Preduzetnik u USA

To da. EB-5 stoji kao opcija, ali nesto ne znam ko to iz Srbije dolazi sa milion dolara i odozgo trazi informacije po forumu :grin:

Milion dolara u investiciji - da. Kuca - ne.

Magelan,ne znam cemu takvi odgovori forum je za to da se pita nesto sto ne znas,a ja stvarno nisam naucila zivljeti u kuci od 5000 $ I u vukojebinama kao sto ti pominjes.

Pa gde si ti videla da neko nekretninom dobije drzavljanstvo osim po Banana Drzavam tipa Dominica, St. Kitts & Nevis ili Grenada?

Odgovor je takav zato sto veliki broj ljudi dodje na ovaj forum i ocekuje bajke, tj. da cuju ono sto zele da cuju. A kada im se odgovor ne svidi onda budu “uvredjene velicine”.

Da si citala forum, i malo izguglala (5 minuta posla) znala bi da preko nekretnine papire dobiti ne mozes. Ni u Srbiji ne mozes da dobijes drzavljanstvo na kucu, a kamoli u USA. Ajmo malo realno…

Pa gde si ti videla da neko nekretninom dobije drzavljanstvo osim po Banana Drzavama tipa Dominica, St. Kitts & Nevis ili Grenada?

Odgovor je takav zato sto veliki broj ljudi dodje na ovaj forum i ocekuje bajke, tj. da cuju ono sto zele da cuju. A kada im se odgovor ne svidi onda budu “uvredjene velicine”.

Da si citala forum, i malo izguglala (5 minuta posla) znala bi da preko nekretnine papire dobiti ne mozes. Ni u Srbiji ne mozes da dobijes drzavljanstvo preko nekretnine, a kamoli u USA. Ajmo malo realno…

A gdje si ti procitao da ja preko nekretnine trazim drzavljanstvo,a status moze da bude da mogu da dodjem na odmor sa porodicom kad hocu da mi ne prave problem kod koga idem itd…

Drzavljanstvo ni u banana drzavama ne dobijas odmah vec status permanet resident-a pa tek posle bivas podoban za drzavljanstvo.

Vidim da si pitala kako do “statusa” (sta god podrazumevala pod tim) i da ti je receno 11 godina, pa si onda krenula da se raspitujes vezano za nekretnine…

Ti na odmor mozes i sa turistickom vizom. Sta ce ti za odmor zelena karta?

P.S. Mozes ti da pokusavas da se nadmudris sa mnom do prekosutra. To sto ti ne citas forum, ja mozda citam i vidim sta si pisala u svojim prethodnim postovima. Nismo mi ovde sisali vesla…

…samo bez nervoze,ako moze odgovor moze.:;D:…

Nije nervoza, samo zaprepascenost koliko neko moze da bude ignorantan :;D:

Odgovor na tvoje pitanje za kucu je: ne moze :smrc:

hvala do neba…:bravo:

Dobar dan svima,

posto je ovo deo furma namenjem razvoja svog biznisa u USA hteo bih neko da nam pomogne da bolje razumemo sistem funkcionisanja firmi u USA.

1/ Koji tip firem treba da se otovori da bi se bavio dipatch-om dalij eto LLC ili S-corp ili nesto drugo sto sam pronasao na ovom sajtu.

Molim vas ako neko isma iskustvo ili poznaje nekoga to se bavi dispatch-om neka nam javim koji je to oblik firme.

2/ Porezi, koliko se placa porez na takve firme, dali postoje neke beneficije ili olaksice. Koliki je godisnji ili mesecni poreaz za takav posao.

Hvala vam unapred,

Pokusacu ukratko da odgovorim.
1.Sistem
Otvorio sam firmu LLC na Floridi kao strani drzavljanin bez ikakvih problema.Nemam boravisnu dozvolu i ne treba mi.Sve sam zavrsio kod knjigovodje za manje od 20min .Iskopirala mi zena pasos (jer je ujedno i notar).Pitala me gde da mi posalje papire od banke i to je to.Papiri mi stigli u Vegas i “svedok” koji mi je potvrdio da sam to ja glavom i bradom je bio recepcionar:)
Krenuo sa svojim parama i eto firma mi radi 5 godina i uredno placam porez.
2.Dobavljaci
“Vezbao” sam trziste godinu dana pa se tek onda odlucio da otvorim firmu.
Kada sam poceo da prodajem robu u USA ,rekli su mi:No delayed payment,no business.Sto naravno nije tacno.Ako imas pravu robu po odlicnoj ceni ,imaces kupce koji placaju avansno.Do dana danasnjeg ,nisam prodao a bome ni kupio robu na odlozeno.Cekove ne primam ,jer znaju da “padnu”.Znaci samo wire transfer pa ko voli ,nek izvoli.
3.Musterije
Vec sam prethodno odgovorio.Uvek ces naci musterije ako imas cenu,cenu i cenu:)
4.Naplata
100% avans.Probali su da me izvacare na foru COD ili Cash on Delivery.
Lepo sam im objasnio da im verujem i da ih postujem ali ne rezumem americki nacin poslovanja jer ja kao prodavac diktiram uslove.Znaci EXW moj magacin.Pregledas robu i ako je sve u redu,onda pustis pare .
5.Porez
Kad sam knjigovodju pitao koliki je porez na dobit,kratko mi je odgovorila:“Niko u USA ne voli da placa porez a ako ga placa trudi se da plati sto manje.A to je moj posao”.Nisam dalje postavljao pitanja:)

Izgleda da je prvi korak ka prvom privatnom biznisu owner operater, brm brm

U istoj smo situaciji, pozdrav za St.Pete Beach :blink: