Pri obracanju KCC-u se stavlja puno ime i prezime, CN broj i datum rodjenja u formatu MMDDYYYY. Bar su tako meni trazili kad sam ih pitala da li su dokumenta stigla.
Krle, treba sve ovo da objasnis ambasadi i konzulatu, pa da vidis sta ti oni kazu. Znaci, obavezno da im kazes da nisi bio vencan u vreme aplikacije ali da si ubacio porodicu i vidi da li ce ti dati odgovor. Supruga je problem, cerka nije. Problem je sto oni nece pomoci nista u vezi sa formama jer im je to pravilo: pre neki dan pozovem broj koji su mi poslali (u vezi porodicne imigracije), 15 minuta me covek vrteo sa “ne mogu da vam odgovorim na pitanje”?! Ja mu kazem, ok pa cemu onda ovaj broj sto ste mi dali za pomoc i pitanja a ovamo ne mozes da odgovoris, on meni kaze da nisam postavila pravo pitanje. Tako sam se ja izvrtela jedno 30 puta pitajuci istu stvar, dok najzad nisam ubola formulaciju… Zato i mislim da ti nece reci kako da popunis formu, ali drugo sve mogu da ti odgovore (ako pitas na pravi nacin).
Ja nisam advokat, ali po mom misljenju ti imas dve opcije: da sad vratis forme sa statusom single i da na posebnom papiru objasnis problem, ili da se odmah vencas pa da na posebnom papiru objasnis razliku u datumu (ja bih na tvom mestu uradila ovo drugo). U oba slucaja podaci o cerki treba da se navedu.