spremam se da podnesem prijavu za lutriju ovih dana, ali me zanima kako da pripremim fotografiju, srpski receno, kad odem kod fotografa koju dimenziju fotografije da trazim, da li treba nesto posebno da napomenem?
takodje, da li je neko konkurisao sa fotografijom koju je sam napravio (pise na sajtu da moze i tako…). neke posebne napomene u vezi ovog dela prijave, posto je sve ostalo poprilicno jasno i na sajtu…
treba da bude 5x5cm, da si ispred svetle jednobojne pozadine, i da kad je skeniras skeniras u 150dpi, treba da ispadne 600px sa 600px na monitoru, i da bude ispod 240kb.
takvu sam ja sinoć prijavio, zakačiću i to u onu temu gde trenutno pišem tekst uz slike za uputstvo za prijavu na lutriju.
u suprotnom, ideš sa USB-om ili CD-om ili nečim kod fotografa (ištampaš tu stranicu), daješ mu onu drugu specifikaciju za digitalne fotografije, on ti je snimi tamo, nju upotrebiš u prijavi.
aham. samo, bubnuo sam ja, pa sam sad doublecheck-ovao, ipak je 240kb, ne 250kb, pa sam izmenio… :==D: mislim da je ranije bila i 300x300 px, pa zato…
takođe, ne verujte photo validatoru!!! on proverava samo ovo što sam naveo.
ma baba može da isprogramira ovaj photo validator što su sklepali… to se napiše u PHP-u u 10 linija koda, verujem da je slično i za aspx… užas, znači… :nene:
prošla mi je blanko bela slika koja je samo u dimenzijama koje su naveli, i za nju mi je rekao photo valid… znači, njušku, boje i ostale kerefeke ne proverava!
Pa sta bi ti htio? Da koriste AI za jednu ovako.. beznacajnu stvar? Slomio sam se bio na faksu kad je trebalo prepoznavati trokutove, kvadrate, brojeve na slici.. a da prave foto validator koji ce provjeravati kontrast, koliko posto na slici glava zauzima i sl.
jel se vama desava ovo kada stavim sliku neko vrijeme pokrece i samo mi izbaci greska isto koda ne mogu da otvorim stranicu!a slika mi je teska svega 40kb
Naravno da će te diskvalifikovati ako ti slika nije u redu. Ako imaš nedoumice, javi se na private da ti dam mail na koji da pošalješ sliku da vidim šta imaš…
Ja takodjer ne mogu provjeriti “valjanost” slike, nakon sto postavim sliku u validator dugo vremena ucitava i onda izbaci (bilo da je IE ili Mozilla).
Tako je bilo i prosle godine u bilo koje doba dana i razdoblja za prijavu.
Mislim da se ne trebate zamarati sa slikom i validatorom, bitno je ovo:
dimenzija:600x600pix,
velicina: manja od 240KB
format: .jpeg ili .jpg
ostalo prema uputama: svjetla pozadina, ostra slika, pravilna pozicija lica i to je to. :pozz:
A da napisem ja skripticu koja ce da proveri sve isto sto i njihov sajt? pritom, moze da je sacuva negde, pa da mogu da je pogledam na miru (ili sanju) i viknem vam jel prolazi…:obrva: