Dv2027

Pozdrav, da li mislite da ima nekih uticaja ako osoba vec ima turisticku vizu da je to neki plus za green card lottery ili mislite da je bas lutrija?

Naravno da nema nikakvog uticaja. Ja sam bio na work & travel pa nisam do sad izvucen. Nista nema uticaj, kompjuter izvuce imena random i to je to.

2 Likes

Točno tako .W&T nema nikakve veze sa GC. To su dva odvojena procesa.

Samo po sjećanju, znam kada je jedna djevojka išla na W&T, a igrala je GC, rezulatati su bili već u kompjuterskom sistemu prije objave zvaničnih rezultata za GC.

Službenik u ambasadi je te rezultate vidio dok je nosila papire za W&T.

1 Like

Ne znam kako u ambasadi gledaju na to ako se neko prijavljuje za lutriju a ode recimo kao sto si rekao na razgovor za J1 vizu (work and travel) ili turisticku vizu. Jedino sto time jasno pokazuje da zeli da emigrira. Ali Bogijevo pitanje je za obrnuti slucaj. Izvlacenje za lutriju ne uzima nista u obzir cisto da se zna. Dal je neko bio ranije je nebitno

1 Like

Ja sve mislim da to nije nasumicno biranje, da ima ipak neka selekcija kandidata, nisu naivni da daju nekom green card a da on pritom u svojoj drzavi ima problema sa zakonom da je osudjivan i tako te neke stvari, to je neko moje misljenje, mozda gresim… I da ce sada za DV 2027 biti ostrije mere oko svega toga, kao i sto vidimo sta se sve desava trenutno imigraciona sluzba, ICE i ostale sporedne stvari….

@Andrew_Wiggins

Tačno tako. Moj post i meni je nekako nejasan.

:slight_smile:

@Bogi

Dal postoji “predselekcija”, mi to ne znamo. Možemo samo nahađati dal postoje neki filteri.

Ionako, kada te izvuku donosiš sve moguće papire, a idu i provjere sa njihove strane. Prije il poslije, to manje bitno. Uvijek se duplo više izvlači na lutriji, nego kaj ih se prima u USA upravo i zbog tih razloga što navodiš.

2 Likes

(post deleted by author)

Mozda ce ljudima znaciti, gledao sam juce intervju Brit Simon-a sa advokatom i taj advokat je rekao da DV2027 zakonski mora da se odrzi do kraja fiskalne godine iliti 30. septembra. Dakle ispalo bi da su uspeli celu godinu da ne odrze lutriju sasvim legalno i da smo preskocili jednu lutriju sto je i bio cilj kad vec ne mogu da ukinu. Tako mogu i sledecu da pomere za sledeci septembar………..