Mobilna Telefonija, Internet i Kablovski Provajderi

Ja sam uzeo AT&T telefon za 75 dolara (neki ZTE, nije los) i 40 dolara pripejd dopunu. Imam 500 minuta, neograniceno poruka i 200 MB. To je bas skupo u poredjenju sa Srbijom.

T-Com mi se Čini dosta skup tamo. Malo sam istrazivo neznam dali je ko probo virgin mobile

Virgin Mobile није лош, користи га моја пријатељица. Они користе Sprint мрежу, и проблем је што код њих раде само телефони за њихову мрежу тј. мора се од њих купити и телефон. Мислим, није то ништа страшно, али ја преферирам откључане телефоне (који па могу да користе само T-Mobile и AT&T мрежу и мање оператере који користе њихове мреже), тако да ми Virgin Mobile није интересантан, али имају ОК понуду пакета, где се за $35+такса добија 300 минута за разговор, неограничене поруке и неограничен интернет, за $45+такса 1.200 минута и неограничене поруке и интернет а за $55+такса све неограничено. Интернет је првих 2.5 ГБ на 4Г брзини а после прелази на 3Г.

Има још један интересантан оператер а то је Ultra Mobile, који користи T-Mobile мрежу.
Запао ми је за око пакет од $49, где за те паре имате неограничене минуте, неограничене поруке, и међународне поруке и ММС, 1ГБ 4Г интернета а после неограничен интернет брзине 128kbps, и оно најинтересантније, у ту цену имате $20 за међународне разговоре, што за Србију износи 181 минут за позивање фиксних линија (11 центи по минуту) или рецимо за Црну Гору 173 минута за фиксне линије (11,5 центи по минуту) или 57 минута за позивање мобилних бројева (34.5 центи по минуту).
Рекао бих да је ово интересантан, при-пејд план, а може да се плаћа преко Pinzoo налога и да се избегне плаћање таксе…
Па коме одговара…

Šta je Pinzoo nalog, o čemu se tu radi… Za šta on služi, zašto bi ga trebali imati i naravno koje su pogodnosti a koje obaveze. Vidim nekoliko puta je spomenut pa me sada zanima šta je to i kako funkcioniše???

Отвориш налог на pinzoo.com ту можеш куповати разне картице за звање иностранства, неке од СИМ картица и плаћати одређене припејд пакете разних оператера, без таксе. Рецимо да ја мој пакет допуним код неког Simple Mobile заступника у Чикагу, коштало би ме $40+разне таксе, око $46. A преко Pinzoo сајта имам и попуст па ме кошта $39.59 а и жена ми је на истом пакету. Даље, може се подесити аутоматско плаћање и онда не бринеш о допуни они ти скину са рачуна потребан износ, и као да си на постпејду… Веома лепо решено. Погледај сајт, па види шта се све нуди…

Selimo u USA u aprilu i nosit cemo dva svoja iPhone4 telefona legalno otkljucana nakon dvije godine ugovora tu u HR.
Sad trazim na Apple forum da li ce raditi u USA.
Evo sto sam saznao:

Netko je pitao:
I’m travelling in the US for a few weeks and I have a european iPhone 3GS (purchased in Netherlands, unlocked with the latest iOS 4.3.3).
I verified that it is unlocked by borrowing a sim card from another carrier and it worked in europe.
I arrived in the US and tried using a T-mobile sim card and it didn’t work. What could be the problem?
A Genius bar guy at the nearest Apple store said that there might be a second level of “unlocking” that is needed to make my european iPhone work… does this make sense?

Odogovor:
T-Mobile is not an authorized cell provider in the US. I would give them a call and have them help you set it up. Be aware that if you are intending to use it to surf the web, get email, etc. it will be VERY slow as T-Mobile in the US does not use the same frequencies as AT&T and other GSM providers. EDGE speed only unless you go with AT&T.

Takoder na drugom topicu:

Your problem, as a traveler to the US is that the largest GSM carrier, AT&T, is not very friendly to travelers. The only other nationwide GSM carrier is T-Mobile…more friendly, but not as much coverage. Realistically you only have two choices: 1. Go to a T-Mobile store when you get here, but since they are not an officially iPhone carrier, you’ll have to get them to fiddle with the settings to get everything working. 2. Straight Talk…same deal, not an official iPhone carrier but they rent spectrum from AT&T, thus coverage is the same:

http://www.straighttalksim.com/

Prije je napisao jedan clan foruma za ultra mobile, dobar deal, ali on bas t-com mrezu koristi, pa mozda to i ne bi bilo preporucljivo za iphone korisnike. Ne samo da je slaba pokrivenost, nego na europskom iphoneu ne da brze od EDGE (2G). Je li to istina? Ima li tko iskustva s ultra, t-com i straight talk?

Straight talk daje unlimited 2,5GB za 45 $ i koristi AT&T antene.

Evo sto jos na isotm topicu kaze Amerikanac:

WiFi coverage…free…is just about everywhere…McDonalds, Starbucks, no problems there. T-Mobile, while not an official iPhone carrier, has several million iPhone users on their network…they’ve made a big push to get iPhone users, actually their only growth area. A T-Mobile store can get you up & running. Sad to say, if you go to an AT&T store & start talking about pay-as-you go sims for an iPhone, they’ll just stare at you like they have no idea what you’re talking about & try to get you to sign a two-year contract.

pronasao sam jos iovo, stari post ali svejedno:

May 12, 2012 1:09 AM (in response to ssajous)
An unlocked iPhone will “work” on T-Mobile USA but some iPhone features are not yet supported. In many areas there is no 3G compatibility due to use of nonstandard frequencies and you’re limited to 2G data. Also, FaceTime, iMessage and MMS don’t work in all locations. T-Mobile USA is in the process of adding iPhone compatibility, so eventually it will be fully compatible (according to them)

T-mobile за 3G мрежу користи фрекфенцију од 1700. Телефони са овом фрекфенцијом (нпр. Nexus 4 И 5, или рецимо мој HTC One) немају проблема са интернетом. Т-mobile већ дуже време има у понуди iPhone, мислим да су кренули од петице…

Odlično mi ovo dođe da malo ponovim ćirilicu :slight_smile:

Znači li to da AT&T ima 3G na nekoj drugoj frekvenciji? Koje frekvencije podržava iPhone 4 uopće?

Malo se manje u to razumijem.

[QUOTE=“Makovi;43569”]Odlično mi ovo dođe da malo ponovim ćirilicu :slight_smile:

Znači li to da AT&T ima 3G na nekoj drugoj frekvenciji? Koje frekvencije podržava iPhone 4 uopće?

Malo se manje u to razumijem.
[/quote]

Evo ovde su ti frekvencije za sve mreže pa možeš da vidiš. Nisam siguran da li je iphone 4 napravljen u dve verzije kao 5s i 5c sa različitim lte frekvencijama, potraži i proveri na kojim frekvencijama radi tvoj iphone. Mada ja mislim da za 3g ne bi trebalo da bude problema, a iphone 4 koliko se sećam 4g iliti lte ni ne podržava.

i-Phone 4 ce ti raditi samo na ATT mrezi i MVNO provajedrima koji koriste resurse ATT mreze kao sto su:
- H2O Wireless
- Str8Talk
- Red Pocket

Mozes i ici direktno u ATT i uzeti ili prepaid ili postpaid varijantu (bez ugovora posto vec imas aparat). ATT prepaid je po liniji $60 (+ tax) za smarthphone i tu dobijas Unlimited Talk&Text + 2GB data. Sto se International Text-a tice, na ovom ATT prepaid planu od exYU republika samo je Crna Gora na listi :smrc:

Sto se T-Mobile mreze tice i njihovih MVNO provajdera, na njima radi samo i-Phone 5 :slight_smile:

iPhone 4 radi na 800, 850, 900, 1,900, i 2,100 MHz frekvencijama.
iPhone 5 radi na 800 and 1900 MHz u SAD a na 900 i 1800 MHz van SAD.
klikni

Sta sam ja primetila ovde je da koji god operater da je u pitanju, ne pokrivaju celu teritoriju. Od mesta gde cete ziveti, gledajte sta dobro pokriva taj region. Bar ja kad sam 2006 trazila telefon, mozda su se u medjuvremenu popravili. Poruke cesto znaju da kasne, naplacuju i odlazne i dolazne, i kad zoves i kad primas poziv.

A ovi operateri imaju povoljne uslove za npr. stare iPhone verzije ako potpises ugovor na dve godine ili ako imas “upgrade” ako si na post paid opciji. Npr. uzmes 4s za dzabe. Platis doduse npr. kod ATT 38 $ aktivaciju. I onda lepo instaliras Viber i Skype i sta te briga koliko kosta zvati bilo koju drzavu. Sve dok imas mrezu.

klikni. Mozes da izaberes ATT, Verison, T-Mobile ili Sprint.

[QUOTE=“Magelan;43601”] i-Phone 4 ce ti raditi samo na ATT mrezi i MVNO provajedrima koji koriste resurse ATT mreze kao sto su: - H2O Wireless - Str8Talk - Red Pocket Mozes i ici direktno u ATT i uzeti ili prepaid ili postpaid varijantu (bez ugovora posto vec imas aparat). ATT prepaid je po liniji $60 (+ tax) za smarthphone i tu dobijas Unlimited Talk&Text + 2GB data. Sto se International Text-a tice, na ovom ATT prepaid planu od exYU republika samo je Crna Gora na listi :smrc: Sto se T-Mobile mreze tice i njihovih MVNO provajdera, na njima radi samo i-Phone 5 :slight_smile:
[/quote]

Super, to je odgovor koji sam tražio! Znači dobro sam pronašao straight talk. Straight talk daje unlimited 2,5GB za 45 $ i koristi AT&T antene, kao što sam prije napisao. U Walmartu je njihova sim kartica 8$

Hvala puno!

Uzeo sam T-mobile family plan za 4 broja za 100$. Ima neogranicene minute i sms po SAD i ogranicen 4G na 512 MB, posle toga koristi 2G do slede uplate. Posto sam telefone kupio za kes, nema dugorocnog ugovora nego ide mjesec za mjesec. Operater za kablovsku TV i net je ComCast, uzeo sam osnovni paket za 47$ u kojem dobijam neke bezvezne kanale od kojih je pola na spanskom i 5-6 HBO, internet je 12 Mb/s. Net mi je vazan, TV nisam ni kuci gledao, ali daje finu svjetlost u sobi uvece:==D:

Možda nije prava tema, ali ima li neko iskustva sa sledećim:
Planiram da nosim laptop u USA i imam punjač na kom piše AC:100-240V 50-60Hz. Negde na netu sam još našao da je to univerzalni punjač i da se sam prilagiđava ulaznom naponu!? Da li to znači da treba u USA treba samo da kupim ono parče kabla (AC cord) sa njihovom utičnicom, a drugi deo da utaknem u punjač i svar funkcioniše?
Punjač je toshiba pa3714e-1ac3

Da. Tako je.

Nevezano s tim, imas kod onog u Brace Ribnikar (kod “Pub”-a) plasticni utikac za sve tipove uticnica (ne menja napon), to ti moze biti korisno ako imas neku spravicu koja ima EU utikac, jeste budz ali radi posao.

Nabavite te adaptere za uticnice, jer ih je ovde tesko naci po prodavnicama. Moraju se naruciti online.

4$ u radnji na nepunih 1/2 milje od moje zgrade a kazu da ima i jeftinije u drugoj radnji. Inace ja sam hteo da uzmem kabal cuvenu “detelinu” i nisam nasao jeftinije od 8$ tako da sam za iste pare uzeo ta dva adaptera za laptop i za punjac za telefon.

Ja sam kupio te adaptere u MicroPrincu u BG-u. A vidjao sam da prodaju ljudi i na limundu.

@RBSMC Upravo sam to uradio, kupio adapter za 99 dinara i samo ga stavio u ovu uticnicu i evo radi vec mesec dana :smiley: