DV2011 Results

ја мислим да је исправније рећи да има 50.000 носилаца зелене карте… сви знамо да ретко ко иде сам,већ са њим иду муж/жена а многи имају и децу па иду целе породице. тако да та цифра мора бити бар дупло већа (или сам ја нешто погрешно схватио?)…

Tako sam i ja shvatio… 50.000 je izvucenih, a dodatno se daju zelene karte za pratece clanove porodice, oni ne ulaze u izvucenu kvotu… barem predpostavljam da je tako…

Koliko se zelenih karata podeli pratiocima izvucenih na lutriji mi ne mozemo ni da predpostavimo. Neko ide sam, neko samo sa suprugom, neko sa suprugom i jedim detetom ili x dece . . . Ja sam mislio na broj podeljenih viza za nosioce, a taj podatak sam procitao negde gde bi trebalo da su verodostojne informacije, ne mogu da se setim u ovom trenutku gde, ali sam 100% siguran da sam u silnim istrazivanjima video taj podatak.

5000 njih od 55000 je vec rezervisano za NACARA program, tako da realno ostaje 50 000 (naravno ne brojeci ostale clanove pordice).

The Nicaraguan and Central American Relief Act (NACARA) passed by Congress in November 1997 stipulates that beginning with DV-99, and for as long as necessary, up to 5,000 of the 55,000 annually-allocated diversity visas will be made available for use under the NACARA program. This reduction has resulted in the DV-2010 annual limit being reduced to 50,000.
Izvor: http://travel.state.gov/visa/bulletin/bulletin_5019.html

Cisto i ovde da napisem jer se u ovom delu foruma povela prica o slanju mejla u Kentaki …poslali smo i odgovorili su posle tri dana da je stigla nasa koverta…:grin:

Za GC sam se prijavio preko usafis agencije i dobio dva papira (sa onim kodom sto se vraca i obavestenje da sam izvucen) i naravno onu njihovu brosuru da pomocu njih celu proceduru oko popunjavanja i razgovora u ambasadi prodjem sigurnije.. Naravno nisam isao preko njih nego sam popunio i poslao u Kentucky sve sto je trebalo. :book:

E sad sam hteo da proverim na zvanicnom sajtu da li sam stvarno izvucen, ali koliko vidim na onom papiru sto sam dobio ne pise nigde taj broj koji treba da unesem?! Da posaljem mejl i pitam jesam li izvucen, ali Vi kazete da ne odgovaraju na takve mejlove…:nene:

Negde na ovom forumu je neko pisao o tom problemu. Moras traziti toj agenciji da ti posalje tvoj CN (confirmation number). I u formularima moras navesti svoju adresu da bi u buduce sve stizalo na tvoju a ne na adresu te agencije.

U formularima sam naveo svoju adresu i sve poslao 08.06. i posle par dana mi je stiglo obavestenje da je koverat stigao u Kentucky.. Nista pitacu usafis da mi posalju, ako nista, bicu siguran tek kad mi stigne i drugi koverat :da:

A jel imas svoj CN - to je onaj broj DV211EUXXXXX?

Imam case number: 2011EU00001xxx, ali nisam dobio Confirmation Number :no:

Ma ja sam pogresila :frowning: To je broj koji ti treba. Imas sve sto ti treba, poslao formulare u Kentaki sa svojom adresom i sad cekas drugo pismo od njih. To je to! Hej i mi smo namerili u Atlantu! Moramo biti u kontaktu

confirmation number se dobija u trenutku aplikacije i sluzi da proveris on-line da li si izvucen. Za komunikaciju sa KKC ti treba Case Number, to je taj koji pominje celestine i on ti je ubuduce glavna identifikacija, pod njim se vodi tvoj predmet u konzulatu…

@celestine svakako, dodao sam te u prijatelje..

@dreadnot OK, ali posto sam se prijavio preko usafis taj broj je znaci kod njih.. pa cu ih kontaktirati, mada i ne sumljam da li sam izvucen vec ocekujem i tu drugu kovertu :suure:
hvala

Procesljaj malo po forumu, i to bas mislim u okviru topic-a prva koverta, jedna devojka iz Makedonije (oli…) je isto isla preko usafis i pisala je kako je sve sa njima resila :slight_smile:

Ma bitno da si ti dobio prvu kovertu i da si u proceduri. Mnogo srece pa da se vidimo u Atlanti! :wink:

Da jas aplicirav preku USAFIS sto te interesira? pisi slobodno ili na post ili na PP ke ti pomognam kolku sto mozam…

Sta mislite,kada bi bio zakazan razgovor za cn 20000?

mi smo bili 194xx i bili smo zakazani za 27. januar, ako ti je to neki orijentir

Ljudi, i ja sam se prijavio na lutrija za zelenu kartu preko USAFIS organizacije, platio sam im za dvogodisnji program i ponudili su mi VIP program koji dode 500$ dolara. Zanima me da li itko ima iskustva s tim i dali mi preporucujete da uzmem i taj paket? Da li bi mi se povecala sansa da dobijem kartu i koliko, ako netko zna?

500$?! Brate… Ne bacaj pare prijatelju, NIKO ne moze da ti poveca sanse u DV. One su takve kakve su a USAFIS moze jedino da popuni prijavu za tebe i nista vise! Iskreno receno, ja pojma nemam sta taj VIP program sadrzi (:wtf:) ali nema ni veze, jer niko ne moze da utice na random selection state departmenta. Ako ti treba pomoc ja cu veoma rado da popunim tu prijavu za tebe, naravno, dzabe… oprosti, sad tek vidim da si ih vec angazovao…

Meni su objasnili koliko sam ja shvatio jer mi engleski nije bas najbolji da u tu grupu ljudi idu ljudi koji su pozeljni u USA, tj. koje americka vlada zeli zbog obrazovanje, bez dosjea,.. Mislim, moguce da je to samo fora i da mi otmu novce ali nikad se ne zna. U tom paketu se kao dobija avionska karta ako te izvuku i jos nesto ali to nisam shvatio nazalost.
Hvala na ponudi da me prijavis na lutriju!