Bravo generacijo (supruga i ja smo u cetrdesetim)! Sada hladne glave u nastavak procesa. Tako ce verovatno biti manje stresno.
Cestitke za poziv na intervju! :bravo:
Da li moze neko da napise retrpoektivu sta sve treba uraditi i poneti od dokumenata na intervju ? Hvala!
Na ovom linku mozete naci zvanicne informacije o potrebnim dokumentima, a na forumu cete naci sve sto Vam nije jasno u vezi njih…a i mnogo vise…
Nemojte da Vas mrzi da pretrazujete forum; nije gubljenje vremena :;D:
Hvala svima na cestitkama. Oka nisam sklopila, jedva radim danas
Očekivala sam da će biti malo kasnije, ali svhvatam da je s obzirom na moju anksioznu prirodu bolje da što pre znam na čemu sam ![]()
Sad kreće ponovno iščitavanje foruma!
Nije bas da su informacije sveze, uglavnom su 2008. Moja ideja je da ako mozemo osvezimo te glavne stranice, jer su trenutno beskorisne.
Sto se tice diploma, da li moraju da budu nostrifikovane ili je dovoljno da donesemo ono sto vec imamo ?
Diplome ne moraju da budu nostrifikovane. To radis tamo ako ti bude bilo potrebno.
Ok. Tnx.
Koliko vidim zelena karta se placa 330$ po coveku. Sto je ukupno 660$.
Da li treba pripremiti jos neke pare sem ovih 660$ ? Eventualno medicinski pregled ?
Kao što sam već napisao, čitaj forum!!! Nisu informacije stare! To što si video prvih nekoliko “zalepnjenih” tema iz 2008 ne znaci da ispod njih nema svežih. A link koji sam ti dao je sa zvanicnog sajta a ne sa lutrije. Znači da ga nisi ni otvorio…
I tvoje drugo pitanje govori da se nisi potrudio da saznaš elementarne stvari vezane za lutriju. Naravno da imaš druge troškove od kojih je najveći, posle vize, lekarski pregled.
Dakle, pre nego odgovoriš nekome ko hoće da ti pomogne, pažljivo pročitaj post, pretraži forum pa onda pitaj šta nije jasno.
Ljudi,ja sam verovatno malo dosadna,ali imam “maaalih” problema sa srpljenjem…
shodno tome,iscitavala sam forum i prepiske dobitnika iz prethodnih godina (DV-2015,DV-2016) u nadi da cu doci do zakljucka kojom dinamikom se salju mail-ovi za interviju…I kako sam videla svi su u istom danu objavili da su dobili termin…i onda nista do sledecg “naleta”…jesam li nesto propustila ili je moj utisak ispravan-da se mail-ovi salju jednom mesecno,za narednih mesec dana,pa onda ponovo za sledeci itd…
koji e tvoj CN i kad si posaljila ds260?
mi smo 2### posalili ds na 04.06 i nismo dobili poziv za intervju
Nas CN je 1XXX,DS poslali 03.06.,i takodje nismo dobili mail sinoc…i sada mi nije jasno da li ga mozda ipak mozemo ocekivati ovih dana,ili tek sledeceg meseca…
Mozda jos sutra ima sanse da stigne 2NL… Slanje se obicno zavrsi za dan-dva pa onda tek sledeceg meseca. Bitno je da ce vam svima stici. Proleti to i eto vas preko.
Pa da…ja sam od prilike i zakljucila da ne salju bas non-stop…nista,jos veceras na iglama,pa posle opusteno do posle 15.septembra… ![]()
Pozdrav drugari!
Evo i mi se javljamo po prvi put na forumu. SN je 3xxx, a poslali smo DS260 30.maja i sada čekamo mail ![]()
VAŽNA INFORMACIJA!!!
Upravo sam zvala Smiljanićevu i zakazala lekarski za 30. septembar za celu porodicu jer mi je žena rekla da OD 1. OKTOBRA CENA PREGLEDA ZNATNO POSKUPLJUJE! Tajođe, do 1. oktobra nije neophodno primiti vakcinu protiv gripa.
Deca su znači redovno vakcinisana pa ništa neće primiti - potreban je njihov karton vakcinacije
Mi treba da primimo tetanus i MMR (bilo u DZ i Institutu, bilo kod njih).
Rekla je da ponesemo po 4 slike
I meni je cudno posto vam je broj manji od naseg, a i ranije ste poslali formular. Mozda daju prednost viseclanim porodicama?
Kilimandzaro, oni su poslali DS 3. juna, a vi dve nedelje ranije. Mislim da je to razlog.
Hvala za info, pa neka iskoristi sansu ko ima zakazan intevju u oktobru. P.S. Moderatori ce verovatno prebaciti ovaj post u odgovarajucu temu.
He, He. Ne daju prednost nikome, vec KCC obradjuje DS-260 po datumu prijema. A s obzirom da su svi koji nisu zeleli da kalkulisu sa datumom intervjua poslali svoje DS-ove veoma brzo nakon izvlacenja, onda i ne cudi da iako neko ima “mali” CN nije dobio 2NL za oktobar.
Eh,da idu po broju clanova,nas je dvoje,sa troje dece-verujem da bi bili medju prvima
… No,s’obzirom na to da nas je pet i da nam svaka promena cena igra veliku ulogu,a da jos uvek ne znamo kada cemo ici na razgovor,da li bi mi mogli da odradimo lekarski do kraja septembra,a da on ipak bude validan u trenutku razgovora? Cini mi se da je on vazeci 6 meseci…
Upravo tako, samo da ne zaboravite da do isteka tih 6 meseci od lekarskog treba da udjete u USA. Ako vam to nista ne remeti, onda naravno uradite lekarski vec sada.