Potrebne Vakcine

Procitao sam skoro sva iskustva sa lekarskog pregleda i hvala onima koji su to iskustvo napisali na forumu jer je mnogo lakse spremiti se za pregled na kome odprilike znas sta te ocekuje. Jos nemam zakazan intervju, a ni lekarski ali hocu da se informisem na vreme. Ostalo mi je nerazjasnjeno oko vakcina?
- Neko je napisao da Vakcinacioni karton nije neophodan za lekarski pregled jer doktori analizom krvi mogu da utvrde koja antitela imas u krvi tj. koje si vakcine primio i da ti daju samo one koje nisi.
- Drugi su napisali da je bolje imati vakcinacioni karton da ti ne bi davali vakcine koje si vec primio jer ne veruju na rec.

Najmerodavnije je da pozovem kliniku i pitam da li je vakcinacioni karton neophodan, ali svejedno sta mi oni odgovorili ja taj karton nemam i ne mogu da ga pribavim pa me interesuje iskustvo onih koji su uspesno zavrsili lekarski pregled bez vakcinacijskog kartona.

- Sta je stvarno potrebno za lekarski pregled (pasos? knjizica? zdravstveni karton? vakcinacioni karton? novac u dinarima ili dolarima ili uplatnica?)
- Sta se desava ako mi na lekarskom zatraze vakcinacioni karton a ja kazem da to nemam? Da li to onda “komplikuje” stvari i na koj nacin?
- Da li ce mi zbog toga sto nemam taj karton doktor dati sve vakcine kako bi on sebe osigurao ili cu proci kao i oni koji imaju taj karton?
- Koliko, i da li je stetno, primiti 2 puta istu vakcinu?