Master studije i ostanak u USA

Evo ovako…Na netu sam trazio, trazio i trazio i nasao nesto zanimljivo. Gledao sam kakve su Master studije (Computer Science je u pitanju), koji su uslovi, mogucnosti…itd.Dosta univerziteta u USA daju mogucnost da iako si internacionalni student nakon zavrsenih Master studija radis u USA-to je kao obavezno da bi magistrirao, kao neka vrsta prakse. Koje su mogucnosti za pronalazenje takve vrste posla? Da li postoji mogucnost da nakon odradjene te tako zvane prakse od godinu-dve da se dobije posao za stalno? Da li neko ima takvih iskustava?

Imam druga koji je tako ovde doktorirao. Ima takvih mogucnosti, ali moras znati da ti treba mnogo para…jer je tesko, te prakse nisu dovoljno placene. U svakom slucaju, moze se i kasnije ostati ovde, ali ti treba 6 godina da bi dobio zeleni karton, i onda jos 5 da bi dobio drzavljanstvo. OKo detalja svega toga, nisam upucen…jer (na zalost) nisam studirao ovde. Ako nadjes bilo sta, moj savet ti je da to iskoristis, jer za computer science fakulteti i skole u srbiji ne vrede nista.