Ukoliko niste prelezali ovcije boginje/vodene kozice/varicele/chickenpox cijepite se protiv njih jer je ovdje vakcina prilicno skupa
Chickenpox series (Varicella)1 ages 7+ $145.99 per dose, 2 dose series
Ukoliko niste prelezali ovcije boginje/vodene kozice/varicele/chickenpox cijepite se protiv njih jer je ovdje vakcina prilicno skupa
Chickenpox series (Varicella)1 ages 7+ $145.99 per dose, 2 dose series
vezano za MMR vakcinu..jel se bez nje ne moze ici u slucaju da nas izvuku?moje dijete je nije primilo ![]()
Pitanje/post pomeren u vec postojecu temu o vakcinama.
Nazalost ne, bez vakcinacije se ne moze proci intervju. Naravno ukoliko kalendarski vase dete jos uvek nije u obavezi da primi vakcinu onda je sve ok.
Cao, znam da je jos rano za nas koji smo se prijavili za DV2018 ali ja bi na vreme da se informisem da ne bude posle zuri juri
… Citam predhodne poruke i nikako da nadjem neku gde je neko izracunao punu cenu lekarskog pregleda a i sad je 2016 a poruke su iz predhodnih godina.Pa me zanima ukupna cena lekarskog pregleda ljudi koji su isli 2016 ono kapiram da cena vakcina moze da varira u zavisnosti gde dobijete ali me zanima koliko je pregled u Smiljanicevoj? Hvala ![]()
Clanovi koji su radili lekarski pregled u septembu su nam preleli informaciju da je pregled poskupeo od 1.oktobra i da iznosi $200 za odrasle i $100 za decu.
Cisto informativno
Vo MKD, ako ne mozete da go najdete kartonceto so vakcini (staroto), novo se izdava vo Centar za javno zdravje i se naplajka 500 denari na suvo :nene:
Svezo info:
Od provereni izvori , vakcinata za sezonski grip (Seasonal Influenza) seuste ne e pristignata vo MKD (iako site veke sme griposani) kasnele so dostava od Ministerstvoto za zdravstvo.
Pretpostavuvam deka ako voopsto uste ne e stignata vo drzavata ke ja nemaat i vo Remedika. ![]()
a dali se informiravte koi vakcini gi baraat vo remedika da se primeni?
Tie sto se osnovni mora da gi imate primeno
nezz koi bea rubella MMR tetanus difterija polio tuberkuloza itn
mislam deka site gi imame primeno do 14 godini
Na upatstvoto od ambasada ( https://travel.state.gov/content/dam/visas/Medical/SKO%20-%20Skopje ) pisuva deka vo zavisnost od sostojbata na pacientot, negovoto minato, dosie medicinsko lekarot sam ke utvrdi koi vakcini treba da se doprimat
Moze i nisto da ne primis dopolnitelno
Slusav eka mnogu barale za sezonski grip da imas osobeno mislam ako odis vo usa vo esenskiot/zimskiot period koga vladeat gripovi i virusi, mada nikoj ne znae da ti kaze, lani sopruznici prijateli zaminaa vikaat nas nisto ne ni stavija
Donacii ima vo Centar za javno zdravje od Hepatitis B ako sakate da si primite i se besplatni
sezonski grip nema uste
a za monokoka i steptokoka i varicela nema kaj nas vakcina
jas kolku sto sum informiran potrebni vakcini se MMR, influenca i tetanus
a sega mislam deka se pristignati za sezonskiot grip.
dali vie se javivte vo remedika da se informirate koi vakcini se potrebni?
Ne,
Zadutre sme vo remedika ke vidime sto ke se sluci
Nama, u Novom Sadu, nisu hteli da daju tetanus i MMR u domu zdravlja. Te za čega vam treba, te jel imate napismeno da vam to treba, pa ne znam ja kako sad da vam dam tek tako, bla, bla… Mi kažemo - onda nam dajte tetanus na osnovu obavezne (redovne) vakcinacije svakih 10 godina - odgovor je nemamo trenutno vakcina. Mislimo se, čoveče, reci lepo ne dam i doviđenja. Dao nam je samo uput epidemiologu, pa da tamo vidimo šta možemo. Odemo do Instituta za javno zdravlje Vojvodine (Higijenski), gde je doktor bio veoma ljubazan, dao nam samo vakcinu protiv sezonskog gripa i rekao da će nam u domovima zdravlja teško dati tetanus i MMR jer to čuvaju za decu i hitne slučajeve, jedino da malo “pritisnemo” doktore i da se ubeđujemo sa njima ili da odemo do Beograda u Batut. Rekoh, lepo ću ja da platim k’o čovek u Smiljanićevoj sve što treba. Eto ukratko naše iskustvo sa vakcinama u Novom Sadu.
Pozdrav svima, cestitke izvucenim clanovima foruma. Imam neke nedoumice prilikom popunjavanja DS 260 formulara.
Naime nemam karton o primljenim vakcinama kod sebe, ne znam da li se to moze izvaditi u domu zdravlja , bolnici, ili slicno …sta da stavim kod ovog polja ?
Da li je moguce na osnovu uzorka krvi u privatnim klinikama dobiti spisak vakcina koje smo primili i da li ce to biti validno na lekarskom pregledu ?
Inace sam primio sve vakcine
Nikola, idi na temu lekarski pregled i iščitaj polako, mislim da ćeš naći sve odgovore koji ti trebaju
I da nisu primljene sve vakcine kada odes na pregled tamo ce ti staviti sve sta treba. budi bez brige i ne sekiraj se bitno je da odneses karton na pregled.
Ja sam zvala ordinaciju u Smiljanicevoj i rekli su mi da ne treba da donosim nikakav karton o vakcinaciji za nas odrasle niti ima potrebe da trazim to, samo ukoliko smo primili MMR i tetanus u prethodnih 10 godina treba potvrda o vakcinaciji a ako nismo primili tamo ce nam dati vakcinu. Za decu karton o vakcinaciji i to je sve. Nema nikakve potrebe brinuti za to.
Zvala sam i zavod za javno zdravlje u bgd u i rekli su mi da MMR i tetanus u kombinaciji sa jos necim ukupno kostaju 3100 din i oni ti daju karton o vakcinaciji.
E, ovo su lepe vesti. Pitao sam se šta da radim pošto su moj karton zagubili nakon krečenja. :smrc:
Hvala :bravo:
Imam pitanje vezano za karton vakcinacije.
Naime ja sam to zagubio negde jos kao dete, u domu zdravlja su mi dali karton imunizacije(a4papir) na kome je odstampan spisak primljenih vakcina i udarena 2 pecata.
Da li mozda kada primim tetanus i mmr dobijem novi karton vakcinacije kao potvrda samo za te vakcine ili kako vec ?:wtf:
Njih interesuje i racunaju samo u zadnjih deset godina sta si primio, sve pre toga je nebitno, na lekarskom ces dobiti nov karton sa upisanim akutelnim vakcinama koje zahtevaju.Ja sam imao karton bukvalno jos od kad sam beba bio, ne bitno je ono ranije