Pozdrav, zanima me da li je ove godine izvlacenje zavrseno?
U kom periodu godine se aplicira?
To mi bas nije najjasnije a vidim da na onom sajtu pise da je vreme isteklo
Hvala ![]()
Dobrodošli na forum. S obzirom da ste nov clan, uputicu Vas da sve informacjje u vezi prijave mozete procitati na Prijava na Lutriju - ZELENA KARTA - LUTRIJA
Ovde imate razlicite teme koje ce Vas zanimati kako se budete informisali detaljno. Ukratko, prijavljivanje se vrsi u oktobru, a “izvlacenje” pocetkom maja. U oktobru 2016 mozete se prijaviti za DV2018.
Molim da sva dalja pitanja postavljate na odgovarajucim temama.
Cula sam za te temp agencije ali ne znam detalje. Da li naplacuju to sto ti traze posao? Ili mozda posle uzimaju procenat od tvojih cekova? Hocu reci, na koji nacin to njima ide u korist?
Mi smo jos u SRB, muz privodi kraju obaveze pa ce on prvi otici a klinci i ja planiramo na leto, kada se on sredi…
Nego, zna li ko sta je **Grabovac **uradio, odavno ga nema na forumu?
Uuuuu super tema jer cemo mi koji smo ove godine izvuceni dobiti sveze informacije! Hvala Tiki!!!:1072:
Nema ga..ja sam ga posle one akcije kad se zadnji put javljao, pitao na PM sta planira, kaze idem malo da proputujem pa cu onda da zavrsim sta imam oko faksa.
A mozda se i ohladio od USA ko zna:nene:
Nadam se da ce se javiti sa lepim vestima kad prodju ispitni rokovi.
Grabovac, uz tebe smo! :pozz:
Ja ga slučajno spazih u onoj lutrijskoj grupi na Facebook-u. Izgleda da je zapalio za Austriju. :naughty: Grabovac javi seeeeeeeeeeeee
Hahahahahah tu smo negde da ti kažem, i sa tim kartama, i sa terminom odlaska, a boga mi i sa ovim frkisanjem!
Čestitam Stromae! Svaka čast, bas ste se brzo i fino sredili.:bravo: Sjajan post takođe!
Ako nije problem samo info, šta u ovom slučaju znači “puno” para? 10k, 20k, 50k… iznos jednogodišnje stanarine možda?
Da li im je važno da samo imaš ponudu poslodavca, i koliko je bitna visina primanja? Tj. da li znaš koliko visina zarade mora da bude veća od mesečne rente?
Ubacio si me sad u razmisljanje da li mozda prvo da dodjem sama, a muz i deca kasnije…
pa sve vam zavisi finansijski, naravno i smestaj ali rekla si da oko smestaja necete imati problema, pa opet oko prvog posla…na sve ces cekati bar mesecipo dana dok ne stigne i soc broj, pa vozacka dozvola na koju se ceka dve nedelje pa posle mesec dana od ulaska i zelena karta.
ja sam po idealnom scenariju planirao da dodjem kad sam i dosao 8.marta, da mi stigne za 7 8 dana soc broj kad je i stigao, da polozim odmah za kola sto sam i uradio pa da ceo april provedem na obuci i da u Maju pocnem da vozim i zaradjujem.
Medjutim, nije ispalo kao sto je planirano zbog cekanje na tu dozVolu za auto pa se sve oteglo 3 nedelje sa kasnjenjem tako da trebas da se spremis i za takve nekakve neocekivane scenarije.
Mi smo pre dve nedelje dosli u US, ali cemo morati zbog poslova da se uskoro vratimo. Adresa nam je u CT, ali smo vecinom u Njujorku. SSN smo dobili za 5 dana, otvorili račune, ali npr za vozačku je prvi termin u julu i to ne mozemo sada zavrsiti.
Naši planovi su vezani za zapadnu obalu i nadam se da cemo se u narednih godinu dana potpuno preseliti.
Inače, prvi utisci su nam pozitivni i sto mi je bitno, dete je odusevljeno i ne bi se vracala ![]()
Iako vam za izostanak iz US manji od godinu dana ne treba Reentry permit, po iskustvima nekih clanova, mozda ne bi bilo lose da je uzmete. Evo malo pravnog tumacenja Can I Travel Outside of the U.S. With a Green Card?
Da razumem, treba i to planirati…Inace muz ima dozvolu za prevoz opasnih materija, koja je medjunarodno priznata. Nadam se da ce mu to malo pomoci pri pronalazenju posla
Samo da dodam sto se tice SSN-a da ne mora uvek da znaci da necete moci da radite dok vam ne stigne. Muzu su rekli da slobodno moze da pocne da radi i da im samo javi kad mu stigne SSN, ali mu kasnije nisu ni trazili.
To znaci sta - muz ne placa tax, medicare, ssa? Radi za cash, na crno? Po zakonu ili imas SSN ili EIN, W2 ili 1099, nema trece. Za cash rade ilegalci, oni koji protivpravno izbegavaju da plate poreze i oni koji zbog socijalnih primanja i olaksica lazu da ne prave nikakve prihode.
Sup.Mod.
Hm da, ispostavilo se da nisu bas cista posla u toj firmi tako da muz upravo prelazi na drugi posao.
Hej hej,
Malo kasnim sa odgovorom. Puno para je visina godisnjeg lease-a jer na toliko potpisujes ( bar je nama tako receno). Ipak mi smo nasli potpuno renovirani komplex stanova pa su mozda zato malo bili rigorozniji. Nama su trazili i ponudu poslodavca gde ti pise koliko $ po satu dobijas. Generalno nasa zarada je pokrivala rentu u tom trenu (stanarine su ovde ???), pa kontam da im je ta kombinacija bila zadovoljavajuca. I hvala ??? Htedoh samo reci ljudima da strah od nepoznatog je samo privremen, navikli smo mi u Srbijici na gore stvari, pa kad to skontas, onda ti sve ovde bude ok. Nadjite tu jednu osobu ovde koja ce vam to govoriti svaki putkad pokleknete, i na kraju cete i sami shvatiti. Sto kaze moj drug “imacete napad lepog” ???
Pozdrav!
Koliko sam ja shvatila i ono sto smo mi potpisali, oni tebi ne uzimaju procenat - oni uzimaju od firmi za koje nalaze “kvalifikovani kadar”. Sustina je da su to samo temporary poslovi, tako da max moze biti do 3meseca (bar za one sto sam ja gledala -administrativni poslovi). E sad ako tebe ta druga firma hoce da zaposli za stalno, onda ti oni daju ponudu posle. Sustina je da ti moras da se javljas jednom nedeljno agenciji da bi updateovala svoju raspolozivost i da bi te imali u vidu. Jedna od agencija je radila sa Universal-om i skroz su ok poslovi u opticaju.
Tj. da li znaš koliko visina zarade mora da bude veća od mesečne rente?
[/quote]
Uobičajeno je da traže da bude tri puta veća.
Meni su trazili 2.5x vecu tako da je poslodavac napisao da cu imati od 4500 do 5000, jer je 1300 mesecno