Sve cestitke lande, bas mi je drago da ste se tako brzo snasli. Imati odmah beneficije u startu je jaaako velika prednost. Daj posalji mi facebook kontakt na private, da te ubacim u prijatelje ![]()
:bravo:Lande, cestitam na uspjehu na samom pocetku…neka se tako i nastavi, srecno oboma:beer:
Bravo, matori, svaka cast, neka je sa srecom! Tako nesto sam i ja planirao: da zenu odmah zaposlim a ja cu onda natenane traziti posao i sebi :;D:
Ekstra, Lande! Cestitamo!!! :1081:
Super Lande bas mi je drago.
Cestitke!:bravo:
Ma znala sam ja da ce odmah taj muski svet da se oglasi. Jedna od prvih stvati za kupovinu je sigurno TV i sony-3.
Cestitke Lande.
Lande neka je sa srecom! Bas mi je drago zbog vas! :bravo:
I hajde neki blog dok jos imate vremena:;D:
Hvala svima na cestitkama..
Mi smo mislili da ce to ici u obrnutom smjeru, da cu ja kao programer puno lakse i brze naci posao.. Nista ja cu sada traziti neki part time poslic, sa kojim cu moci ici na intervjue, ako ispadne neki intervju za programera.
Inace prva stvar koju cemo uraditi, jeste da se osamostalimo, tj. da nadjemo neki apartman. A poslije toga tv i sony.. to nam je sada najmanje bitno.
Poz.
Ma znam lande, to sam se ja malo nasalila kao zenu na posao ,a ti uzivas.
(landlord)
ako si krenuo iz sarajeva zanima me zasto nisi isao sa sarajevskog aerodroma SSJ direkt u spokane ? posto ja razmisljam za New York a ne okolisa mi se puno okolo . sve najbolje i pozz ![]()
Amerashi ne znam jesam li dobro razumjela tvoje pitanje, ali nije bas da ti mozes da biras hoces li direktno da letis ili ne. a pogotovo ako ides sa Balkana…
Pa , ja sam provjeravao na aerodromu u Sarajevu , ima let za Ameriku
a sada neznam za koje sve lokacije .
ipak mislim da bi sve bilo jeftinije kada bi se islo iz Sarajeva za USA pa onda na destinaciju koju hocemo . ispravite me ako grijesim. pozz
Ne mora znaciti da bi ti iz Sarajeva bilo najjeftinije leteti za USA. Eto recimo 1 primer. Gledano za isti datum, povratna karta Beograd - Las Vegas je oko 1100eura a samo da malo mrdnem u Madjarsku i poletim iz Budimpeste za Las Vegas je 740eura. Dakle, vise od 300eura sto nije za bacanje. A da sletis u USA u neki grad pa tamo opet vadis kartu za drugu dstinaciju…izaci ce te mnogo skupo. Dakle, treba videti opcije leta iz Hrvatske, Slovenije i Srbije jer put do bilo koje destinacije za polazak moze biti zanemarujuci u odnosu na razlike u cenama karata.
Ne znam sta si i gdje gledao ali nema let iz Sarajeva za USA. Iz sarajeva letis za Bec, Cirih, Istanbul, Ljubljanu, Zagreb, Beograd, Budimpestu i to je to.
curlika to jesi u pravu 300 eura i nije za bacit ali valja izdrzat SILAN put ,i sve to ,zafrkancije , jeste da je razlika u cijeni ali za samo neke gradove .
steficacvek . ja gledao u aerodromu u sarajevu ![]()
a evo i link pa pogledaj :
@Amerachi,
stefica je u pravu, nema DIREKTAN let za USA iz SJJ (mozda i zato sto Boeing 747 nema teoretske sanse da sleti na nas aerodrom???). I tvoj primjer to potvrdjuje: iz Sarajeva letis za Istanbul, a onda ides za NY.
:ohman: Nisam ni primjetio. hehe
Nema onda veze ,vazno je samo , da je cijena karte mala ostalo se da srediti , pozz
Cijena nije mala, razlika za let iz SJJ ili iz ZAG zna biti preko 300Eura, a ako odes i do VIE busom, vozom onda zna biti i do 500Eura (ovo puno znaci ljudima koji ne idu sami, nego sa porodicom od 4-5 clanova)
Ja idem sam do New Yorka . imas li kakvu stranicu ili prijedlog kako da smanjim trosak karte na minimum?
Posto je tema vezana za Jet-lag. Najbolja varijanta je ne presedati uopste u americi ako je moguce. Znaci, sva presedanja odraditi u Evropi i kada sletis u Ameriku da si miran. Kao prvo, ako se preseda u Americi..carina se radi na prvom stop-u. To znaci da moras da kupis kofere, pa da ih kasnije vracas itd. Ako treba jos da se obavi procedura imigracije, onda ce to jos dodatno da traje i ima sanse da propustis iduci avion. Druga stvar je upravo jet-lag. Ako npr letis na zapadnu obalu, let je duzi nego za NYC za mozda 3-4 sata, dok ako prvo sletis u NYC…let je duzi za 6 sati. Jet-lag je gori, a avioni u Americi ce ti za tih 6 sati leta dati casu soka i to je to, sve ostalo se dodatno naplacuje. Takodje, ako nosis neke tecnosti koje si kupio u duty free shop-u u Evropi i sa time usao redovno u avion, pri presedanju moci ces ili da bacis tu tecnost, ili da cekiras torbu.