Mobilna Telefonija, Internet i Kablovski Provajderi

T-Mobile Family paket 75$ mesecno. (za mene i zenu) dakle za dva broja 75$ mesecno Data/talk/text sve unlimited.
A Srbiju preko skypea naravno. Mada postoji i bolje resenje zove se FEMTO CELL. Dakle sam sam dizajnirao i sastavio svoju Femto Cell koja radi za Telenor.

To otprilike izgleda ovako uredjaj (koji se zove Femto Cell) postavis u stanu u US povezes na internet i on ti glumi “baznu stanicu” Telenora. Uzmes telefon i searchujes mrezu i on pronadje Telenor. :slight_smile: nakacis se i telefon kao da je u Srbiji nema razlike tj nije u romingu. Tako da sam na svom 063 broju dostupan u US-u u svom stanu :slight_smile:

Da li neko zna koji operateri u Americi mogu da se koriste za Srpske telefone? Dakle problem je sledeci, imam telefon koji je kupljen u Srbiji i ne radi mi internet, tacnije koristi mi 2g internet (a placam 3g) u pitanju je t-mobile mreza. U at&t traze mi $ 100 mesecno za unlimited call i mess. i data protok. Da li neko zna koji operater u americi koristi evropsku frekvenciju osim AT&T.
Hvala unapred.

Koliko ja znam samo AT&T. U velikim gradovima si OK jer imaju i 2G mrezu (Chicago), cim krenes malo dalje od tog veceg grada, gubis je skroz… Vecina mobitela iz Evrope ovdje nece raditi, nisu na istoj frekvenciji i nemaju 3G… Sretno.

Samo T-Mobile i ATT su MAJOR “cell phone” operatori a ostalo su CDMA/WiMAX.
Imas neke manje lokalne GSM operatore pogledaj listu ovde

Postoje samo telefoni koji se prodaju na Srpskom trzistu. :slight_smile: Ti telefoni treba da imaju podrzan quad band da bi mogli da ti rade u US.
Dakle operateri u US podrzavaju samo svoja dva opsega ali je zato potrebno da telefon podrzava sva cetiri opsega da bi mogao da radi i u EU i u US.
Takvi telefoni se zovu quad band. Imas sajt GSMArena.com gde mozes da proveris da li tvoj telefon podrzava quadband.
za 2G GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
za 3G HSDPA 850 / 900 / 1700 / 1900 / 2100

Sto se tice WiMAX telefona kod njih je WiMAX na 2.5 GHz a u Srbiji je na 3.5 GHz (i u celoj Evropi je na 3.5 GHz) tako da ni jedan WiMAX telefon nece raditi u US iz EU i obrnuto.
CDMA su telefoni kod mreze kao sto je Sprint/Mobi PCS gde nemas ni mogucnost da ubacis SIM karticu vec se tu autorizujes sa username/password. Nas CDMA u Srbiji nudi samo Orion i to je
razlicita vrsta CDMA od US CDMA verzije tako da ni ti telefoni nece biti kompatibilni.

Dakle GSM operatori treba da ti daju SIM karticu
WiMAX ne
CDMA ne

Kod svakoga od njih ces dobiti US broj telefona bez obzira na vrstu pristupa.

Ja sam pre mesec dana za oko 100 baksova u Walmartu kupila neki ATT prepaid (go phone) sa Android sistemom, ima GPS i radi ok. klikni. Imate opciju da vam to posalju na bilo koju adresu ako vam se ne ide u te zabiti gde su obicno ovakve prodavnice a mozda vam dodje dobro na pocetku za prvu pomoc. Dobar je ovaj Lattitude, nadjes stvari na osnovu svoje lokacije (ja sam tek sad nabavila smartphone pa sam odusevljena ko kuce u liftu garant u Srbiji svi drmaju te sajber telefone odavno).

Imam vec ATT broj i placam postpaid i ne bi bas da uzimam nove dvogodisnje ugovore, tako da sam samo stavila svoju karticu u ovaj. Koliko ja primecujem mreza nije idealna, kad putujes svako malo se gube i telefonski signali a kamoli internet ako si van naselja, pogotovu u nekim brdima. Ali sljaka.

Evo trenutno najpovoljnijeg unlimited talk&text paketa - $19 mesecno + porez (negde oko $25 sa porezom).

http://www.voyagermobile.com/plans/

Prednost:
- Prepaid bez ikakve provere kreditnog biroa
- Koriste Sprint mrezu - pokrivenost sasvim ok

Nedostatak:
- CDMA protokol = mora se kupiti njihov telefon (mada ovi njihovi osnovni modeli nisu ni skupi)
- Nema poruka ka Srbiji
- Nema mogucnost nacionalnog Roaminga (nece raditi po Montani, Dakotama, Vajomingu i slicno)

Evo par rečenica sa terena Miami i okolina.
Sve se odnosi za PREPAID

MetroPCS - NE
Nude na prvi pogled dobru ponudu 40$ sve bez ograničenja talk/tex/data telefoni nisu baš nekog kvaliteta.
Mreža je dobra za razgovor po gradu ali zna da štuca kada se izađe iz okruga…
Prenos podataka u početku dobar nakon nedelju dana konstantnog korišćenja smanjivanje brzine i štucanje…
Ovo nije moje iskustvo već ljudi koji žive ovde, znači batalite ove likove.

Simple Mobile NEEEEEEEEEEEEEEEEEE teško sranje od mreže. Cena 12 dolara sim kartica + 40,50 ili 60dolara neki od unlimited planova (samo na papiru).
Ako se donosi telefon mora da podržava 1700 frekvenciju.
Uzeo sam karticu i koristio samo 10 dana.
Razgovori u lokalu mogu da prođu, izlazak na auto put odma prekida o internacionalnim da ne pričam koje kašnjenje imaju pa Orion je izmislio voip za ove budale.
Internet katastrofa, prekida ide sa 3g na 2g mislim da je u jednom momentu bio skoro kao dialup (hahhaah)…

**
Evo šta ja predlažem za sve koji dolaze i neće se zajebati i bacati pare.**

T-MOBILE prepaid za početak

1. Kupite T-mobile prepaid telefon u Walmartu, ima 5,6 modela.
Npr: Huawei 90dolara u kutiji dobijete i SIM karticu i sve detaljno kako da aktivirate i izaberete broj.
**2. **Kupite dopunu, ja sam uzeo 30 dolara (ova ponuda od 30 ima samo u Walmartu) 100min talk/ text unlimited / internet 4G do 250mb ostalo zagarantovano na 3G unlimited.
Sve ukupno 120dolara
Usluga vrhunska, internet bez greške.:;D:
Nakon isteka možete da dopunite sa 50,60$… unlimited sve ili 1$,2 ili 3 dolara unlimited po danu. A možete i na postpaid da pređete posle nekog vremena kada se sredite.

Instalirate PdaNet na mobilni i na laptop i bez problema koristite isti taj internet na laptopu.

Pozdravljam :grin:

Ja sam potpuno zadovoljan kako radi u NY simple mobile za ova 4 meseca. Radio je za vreme Sandy dok su svi ostali kukali i to na starom telefonu koji sam doneo iz Srbije. Ostavljene poruke znaju malo da budu nerazumljive ali najbitniji mi je svakako net u pokretu. Sve mi je neograniceno za $40, s tim da imam 4G net za prvih 250MB i onda pada na 3G brzinu (odkako sam kupio US telefon). Skajp video call preko mobilne mreze ima savrsen i zvuk i sliku, za obe strane, boljeg kvaliteta nego laptop kod kuce.
T-Mobile prepaid je supruga uzela i zna cesto da javi da su sve konekcije zauzete.
Zavisi od grada do grada sta je najbolje.

Vidiš kod tebe šljaka dobro dok je ovde katastrofa…
Inače simple mobile koristi resurse t-mobile
A tu je i free IGO :slight_smile:
Pozdrav

Moze li neko ko salje poruke u m:tel mrezu (065,066) u Bosnu da mi kaze sa kog operatera iz USA salje poruke? Mislim na ove prepaid opcije pogodne za nove imigrante.

Moze sa Simple Mobile, besplatne su poruke. Mozes i da dokupis $10 sa kojima mozes 20ak minuta pricati.

Zahvaljujem na odgovoru.
Da li sa MetroPCS mogu u Bosnu na mtel mrezu?

DA dodam, ako neko bude imao problema sa izlazom na internet laptop+mob=internet i ako mu provajder blokira saobraćaj neka se javi, vrlo lako se rešava problem.

Iz nekog razloga T-Mobile, pa samim tim i Simple Mobile u Majamiju rade vrlo klimavo. Testiram Simple od februara ove godine i recimo da je zezao samo dole na Floridi i po Ajovi (mesta koja su na zvanicnom sajtu u zoni pokrivenosti).

Svuda ostalo, nije pravio probleme.

StraightTalk je po mom istrazivanju trenutno najbolja prepaid varijanta jer provajder koristi resurse i ATT i T-Mobile mreza. Sa uracunatim porezom, mesecno je unlimited paket (talk, text & international text, data) $53. Prijatelji koji ga koriste su izuzetno zadovoljni.

Metro PCS nisam imao prilike da istestiram jer u CHGO nema njihovih baznih stanica. Imaju stalno neke super povoljne promocije, ali kritike korisnika i nisu bas naj naj…

Od skoro AT&T i Tmobile ne znam za ove što koriste resurse i ostale provajdere.
Limitiraju internet kada se koristi USB ili Bluetooth Tethering.
Mob (android ili win) + laptop = internet i nude svoje hotspot uređaje za 15 dolara mesečno.
Dripčine na kvadrat.

Da pojasnim nije vam ugašen nalog, internet ili dobijete neke penale, kazne itd već blokiraju izlaz (prosto rečeno) sa laptopa dok na mobilnom imate internet normalno.

Legalno rešenje
Instalacija Google Chrome + User-Agent Switcher koji se nalazi na Google Chrome webstore.
Svi sajtovi u bilo kom pretraživaču koji idu preko HTTPS radiće i dalje.

Ovo je rešenje dok ne nabavite net za gajbu.

Pozdrav

Можда некоме одговара понуда овог оператера. Имају и интернационалне позиве у понуди (Србија за 9 центи по минути за фиксне телефоне).

Нисам пронашао мапу покривености…

Коме треба неограничени позиви и поруке у УСА за $19 месечно, бар у почетку…

http://www.lycamobile.us/draft1-en/national-plans

Hej ljudi dajte osvježite malo ovu temu!!! Zadnje rasprave su stare pet godina…
Mene zanimaju uslovi i cijene mobilnih operatera, kolike su preplat i šta se dobija za koje pare na kojoj mreži i narvano ponude i cijene telefona???

PozZ

T Mobile, telefon mi je unlocked, mjesecna pretplata za "single package " je $ 70, nema ugovora …ukljucuje unlimited package nation wide( $50), internet 2.5gb (+$10), international connection (+$10)…s tim sto se mora doplatiti jos za medjunarodne pozive I poruke..ja imam Viber pa koristim besplatne poruke sto mi uveliko smanjuje troskove jer I ne zovem sa mobilnog svoje kuci, imamo za dzabe Skype. Uplatim nekih $20 cisto preventive radi da se ima extra nesto para za medjunarodni poziv ako zatreba.
Za porodice je mnogo isplatnije…

http://www.t-mobile.com/cell-phone-plans/individual.html

Isto koristim T-Mobile 2 sim kartice u Simple Choice plan-u 80$ mesecno neogranicenon pricanje i slanje poruka i 500 MB za prenos podataka po 4G a kad to se istrosi onda se brzina spusta na 2G do kraja obracunskog perioda. Inace T-Mobile ima mogucnost doplate od 10$ mesecno za internacionalne pozive i sms ali posto Srbija kao i sve zemlje balkana nisu na listi podrzanih za slanje sms nego samo na listi za pricu odustao sam od tog paketa. Uplatim 10$ skype kredita i zavrsavam posao, znam da je poruka oko 10 centi a za minut se nesecam koliko bese.

О пакетима за мобилни телефон свако треба да изабере према својим потребама…
Ја користим Simple Mobile (који користи Т-Моbile мрежу) и задовољан сам. Пошто плаћам онлајн преко мог Pinzoo налога, не плаћам таксу тако да ми све укупно изађе $39.59 а за те паре имам неограничене минуте и поруке, ММС, као и интернационалне поруке (до сада сам слао у Србију, Швајцарску и Црну Гору, с тим да у Црној Гори ка једној мрежи иду поруке(позивни број почиње са +382 67…) а ка другој не, не сећам се која беше та друга мрежа, а интернет имам 1 Гигабајт на 4 Г мрежи а после потрошеног тог гигабајта ваљда прелази на 2 Г мрежу. Раније је било да се после има неограничен интернет на 3 Г мрежи, не знам да ли је то остало и даље јер ја или никада нисам потрошио тај 1 гигабајт (не проверавам потрошњу) или не примећујем разлику у слабијем интернету…
Мислим да је ово један одличан пакет. Код овог оператера има и скупљих пакета који укључују већу количини 4Г интернета, али као што рекох ово задовољава моје потребе.
Али, пошто сам често ван Чикага, и у неким деловима Америке Simple Mobile (као и T-Mobile) нема сигнала, користим још један број који је на Page Plus мрежи (они користе нејбољу мрежу, Verizon, koji jе уједно и најскупљи). Ту има разних пакета и свако може да изабере шта му највише одговара.

За два а нарочито 3 броја, можда најбољу понуду има T-Mobile, јер је први број са неограниченим порукама и минутима уз 500 Мб интернета $50+такса, други је за исти пакет $30+такса а трећи за исти пакет $10+такса, што би са све порезом изашло око $100 за три броја где сваки број има неограничене минуте и поруке и по 500 Мб интернета уз могућност доплате додатмих $10 за 2 Гб интернета по броју (укупно 2.5 Гб) што је по мени сасвим довољно…

За интернет провајдере баш и не знам цене јер користим бесплатни вај-фај (од пријатељице, прве комшинице).