Ko god da vodi evidenciju neka ubelezi familija, BIL and family, uspesno zavrsila intervjue 29. marta, cetiri clana porodice, 2017EU00019***. Lekarski je obavljen u Smiljanicevoj prethodne nedelje, intervju je bio zakazan za 8:30 i sve je zavrseno nesto posle 11.
Od pitanja nije bilo niceg narocitog odnosno zbunjujuceg ili komplikovanog, da li su ziveli van zemlje, diplomiranje, kod koga idu… nesto se izgleda promenilo oko isporuke, cini se da sada ide samo “in-person”, receno im je da ce im javiti kada vize da se preuzmu. Nakon toga uzecemo karte, najverovatnije za Uskrs, dan pre ili posle. Deca ce doci nakon zavrsene skolske godine.
Da napomenem i da su bili izvuceni pre nekoliko godina, ali je broj bio suvise visok i nisu stigli na red. Takodje, porodicna imigracija je bila odobrena, samo se cekalo da case # postane “current”. Roditeljima smo takodje radili porodicnu imigraciju, tu nije bilo nikakvog cekanja, nema quota niti bilo kakvih komplikacija posebnih. Tako. Q&A, if any
Jesi li zvao da zakažeš ili ti je KKC zakazao? Mi smo dobili 17 maj od KKC i sad jurim da to pomerim za početak maja jer 15 maja letim za London na 3 meseca…
Prosao intervju i mi dobili vize! Bilo je zaista sve onako kako su i drugi opisivali. Vazno je samo da budete pripremljeni, sto znaci da prikupite sva dokumenta i nista vise. Ne treba da komplikujete, samo pratite uputstva i sve ide kao podmazano. To vam pisem, jer sam ja sklona seciranju sitnica da mi je u jednom trenutku palo na pamet da je mozda trebalo prevesti neki dokument sa srpskog na hrvatski ili slicno… Nista slicno… Sve je trajalo sat vremena. Zadrzali su nam sve originale, kopije vratili. Razgovor je formalan, dali smo odgovor na citava dva pitanja. Kad smo se vjencali i jesmo li imali problem sa policijom. Zaista brzo i standardno. Ono sto razlikuje Sarajevo od ostalih ambasada je taj prevod diplome,zaista ga traze i to obavezno ponesite. Sad idemo na dalje korake. Srecno, drugari!
Draga Harmonija, cestitam od srca. U iscekivanju maila sa datumom za intervju, citam postove clanova koji su prosli proces i spremaju se za put i zamisljam samo osecaj koji vi sada imate.
Hvala puno, malo su nam pomijesana osjecanja, ima tu straha, neizvjesnosti, iscekivanja, nestrpljenja… svega pomalo. Nije bas lako sve poceti iznova, ali po tome se ljudi i razlikuju. Sve je izazov i tako to nekako i prihvatamo, borci smo i mozda radoznali kako cemo se boriti, i nekako moram da vjerujem, i uspjeti. Vama zelim da uskoro dobijete datum, dobro se organizujete i srecno sve zavrsite. Samo pozitivno!
Intervju prosao,pasos sa vizama preuzet.Sve je bilo onako kao sto je mnogo puta opisano,tako da se ne bih ponavljao.Hvala BFuture i svim clanovima ove nase zajednica na vise neko korisnim informacijama! Zelim svima puno uspeha u USA a ostalima koji to ocekuju dobijanje GC vec u sledecem izvlacenju!
Pozdrav svim forumasima i svima onima koji su prosli interviju zelim da cestitam od srca ???.
Ja sam bila na interviju i nazalost nisam pozelenila jos ali nada jos uvijek postoji pa me interesuje da li ima jos neko da je stavljen na cekanje zbog administrativnog procesiranja i da je na kraju uspio da prodje??
Pozz
Cestitam od srca i vama i svima ostalima koji su pozeleneli. Uveren sam da sve vas sada manje ili vise muci neizvesnost, pa i strah u neku ruku, i mene bi sigurno, ali samo napred bez mnogo osvrtanja iza. I naravno, ne zaboravite forum i delite i nadalje svoja iskustva. Svima ce nam znaciti. SRECNO!
Drugari, kakva su iskustva sa zanidbom mesec dana pred intervju? Naime, meni je zakazan intervju za Maj, ja sam nosilac vize i jedino sam sebe prijavio, u medju vremenu devojka je odlucila da bi ipak napustila posao i stvari za koje je ovde bila vezana.
Da li je izvodiljvo da sada otvorim DS260 kada je intervju vec zakazan i promenim svoj status? I da li bi to uticalo na ishod intervjua. U pitanju je najbolji prijatelj. Isti razred u osnovnoj, zatim i u srednjoj, nakon toga isti fakultet. Mnogo toga prosli zajedno i shvatili pre 2 godine da idealnijeg zivotnog partnera ne bi mogli da nadjemo. Toliko se vec i zabavljamo
To znaci imamo sve moguce dokaze.
E sada da li ima neko iskustva sa otkljucavanjem DSa i ovakvom vrste promene, pred intervju?