Pitanje od strane totalnog laika

Tek nedavno sam cula za ovaj sajt, pa stvarno znam vrlo malo o cijeloj proceduri. Koliko znam je da se prijave vrse iskljucivo u oktobru i novembru, pa me zanima ako se prijavim sad u oktobru i nekim cudom mi viza bude odobrena, za koju godinu ce se ta viza odnositi? 2014 ili? Ako je za 2014. godinu koliko obicno traje ta procedura dobijanja/izdavanja vize? Takodje me zanima nakon koliko se saznaje da li ste prosli na lutriji ili ne?

Hvala unaprijed svima.

Pozdrav iz Banjaluke :slight_smile:

Ako se prijavis sad u oktobru, prijavljujes se za DV-2015. Izvlacenje je 1. maja 2014. godine. Ako te izvuku, u zavisnosti od toga koji si broj, vizu mozes da dobijes najranije u oktobru 2014. a najkasnije u septembru 2015.

Ali bolje pregledaj dobro ovaj forum, imas dosta korisnih informacija. Ovo su neka pitanja koja je i glupo postavljati s obzirom na to koliko je ljudi pisalo o tome vec ko zna koliko puta.

Hvala Igore…pretpostavila sam da ima o tome vise na ovom sajtu, ali rek’o ovako mi je lakse nego da pregledavam citav sajt. Ko pita ne skita :P.

PregledaÅ” radi provjere jesi li ā€œcurrentā€ mjesečni visa bulletin na sajtu travel.state.gov, ali svaka godine ima drugačiju dinamiku progresuiranja brojeva, ova godina je sporija, mnogi su postali ā€œcurrentā€ u januaru i februaru 2013. godine, umjesto u novembru prethodne calendarske godine

za provjeru same selekcije odeŔ na zvanični sajt gdje je popunjena prijava za lutriju
ima sve na ovu temu detaljno na forumu

???

Current je izaŔao tek u junu ili julu, ne pre. Aj pliz proveri malo pre nego Ŕto ovako piŔeŔ, mislim, nije straŔno, ali može da dovede mnoge u zabludu :), a da ne pričam da nema nikakve veze sa postavljenim pitanjem.

joj sorry ja sam otiŔla na totalno je za regiju forum