Znaci potvrdu o nekaznjavanju trazite u Ilici 207 (Sud), a Izvod iz kaznene evidencije u Ministarstvu u Savskoj (Zagrepcanka, rade do 13 sati). Za ovo zadnje iskopirajte prethodno osobnu. Biljege je mislim trazio samo Sud (30 kn?), ali stvarno se ne sjecam vise.
Izvod iz kaznene evidencije: državni biljezi (taksa) = 70,00 kn po osobi, priložiti kopiju osobne iskaznice - zahtjev možeš poslati poštom a izvod ti isto pošalju na kućnu adresu
Potvrda o nekažnjavanju (sud) - obrazac zahtjeva se kupuje u Narodnim novinama cca 2-3 kn, a taksa je 30,00 kn (jedino potvrde koje se izdaju u svrhu zaposlenja se ne naplaćuju)
Zahtjev za izdavanje potvrde o nekažnjavanju može i predati i podići netko drugi umjesto tebe ali mora biti potpisan s tvoje strane.
70 kuna? Mia, bojim se, da vas je netko gadno “oplendrao”.
Obrasci se ne moraju kupovati unaprijed (dapace, besplatni su) jer se uzmu u prostorijama sto Suda, sto Ministarstva. Eh, sad tako je bilo meni prije cca 3 mjeseca, da li se nesto u medjuvremenu promijenilo, ne znam. Ne bi me cudilo.
Cekanje na Sudu - 5 minuta, u Min. nekih 10ak.
Obrazac zahtjeva za izvod iz kaznene evidencije sam skinula sa stranice pravosuđa i prije slanja ih nazvala i još sve provjerila. To je bilo prije cca 3 tjedna. Inače, ja nisam iz Zg pa sam sve slala poštom. A za potvrdu o nekažnjavanju na općinskom sudu stvarno nemaju obrazac zahtjeva nego sam ga morala sama kupit. To ti je razlika od grada do grada :suure:
Išla sam pogledati bilješke i shvatila da sam pogrešno napisala za izvod iz kaznene evidencije: državni biljezi po osobi su 40,00 kn
Još jednom moje isprike za pogrešan navod (da se iskupim, evo obrazac zahtjeva za izvod iz kaznene evidencije, možda nekom pomogne)