ideju sta je pametnije.