Intervijui dv2010 - Iskustva

Predlazem da ovde pisemo o iskustvima iz ovog ciklusa (dv2010).
Nadam se da ce administratori uskoro da obrade slicnu temu sa iskustvima od ranije.
Pozdrav

Ja se nadam da ce administratori da isprave pravopisne greske: intervijui?!

:rofl: surovo ali istinito, hahaha!

Bane, cutis kad ti je intervju, a? :;D: Ajde podeli to sa nama, cekamo prve utiske iz Bg ambasade! :bigkiss:

Slovne greske su uvek moguce. :drool:

Dakle 28.10.2009. je dan D.
Bio sam ubedjen da sam ga vec postovao.
Sad je i u potpisu. :naughty:

Inace mozda vazno, ako je neko stupio u brak posle apliciranja za GC sve (promena prezimena, ukljucenje supruznika u proces …) se zavrsava na dan intervju-a u ambasadi. Info iz ambasade.

Da li je jos neko, ko je u slicnoj situaciji, dobio isti info?

Svi koji su bili u toj situaciji :slight_smile:

Ja nisam :slight_smile:

Ja jos nisam zvala ambasadu jer nam jos nije stigla druga koverta. Ako sam te dobro razumela, to znaci da se moj suprug nece “pojaviti” u drugoj koverti, iako smo se vencali pre prve koverte (a posle aplikacije, dodjavola) i sa prvom kovertom smo ih obavestili o promeni statusa tj poslali vencani list?

Moja zena i ja smo se vencali nakon slanja prve koverte nazad u KCC. Obavestili smo ih o vencanju i poslali vencani list pre nego sto smo dobili drugu kovertu. U drugoj koverti sam se samo ja spominjao, tako da smo ipak nazvali ambasadu da proverimo da li je moja zena ukljucena u proces. Rekli su nam da jeste, tako da, ako ti se suprugovo ime i ne pojavi u drugoj koverti, uvek mozes da nazoves ambasadu i da proveris…

Ok, razumem. Hvala!

Ista situacija je i kod nas…

Iz ambasade smo dobili info da prikupimo sva dokumenta (za suprugu i za mene) navedena u prvoj koverti i da se zajedno pojavimo u zakazanom terminu.

Jeste da sam malo zakasnio da podelim iskustva od ove godine, ali razumecete :grin:

Prvo, zelim da kazem svima koji ce imati intervju u Beogradu, da ako imaju sve potrebne papire nema razloga za neku strepnji i nerviranje -meni je ovo bilo jedno od najprijatnijih iskustava u zivotu. Osoblje ambasade je veoma ljubazno i profesionalno i to od portira do konzula.

Dakle, intervju je bio zakazan za 8. oktobar 2009. u 8:30. Nekoliko minuta ranije je izasao sluzbenik sa spiskom i prvo prozvao za iseljenicke vize (bio samo ja :grin:), pa za ostale.

Oko 9:00 pozvan u kabinu 8 gde je sluzbenik (nas) pogledao sve papire i pitao samo da li sam ranije bio u USA i ko je covek koji mi je poslao garantno pismo. (Nisam imao AoS koji se salje iz Amerike sa primanjima i sl, vec obican odstampani Email od dobrog drugara koji zivi u Cikagu, i izvod sa svog deviznog racuna). Nakon toga (trajalo 5-6 min) receno mi da cemo nastaviti oko 11:00, da dodjem petnaestak minuta ranije, ne moram bezveze da sedim 2 sata u cekaonici.

Oko 11:00 skeniranje otisaka prstiju i placanje i za nekih 20-tak minuta sam vec bio pred konzulom. Isto, vrlo ljubazan i fin covek. Prvo sam se zakleo da cu govoriti istinu i da su podaci u dokumentima koje sam podneo istiniti, a zatim me je pitao slicna pitanja kao i nas sluzbenik: kada sam bio u Americi ranije, sta nameravam da radim, da li sam vec gledao preko Interneta za posao, bez preteranog detaljisanja i gnjavljenja. Nakon toga mi je receno da dodjem sutra u 15:00 po vizu, i sve u svemu pre 12 sati sam sve zavrsio.

Juce u 15:00 sam podigao vizu, zapecacenu kovertu koja ne sme da se otvara i prirucnik za nove emigrante “Welcome to the United States” :grin:
Prilikom podizanja vize ne cekete prozivanje, jer ga nema:grin: - vec pozvonite na ulazna vrata, portir ce vas uputiti dalje.

Eto, ovo je najnovije iskustvo iz BG ambasade i imao sam potrebu da ga podelim sa vama kojima tek to predstoji, jer sam se na ovm i drugim forumima nacitao svega i svacega, strepeo od tog intervjua i na osnovu toga poneo gomilu jos dodatnih papira, kao za svaki slucaj - a nista mi to nije trebalo, vec samo i iskljucivo ono sto su napisali u prvoj koverti. Kada bi se sluzbenici u nasim ustanovama ponasali prema strankama makar upola ljubazno kao sluzbenici u americkoj ambasadi, to bilo bi super. Znaci samo mirno i opusteno.

Puno srece svima koji ocekuju intervju, hvala na forumu bio je veoma informativan (mada su me neki postovi nepotrebno istripovali :grin:)

Sve cestitke Simo i puno uspeha :grin::bravo:
Hvala puno na opisanim detaljima,puno znace:;D:

Cestitamo! :1081:

Neka je sa srecom Simo, drago mi je da je i Beograd poceo sa vizama! Uzivaj u pripremama za novi zivot!

I moje iskrene cestitke Simi , nadamo se da cemo i mi njegovim stopama

Cestitam, neka je sa srecom!:bravo::bravo::bravo:

Evo da se i ja pohvalim,juce smo pozeleneli:==D:!Sima vam je vec detaljno objasnio,pa se necu ponavljati,ali evo nekih stvari gde treba obratiti paznju.Nama je sluzbenik koji vas upucuje u cekaonicu i kome dajete pismo greskom dao broj po kome vas prozivaju na salter,suprug se vratio,i tada su nam objasnili da nama ne treba broj vec da prozivaju po imenu i prezimenu.Svi su jako ljubazni,i nama je razgovor sa konzulom bio na engleskom jeziku,i odvojeno smo imali razgovor,mislim zbog skorog vencanja.Uglavnom ista pitanja i nesto vise o nasoj vezi.Ja sam se pomagala i srpskim i nije bio problem.Eto toliko od mene,i svima zelim puno srece!

super!!! cestitam:bravo:

Pridruzujem se cestitkama… ide, ide…