Pozdrav, da li mislite da ima nekih uticaja ako osoba vec ima turisticku vizu da je to neki plus za green card lottery ili mislite da je bas lutrija?
Naravno da nema nikakvog uticaja. Ja sam bio na work & travel pa nisam do sad izvucen. Nista nema uticaj, kompjuter izvuce imena random i to je to.
Točno tako .W&T nema nikakve veze sa GC. To su dva odvojena procesa.
Samo po sjećanju, znam kada je jedna djevojka išla na W&T, a igrala je GC, rezulatati su bili već u kompjuterskom sistemu prije objave zvaničnih rezultata za GC.
Službenik u ambasadi je te rezultate vidio dok je nosila papire za W&T.
Ne znam kako u ambasadi gledaju na to ako se neko prijavljuje za lutriju a ode recimo kao sto si rekao na razgovor za J1 vizu (work and travel) ili turisticku vizu. Jedino sto time jasno pokazuje da zeli da emigrira. Ali Bogijevo pitanje je za obrnuti slucaj. Izvlacenje za lutriju ne uzima nista u obzir cisto da se zna. Dal je neko bio ranije je nebitno
Ja sve mislim da to nije nasumicno biranje, da ima ipak neka selekcija kandidata, nisu naivni da daju nekom green card a da on pritom u svojoj drzavi ima problema sa zakonom da je osudjivan i tako te neke stvari, to je neko moje misljenje, mozda gresim… I da ce sada za DV 2027 biti ostrije mere oko svega toga, kao i sto vidimo sta se sve desava trenutno imigraciona sluzba, ICE i ostale sporedne stvari….
Tačno tako. Moj post i meni je nekako nejasan.
![]()
Dal postoji “predselekcija”, mi to ne znamo. Možemo samo nahađati dal postoje neki filteri.
Ionako, kada te izvuku donosiš sve moguće papire, a idu i provjere sa njihove strane. Prije il poslije, to manje bitno. Uvijek se duplo više izvlači na lutriji, nego kaj ih se prima u USA upravo i zbog tih razloga što navodiš.
Mozda ce ljudima znaciti, gledao sam juce intervju Brit Simon-a sa advokatom i taj advokat je rekao da DV2027 zakonski mora da se odrzi do kraja fiskalne godine iliti 30. septembra. Dakle ispalo bi da su uspeli celu godinu da ne odrze lutriju sasvim legalno i da smo preskocili jednu lutriju sto je i bio cilj kad vec ne mogu da ukinu. Tako mogu i sledecu da pomere za sledeci septembar………..
Pisao sam pre par dana mail Kentucky Consular centu vezano za DV 2027, odgovorili su mi “Registration for the 2027 Diversity Visa program (DV-2027) will begin shortly…”
Evo curi i april. Brit simon i dalje drvi “evo ocekujem tokom maja da krene” pa ce reci tokom juna, pa jula………..kapirate vec kuda ide
Vise nade imam da ce dv28 krenuti kad treba u oktobru i da ce preskociti 27
Verovatno je pocetkom maja jer je zvanicno zakon za slikanje pasosa poceo da vazi pre par dana
Jasno su stavili do znanja u svojoj objavi da promene nece uticati na period obrade 1. Oktobar 2026 - 1. Septembar 2027. Nadamo se da stoje iza toga sto su rekli i naznacili jasno. Logicki razmisljam da bi do 1. Oktobra 2026 moralo da se zavrsi prijava i rezultati kako bih do taj datum vec ljudi popunili DS260 i krenula obrada viza, verovatno ce biti kraci period prijave kako bi do 1. Oktobra sve bilo gotovo… Nadamo se tome…
Nadamo se najboljem. Naša bolja budućnost počinje uskoro.
![]()
Pomak napred, nadamo se da ce sledeca objava biti datum…
Ja se nadam da ce biti do kraja meseca, svakako rezultati moraju biti gotovi do oktobra. Ako nista bar ove godine necemo cekati rezultate dugo i verovatno cemo imati i dv2028 ove godine sa istim uslovima kao i ove godine. Ja se nadam da ce ove godine biti duplo manje prijava ako ne i vise zbog novih pravila. Nije sve tako lose kako se cini i verujem da ce se cekanje isplatiti.
Dok svi zeljno iscekujemo pocetak prijave za GC, dajte neku preporuku za youtube kanale nasih ljudi koji su otisli i aktivno snimaju njihov put i avanture novog zivota u USA.
- na YT pratim ove kanale:”Sasa-infoUSA”, “Život u Americi“, “Aleksa Todoric“, “AdiLand“,….postoji tu još cijela jedna plejada ljudi koji su otišli u USA, na ovaj il onaj način, ali od svakog uzimam ono najbolje.
Jel ima negde da se proveri slika da li je ok, pre apliciranja za DV? Na nekom njihovom zvanicnom sajtu?
Ukoliko ne znas ko je “BritSimon”, definitivno bi trebalo da pogledas na youtube njegov kanal, pa odatle krenes dalje. On je krajem prosle godine objavio svoj tool za slike i koliko se secam mozes unutar njega da proveris, a i platis nesto simbolicno 5,6$ da bi bio siguran da je sigurno dobra. Link do tool-a je: https://dvphototool.com/
A ovo na zvanicnom sajtu Photo-tool
Da li moze tu? Jer sam citao nesto da moze da se kreira slika i da bude validna…