Pa kod mene je sve od dokumentacije bilo ok samo su mi trazili email da bi mi poslali jos pitanja vezanih za moj case i to su …pregled putovanja zadnjih 10-15g. brojeve starih pasosa imena sestara i brace od mene i muza,CV i adrese stanovanja zadnjih 10-15g i naravno dali mi crveni papir na kojem pise da moj slucaj zahtijeva dodatno admin.procesiranje i odluka nemoze biti donesena sada. Nadam se da ce sve biti ok
Najvaznija stvar je da imate cvrste dokaze (fotografije, prepiske, izvode iz banke, racune sa iste adrese) da je veza trajala i pre nego sto se odabrani na lutriji, a mozete da s vencate i manje od mesec dana pred intervju. Procedura oko otkljucavanja je sledeca: kada budete imali izvod iz maticne knjige vencanih, skenirajte ga, nazovite ambasadu i reci ce vam na koji e-mail da ga posaljete. Posto vam otkljucaju DS260, promenite svoj bracni status (a i ostale podatke ukoliko je bilo izmena) i upisete i bracnog partnera. Ukoliko je veza stvarna, siguran sam da cete imati dovoljno sto dokaza sto nacina da ih ubedite da to sve nije radi lutrije. Dakle (po mogustvu), bez sekiracije.
Pozdrav, proslo je tri meseca od kada smo podneli dodatnu dokumentaciju koju su nam trazili iz ambasade a inace su nas vratili zbog proof of relatioship jer nismo imali nikakve pisane dokaze vec samo slike. Kad god pozovem ambasadu kazu da smo jos uvek u procesu i da ce nam javiti a vreme prolazi. Lekarsko uverenje na vazi do pocetka maja inace. Da li znate nekoga ko je imao slicno iskustvo? Da li su nekoga do sada odbili? Koliko sam citao razlozi za odbijanje su nezavrsena cetvorogodisnja srednja skola, krivicno osudjivan, prenosi bolesti itd sto inace nam je sve ok. Bas se brinemo, i nikako ne mozemo da se organizujemo takoreci zivot nam je na holdu.
Hvala puno na odgovoru… Samo BEZ SEKIRACIJE ![]()
Znamo se otprilike 19 godina a zabavljamo 2 godine, tako da verujem da imamo dovoljno dokaza da im pricamo o zivotnoj avanturi danima ako treba ![]()
Kakav lekarski pregled je u pitanju? Šta se sve vrši tokom pregleda i koliko košta, okvirno?
Hvala.
https://travel.state.gov/content/dam/visas/iv-dv-supplemental/BLG%20-%20Belgrade.pdf
/t/lekarksi-pregledi-iskustva/209/1
Molim.
Sup.Mod.
Vakcinacija
Molim vas da mi pomogne neko ko zna kako ide procedura sa vakcinacijom, prilicno je hitno. Primio sam sve vakcine koje su obavezne u Srbiji za decu i ucenike medjutim karton koji mi je dala moja Dr ima daleko manje vakcina od onoga sto se trazi za vizu. Koje su vakcine koje se uglavnom naknadno moraju primiti i gde ih mogu primite u Bg? Molim vas pomozite mi jer sam u Bgu na dva dana a intervju i medicinski pregled cu imati u Francuskoj… hvala vam!
Primaju se tri vakcine, mmr, sezonski grip i tetanus. Sve tri vakcine mozete primiti u ordinaciji opste medicine u Smiljanicevoj ulici.
Posto je sezona gripa prosla, verovatno se sad zahtevaju samo MMR i tetanus vakcina.To se svakako proveri tako što nazovete ordinaciju u smiljanićevoj ulici i otklonite sami sve nedoumice
Ne bi bilo lose da nazovete ambasadu i provjerite da li je OK da ljekarski pregled uradite u zemlji u kojoj vam nije zakazan interview. Ima razlicitih interpretacija da li je to uopste dozvoljeno.
Valjda bude OK. Nisu vas odbili, sto znaci da postoji sansa.
U svakom slucaju, sretno vam bilo.
koliko ste bili u vezi, da li ste naknadno dostavili pisane dokaze o vezi osim fotografija, na sta vi licno sumnjate zasto su vas ostavili na cekanju? da li zivite na istoj adresi i koliko da li su vas na razgovoru odvajali u prostorije? koliko vidim vi ste jedini slucaj ove godine, da li ste proverili mozda na forumu neki slucaj iz ranijih godina?
Moj savet bi vam bio da na ovoj stranici iz padajiceg menija izaberete Pariz i da pogledate koje su ordinacije gde se vrsi lekarski pregled i onda njih pozovete i pitate. Jos bolje bi bilo da nista ne rizikujete vec da tamo na samom pregledu primite odgovarajuce vakcine, jer postoje, makar sitne, razlike od zemlje do zemlje. Srecno!
Pozdrav prijatelju i stvarno mi je zao cuti da tako dugo cekate na odgovor,citajuci ovaj forum nisam procitala da je neko bio u istoj situaciji kao vi vecinom su svi dobili vize al u dosta kracem roku od vas a kada provjerite case status sta vam tu pise i da li ste ostavili pasose u ambasadi ?? Ja sam isto na cekanju vec 10dana i jos uvijek nema nista pa se pocinjem brinuti a mogu zamisliti kako je vec vama. Nadam se da cemo uspjeti svi koji cekamo …nada zadnja umire. Pozz
Hvala vam puno, pisem ako kakvu informaciju dobijem. Pozdrav i sretno i vama.
Pa u sustini dostavili smo brdo pisanjh dokaza barem 15-ak sto smo mogli da sakupimo. Tada nismo bili prijavljeni na istoj aderesi iz nekoliko rAzloga. U vezi smo pre braka bilo oko godinu dana i vencali smo se naravno zbog gc, inace ja sam imao turisticku na 10 godina koju su cancelovali… ne moze se proveriti case status, iz kentakija su mi rekli da su oni odradili svoje i da je sve na ambasadi. U ambaadi mi stalno kazu da nismo jedini slucaj koji na cekanju i da je u procesu, sta god to znacilo. Pasosi su kod nas, jer nam naravno trebaju, proslo je dosta vremena…
Cao,
Da li je mozda neko imao situaciju da mu je DS260 zakljucan i da ne moze da se otkljuca posto je case number : CURRENT, a da treba da unese dete ili supruznika ?
Nekako sam verovatno propustio cinjenicu da ako si CURRENT, KCC ne moze da ti otkljuca DS260. mada mi nismo ni mogli da reagujemo, posto je dete rodjeno skoro.
Plasim se da nas ne odbiju za vizu ako moramo da dodjemo sa detetom koje nije upisano u DS260 i kome nije rezervisana viza u KCC-u :smrc:
Mislim da je svima najzgodnije da unesete novog clana porodice po dobijanju datuma za intervju, tj. kada u ambasadi budu mogli da otkljucaju DS-260. Najbolje da njih pitate e-mailom sta da radite da bi bili potpuno sigurni.
Ok, znaci nije toliko strasno kao sto izgleda. Hvala na informaciji.
Au Defrinol, bas smo te spominjali nedavno supruga i ja. To je i razlog sto sam danas posetio forum. Zaista mi je cudno sto posle 3 meseca ti i dalje ne znas nista. Mogu misliti kako se osecas. Zaista ne znam sta da ti kazem osim izdrzi i nadamo se da ce se zeleno zavrsiti. Makar ponovo radio taj lekarski.