Pomoć!!!

slažem se. meni zaista treba krš saveta, razumem celu proceduru ali naprosto izlažem se pred veliki rizik.

nije uopste misterija ja sam odma dao odgovor,dok neki kazu nebi bilo fer prema ovima koji dugo citaju forum tj, postoje dvije il tri osobe gdje god sta napises kritikuju eto iz tog razloga sam rekao,vrati se na prvu stranu pa procitaj komentare mozda ti bude jasnije,ja sve djevojci ovoj sto mogu pomoc neka pita slobodno

konačno sam skontala gde se stavlja kontakt za mail. eno ostavila sam. zaista hvala puno. :inluv:

OK. Sa ovom vizom koliko je meni poznato ne moze da se radi adjustment of status. Ako se ne varam ti si rekla da ti ovo nije prvi odlazak na brod. Sto znaci da je kompanija zadovoljna sa tobom, a njima radnika uvek treba. Kolika je mogucnost da odlozis ovaj odlazak? Ili da otkazes ovaj, pa ukoliko dobijes zelenu kartu, se lepo prijavis za novi? Ukoliko je izvodljivo, u oba slucaja, imas zelenu kartu i posao od prvog dana.
To je sada pitanje za tvoju kompaniju ili agenta, a ne za ambasadu. I i dalje nema razloga da panicis, sve je i dalje stvar tvog izbora. I nemoj da nasednes na “sad il’ nikad” price agenata. Ja nisam bio na brodu, ali na forumu ima clanova koji su radili na brodu. Oni ce ti odmah reci da li je lako ili tesko dobiti posao kada jednom odlozis/otkazes odlazak.

dodao sam te na skype e jesam li potrefio neznam hehe

Ja bih mogla da odložim brod a gde su mi pare onda?

Sad mogu da navedem bilo kakav razlog i produžiće mi odmor dokle mi odgovara. To nije problem. Ovo će mi biti drugi ugovor.

neznam po meni vise vrijedi GC al eto svako svoje ima,na brod se moze uvijek a GC tesko se ukaze sansa jednom il ni jednom

Plasim se da odgovor na ovo pitanje neces naci na ovom forumu.

Situacija je jasna. I dalje imas mogucnost da se odreknes odredjene svote novca koju bi zaradila na brodu i udjes u proces dobijanja zelene karte ili da se odreknes zelene karte i nastavis da zaradjujes na racun posla na brodu. Odluka je samo tvoja.

Kako bilo, sve najbolje ti zelim.

Poz

Snaću se nekako, pa polako da razmislim šta i kako. Hvala vam ljudi puno, nadam se da vam nisam urušila harmoniju foruma. :grin:

A sto ne sacekas da dobijes vizu, za to vreme radis u srbiji skupljas pare, kad dobiješ pravqc na brod da zaradis. I onako ce ti trebati za pocetak dosta. mozda bi imala bolje uslove, platu kao nosilac zelene karte na brodu, ipak je to americka kompanija. Ne znam da li i kako se to gleda po pomorskim pravilima, ali ja mislim da se brod smatra kao teritorija amerike u tom slucaju, mozda to ima nekog uticaja.
I jos jedna stvar, zavisno od ture broda, mozda on povremeno svraca u luku u americi, poneses sva neophodna dojumenta i onda ne bi morala nazad u srb, vec tamo odrqdis sve, samo sto je skuplje pretpostavljam. Ako gresim nek me neko demantuje.

mislim da joj brod ide po evropi,jedino sad da povadi sva dokumenta pa da se vrati kad bude razgovor?

pa ja se sad ukrcavam iz teksasa a posle idem za evropu. ako odem na intervju, bolje da uradim sign off odatle jer ću ja morati da platim troškove puta

1. Koliko sam razumela ja za Kentaki šaljem ova dva obrasca:

http://travel.state.gov/pdf/DS-0230.pdf

http://www.state.gov/documents/organization/80148.pdf

1. Da li potvrde kao što su iz policije, suda i izvod iz matične knjige rođenih, s obzirom da znate moju situaciju, mogu sada da izvadim?

2. Takođe, da li lekarski mora sada da se izvadi ili tek pred intervju?

3. Važi li lekarski sa kojim radim na Princessu?

Eh da, i koliki su troškovi pregleda?

Hvala svima puno!!!:grin:

150 dolara plus 2000 dinara po vakcini (dobijas 2 ili 3 kako ko)
(ako sam pogresio cifre oko vakcina nek me neko ispravi)

svi papiri koji ti trebaju moraju da budu mladji od 6 meseci sto ce tebi i biti i da ih izvadis odmah. tako da bih ja uradio sledece da sam na tvom mestu:

povadio sve papire pre odlaska na brod i zakazao lekarski dan pred intervju. prodjes intervju i posle toga se vratis na brod. odradis tu turu broda i cekas sledecu koja nije kasnija od 6 meseci od tvog lekarskog za zelenu kartu

sledecu turu na brodu (pazi na 6 meseci od lekarskog) putujes za teksas samim tim sto iz teksasa ulazis na americki brod imas ulazak u usa i mozes da sredis potrebnu papirologiju koja ti je potrebna prilikom ulaska u zemlju. u adresu gde ce ti stizati papiri mozes i da stavis adresu kompanije na cijem si brodu. posto si ti zvanicno na americkom brodu ti zvanicno ne napustas zemlju i zato niko nemoze da ti staje oko toga na zulj i vracas se zajedno sa brodom u teksas kad zavrsite tu brodsku turu.
ovim planom si odradila 2 brodske ture uz jedan trodnevni izlet do srbije da sredis papire za zelenu kartu i kad se vratis sa druge ture kompletna dokumentacija te ceka na doku (ili gde je vec firmino predstavnistvo) u teksasu :naughty:

sretno u svakom slucaju i sta god uradis i odlucis :;D:

kakvu papirologiju? uputi me. ja nemam pojma o tome. ja sam nasla nacin da mogu da prekinem ugovor na 2 nedelje, to pred intervju. posle toga, ja se vracam kuci u septembru. sta je dalja procedura od intervjua do odlaska za ameriku?

Ne, ne, ne…

Mislio sam na papirologiju u americi :slight_smile: (ssn, zelenu kartu)

Posle intervjua kod nas imas jedino da dodjes nazad u ambasadu po vize (odmah sutradan)

A ti ako se vec vracas odmah na brod mozes i u luci u teksasu kad ti se brod bude usidrio u bazi da sredis da ti je to prvi ulazak sa dobijenom zelenom kartom (valjda!)

treba mi pomoć i dalje.

1. Kako treba da izgleda pozivno pismo i kako to neko da mi pošalje? Imam prijatelje koji bi mi to učinili.
    Šta treba on da zna kako bi mi dao to pismo, tj kako će on to da mi pošalje?

Pošto treba da se ukrcam uskoro, moram da sredim te papire pre nego što krenem.

Koliko treba da bude staro to pismo, s obzirom na moju situaciju?

1. Koja dokumenta se nose na intervju?

Uglavnom, kao što znate u Srbiji svi rade na crno. Moja radna knjižica je prazna, može da me izvadi to što radim za Princess.

I šta pitaju?

Hvala vam puno.

/t/primer-pozivnog-pisma/302/1

/t/intervijui-2013/986/1

/t/sta-je-potreban-i-dovoljan-uslov-da-bi-se-izaslo-pred-sluzbenika-u-ambasadi/508/1

/t/intervjui-2012/821/1