Ima koga iz HR?

Ima nekog iz Hrvatske među onih 75 izvučenih za DV2009 na ovome forumu? :slight_smile:

Ja sam iz Hrvatske!

Jel se čeka druga koverta? :slight_smile:

I ja .
Pitala bi stiželjeto ,da li idete bas u Washington D.C. ili negdja u okolici ?

Pozdrav

Neznamo jos tocno, ali mislim Charlottesville, Virginia. Ovisi o poslu.

Tapir.hr - ceka se ceka, ali nikako da dode. :slight_smile:

Ja isto čekam. :slight_smile:
Vidim da ste neki već daleko dogurali sa skupljanjem dokumenata. Jel zna netko što bih trebao predočiti kao “Evidence of work”? Jel postoji u HR nešto kao neki formular “Potvrda o zaposlenju” kojeg ovjerim kod poslodavca? Ili negdje drugdje mogu dobiti neku potvrdu gdje sam sve radio? (Imam srednjoškolsku svjedodžbu i fakultetsku diplomu što je dovoljno za ispunjavanje uvjeta za dobivanje vize, ali smatram da bih trebao predočiti da sam i radio nešt zadnjih godina? :slight_smile: )

Moj savjet ti je da niposto ne prikupljas to o radnom iskustvu u proteklih par godina. Apsolutno ti je nepotrebno za intervju jer imas zavrsenu srednju skolu.
To ce ti oduzeti dosta vremena + novaca.
Jedino nije lose da skupis preporuke od poslodavaca, na engleksom jeziku, i da ti ljudi iz tih firmi stave njihov broj telefona i ime, takod a to poslodavci iz USA mogu provjeriti.

poz i dobrodosao na forum.

Dobrodosao tapir.hr:)
Medju kojih 75?
Tebi je intervju oktobra ili si posle 6600?

Hvala. :slight_smile:
Intervju bi mi trebao biti u 10. mj. Pa se polako pripremam. :slight_smile:

Tapir.hr, takodje ti zelim dobrodoslicu na forum i puno srece sa drugom kovertom i svime sto sledi iza toga i da svoje pozitivno iskustvo podelis sa nama:)

Hvala, hvala. Naravno, nadam se da uskoro bude puno pozitivnih informacija iz prve ruke. :slight_smile:

Ima li još netko informacija što s “Evidence of work”? Malo mi je bezveze doći samo s diplomom i nikakvim dokazom da sam svih ovih godina negdje i radio. Onak, ispada kao da ovdje ne mogu naći posao pa bih eto okušao sreću u USA.

Xeg, on je mislio na onih 75 viza predvidenih za Hrvatsku.

Vec samo ti odgovorio na ovo na prvoj stranici..:slight_smile:
Samo opusteno njih nije briga jesi ti dan prije apliciranja zavrsio srednju skolu ili prije deset godina. Ljudima je bitno samo da imas zavrsenu srednju skolu i to je to.

poz.

Njima je bitno da imas minimum zavrsenu srednju skolu, ali ti imas i fakultet zavrsen, tako da ne brigaj!:slight_smile:

Bas kako ti rece wingreen.. a ono sto sam ja htio da kazem.. ionako ce te citav proces kostati jako puno novaca.. zasto taj novac bacati na nepotrebno prevodjenje nepotrebnih papira..

Ok. Ima smisla. Neću se onda zezati s viškom papira. :slight_smile:

Ja pisao to ovde a sad pitam kojih 75 !](http://img.photobucket.com/albums/v124/fingaup/Smileys/bag.gif)

Hvala ljeto:)

Ako nije problem, kada stigne druga koverta, molio bih da mi neko pošalje skeniranu stranicu sa podacima za lekarske preglede na teritoriji Hrvatske (ili prekucano, nebitno). Za sad imamo Srbiju i Bosnu samo, valjalo bi kompletirati kolekciju. :wink:

Ako nemate za Makedoniju, ako Bog da, mogu ja skenirat pa da ima za Makedoniju ako mi dode druga kuverta.

nemamo, nemamo, trebace i Makedonija! puno hvala. :wink: