Problem sa pasosem kod djeteta

Posto se priblizava datum za prijavu a nemogu djetetu to jest bebi od 2 mjeseca jos uvijek da izvadim pasos jer se ceka domovnica 3 mjeseca u pitanju je Hrvatski pasos.Dali je problem ako prijavim suprugu i drugog sina koji ima 4 godine a poslije u slucaju da budemo izvuceni da dodam drugog sina kada mu izvadim pasos ili je to automatski diskvalifikacijA.

Ne mozete prijaviti bebu (dete) za lutriju zelene karte jer nema uslove za to (uslov je 12godina skolovanja u kontinuitetu) . Mozete prijaviti sebe i supruga a ako neko od vas bude izvucen, svi cete dobiti vizu ( zelenu katru ) .

Znam da se nemoze prijaviti dijete ali posto sad treba broj pasosa kad se popunjava i za djecu neznam zbog toga dali ce biti problem jer cu za bebu tek za dva-tri mjeseca dobiti pasos.Nisam mozda dobro napisao pa me niste razumjeli.

Morate prijaviti svu decu-ako izostavite mladje dete sa prijave, a u slučaju da budete izvučeni, prijava će biti diskvalifikovana.

u trenutku prijave pasoš je potreban samo za nosioca prijave, odnosno vas. Za decu je potreban tek kada vas izvuku.

Za bebu je ustvari najveći problem slika :slight_smile:

Srećno!

Hvala na informaciji bio sam ubijedjen da je prosle godine trebao i broj pasosa za dijete.Nadam se da ce tako biti i sad da netreba,bar da se nadam ovako bi znao da nista od prijave.