Dobro, avio karte i ti troskovi zivota i odlaska su ipak nesto sto je planirano. I otkud sad 750 , zar nije oko 450 dolara viza?
Ja imam tamo decka i njegove, svakako bih kod njega i isla, ali znam da ni on nece imati bas 10000 dolara
Znaci dovoljno je samo da potvrdi da ce se brinuti za mene? Treba li neki dokaz, njegovi bankovni izvjestaji, platna lista? Jel se dobije obavijest da je i to potrebno priloziti uz ostale dokumente? Nadam se da ce biti neko zvanicno obavjestenje.
Evo preciznog odgovora:
Ukoliko nemas u USA nekoga ko zvanicno garantuje za tebe ili zvanicno osiguran posao onda moras za intervju da obezbedis potvrdu iz banke da na svom racunu imas minimum 125% od njihovog Poverty Guidelines za tekucu godinu. Evo linka za 2008 Poverty Guidelines, znaci - u zavisnosti od broja clanova koji idu u USA gleda se kolona 125%. Ponavljam, ako ti je novac garancija - na racunu moras imati minimum toliko. To je njihova procena koliko ti je para potrebno dok se ne snadjes da ne padnes na socijalu.
E sada, citaj izmedju redova, da bi dobila potvrdu banke o stanju racuna novac mora da bude na njemu 24h (tako je u Intesi i oni daju medjunarodnu potvrdu) ali ne i posle izdavanja potvrde.
Mi nemamo nikoga ko bi nam poslao garancije iz USA i ako ne nadjem posao unapred (male su sanse) mi idemo na varijantu para na racunu.
Sacekas da tvoj broj 18xxx dodje na red, to se vidi u Visa Bulletin-u za 2 meseca unapred, sacekas 10-15 dana da vidis dalā ce stici 2. koverta i ako ne stigne onda mozes da posaljes mail KCC-u kao sto je V777 negde rekla:
Znaci samo tvoje puno ime i prezime, broj pod kojim se vodis i datum
rodjenja. Ako to ne napises, vracaju ti email na dopunu s tim
podacima, ni ne citajuci pitanje. Znaci, velikim slovima odmah na
pocetku pisma stavi onaj deo po kome ce da ti pronadju fajl, i
odgovaraju veoma brzo.
sa pitanjem za koji datum ti je zakazan intervju.
Evo svih njihovih podataka, mada ti je potreban samo e-mail
Kentucky Consular Center
3505 N Highway 25W
Williamsburg, KY 40769 USA
Phone: (606) 526 7500
Fax: (606) 526 7501
E-mail: KCCDV@state.gov
www.travel.state.gov
Evo ja pala s marsaā¦
Na koji broj 18xxx mislis? ![]()
Dali mislis na case number?
Ja sam prvi koverat poslala u Kenacky 24Juna08 i jos nije stigla druga koverta. Traba li da posaljem mail Kcc-u?
A ovde se vratila na Mars:D
Kad dobijem drugu kovertu jeli to znaci da slobodno skupljam(placam:o) dokumenta da cu dobiti zelenu kartu? Ili to jos uvek nista ne znaci? Zbunjujete me, svi ovde imate manji broj od mene, moj broj je 23 7xx, kod mene izgleda postoje sanse jedino ako neko odustane! Samo da ne bude stigla druga koverta zaduzim se za dokumenta jer toliko na gomili nemam a onda izvinite niko nije odustaoā¦mislim..koliko je to moguce da se desi?
Sa tim brojem vrlo vjerovatno da ces dobitizelenu kartu.
Troskovi oko prevoda su samo manji dio od onoga sto te ceka..
viza, karte, novac za par mjeseci zivtoa u USA dok ne nedjes posao.. i sl.
Planiraj da imas bar 7-8.000 EUR.
poz
Mene zanima da li kad ti posalju drugu kovertu to znaci da dobijes z. kartu ili ako procene da ne treba da je dobijes uopste ne salju drugu kovertu, da li se to sada procenjuje ili je sve neizvesno do intervjua. A koliko sam shvatila na intervju dobijas z. kartu osim ako nisi dao lazne podatke?
To ti je sve tako kako si napisalaā¦
Oni ce tebi poslati drugu kovertu..koja moze da ti ne stigne na vrijeme..
kada izadje visa bulletin ti im posaljes mail.. ako ne dobijes kovertu
do tada.. i oni ti napisu kada ti je intervju u mailul⦠ovo samo u slucaju da ne dobijes kovertuā¦
Na intervjuu ako nisi terorista ili nesto sl.. ili ako nemas sidu.. dobijas vrlo vjerovatno green card
Bice da je tako jer ako su za prvu kovertu slucajno izvlacili (a mislim da su i tada bar malo birali) za drugu kovertu je kompletno procesuiranje i intervju je u sustini samo potvrda onoga sto je pisano u prijavi.
Evo jednog ohrabrenja za tebe i sve ostale koji se pribojavaju da im je broj visok:
User alemitmee, post #2, pogledajte hronologiju njegovih GC dogadjaja (u potpisu) - ukratko, broj mu je bio 25xxx za DV2008 i pre 20 dana prosao intervju.
Ja neznam jel sam ja totalna zbunjola ili sta je, ali nista mi nije jasno u vezi ocekivanog datuma intervjua i gde se to gleda (gledala taj bulletin i nije mi jasno gde pise kad bi se moj broj 5xxx mogao pojaviti, tj. moj intervju)
Jel mi moze neko reci kada bi mogla ocekivati intervju ako mi je broj 5xxx i kada bi trebala doci druga koverta, pa ako ne dode da pisem u Consular center.
Hvala!
Brojevi do 5000 prosle godine su imali intervju vec u oktobru. Ti bi trebala u najgorem slucaju imati intervju u novembru.
Ja bih ti preporucio da polako pripremas papire, pogotovo ovo iz policijie.
Ako si zivjela negdje duze od 6 mjeseci i iz te zemlje.. ti treba policijski certifikat.
Sretno ti bilo.
EDIT: Kovertu bi trebalo da dobijes do 15. septembra. Ako do tada ne dobijes kovertu, a vec izadje tvoj broj, za oktobar posalji im mail tada i sve ce biti ok. Nista se ne sekiraj oko visa bulettina redovno cemo obavjestavati o brojevima koji izlaze.
Hvala landlord.
Imamo sina koji ce uskoro 2 godine. Zanima me dali i on treba na lecnicki pregled prije intervjua. Do sada nisam procitala da je iko napisao nesto o tome.
Isto me zanima dali i njega trebamo povesti na intervju da ceka sve s nama. (pretpostavljam da ce s njim bit dosta tesko jer nije bas miran)
Svi idu na lekarski pregled,a na intervju ne znam da li mora da ide, ali moras platiti i za njega istu cenu kao i za vas, a za lekarski mislim da deca ispod 15 godina placaju nesto manje.
Koliko je meni poznato morate i njega povesti na intervjuā¦
ā¦ali pazite da do tada ne nauci na Engleskom nesto sto ne treba:D
Ne daj boze da se to desi sa drugom kovertom. Pozdrav svima, novi sam na ovaj post i vidim da odlicno funkcionise druzeljubivost. Nastavimo tako u istom duhu i jel neko zna kako bi prosao lekarski pregled (u vezi oziljke posle male hirurske operacije , herniju i sl.)
Pozdrav
Oko operacije se ne sekiraj⦠prolazi..
Pitala sam u ambasadi i rekli su da svi clanovi koji idu za Ameriku treba da dodu na intervju, znaci i maleni.