Prv kovert

evo link mozda mala pomoc, ja jos nisam dobila kovertu , ali mislim da ovde mozes sve da nadjes…
/t/popunjeni-formulari-iz-prve-koverte-primer/36/1
i cestitam:1081: za 1. kovertu , samo napred. pozzz:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

Moj muz je radio neprijavljen, bas u Valjevu :grin: i to smo napisali u prijavi iako to nema u radnoj knjizici. Na intervju nismo ni nosili radne knjizice, niti nam je neko trazio da ih vidi. Mi smo naveli bas sve poslove, inace ispada da nista nisi radio. Nikoga to ne interesuje, ako se prijavljujes na osnovu cetvorogodisnje srednje skole (ili fakulteta). Ako si isao u trogodisnju srednju, a nisi zavrsio fax kad si se prijavljivao na lutriju, pa apliciras na osnovu radnog iskustva, onda ne znam.
I nisi debil, nema veze kad posaljes. Vazno je da to na kraju stigne. A intervju te ceka sigurno. Bez brige. Pozdrav!

Izvinjavam se, zaboravila sam da napisem, ne spominji nista na razgovoru da si radio na crno. Pitanje u formularu je da se navedu sva radna mesta, a ne po kojem osnovu si ti tamo radio. Ono sto te ne pitaju, ne pominji. Na pitanja odgovaraj jasno i pazljivo. Kao na ispitu, ne spominji ono sto ne znas. :grin:

srecno i tebi…bice ne brini…ocekujem da se pohfalis…:grin::grin::grin:

Hvala za informacije. Forum zlata vredi!

Prvobitno poslao korisnik funky_zhi
Cao drugari!
Koverta poslata iz Kentakija 7-og maja, stigla 20 i nekog. **Broj 25xxx. **

Pa…čestitam, …Valjevo, sličan broj i sve prošlo ok…što i tebi želim.

obavezno i ja se nadam da cu 1. jula biti jako jako srecna i odmah ti pisem..:kiss::kiss::kiss:

dali moram sa aplikacijama iz prvog koverta da navedem adresu iz amerike? ili to mogu uciniti tek na intervju? pomoc…trenutno popunjavam formulare…
dali bi trebalo da bude pisano na kompjuter ili moze rukom? na jedan formular mogu pisati na kompjuter ali na drugi ne mogu…DS230-moze, DSP122-ne moze…sta da radim…???

Moze sve rucno da se popunjava i ne mora se napisati adresa u USA, ali se mora imati na razgovoru u ambasadi. Srecno:grin:

HVALA PUNO DUSO…LAKNULO MI JE…:grin:

STO PRE VAS MOLIM DA MI ODGOVORITE…TRENUTNO POPUNJAVAM FORMULAR DS 230 I GDE MI TRAZE father’s family name i mother’s i tako dalje to treba da stavim ime mojih roditelja ili roditelja mog supruga???

blago vama :1072:

Pa ako popunjavas za sebe onda naravno ime i prezime svojih roditelja… Deo koji se tice muza popunjavas njegove podatke i za njegove roditelje…naravno.

STO PRE VAS MOLIM DA MI ODGOVORITE…TRENUTNO POPUNJAVAM FORMULAR DS 230 I GDE MI TRAZE father’s family name i mother’s i tako dalje to treba da stavim ime mojih roditelja ili roditelja mog supruga??? ??? JA SAM NOSILAC APLIKACIJE!

Hm, nisam siguran gdje bih ovo pisao, pa ću to uraditi ovdje. Ako mu tu nije mjesto molim admine da ga premjeste gdje treba. Hvala…

Supruga i ja smo poslali prvu kovertu nazad 03.06. (sa povratnicom). Povratnica nam još nije stigla, pa smo se zabrinuli šta je sa kovertom. Danas je supruga bila u pošti i tek je sada vidjela da je koverta otišla brodom, a ne avionom :udri: (u pošti nam rekoše da povratnica treba da stigne za mjesec, mjesec i po dana od dana slanja). Ono što nas zanima je sljedeće: postoji li neki rok do kada dokumentacije iz prve koverte treba da stigne u Kentucky i da li bismo trebali ponovo da pošaljemo dokumentaciju? Slali smo i mail sa upitom prije 5-6 dana i još nismo dobili nikakav odgovor.
Molim vas da nas uputite šta da radimo dalje! Unaprijed hvala!

Ja sam poslao avionom pa je trebalo 3=4 nedelje da mi vrate povratnicu,iz Kentakija ti odgovaraju mailom da treba 4 nedelje zbog velike guzve da bi to proverili pa ti se posle ne jave,zaboravi na to i stici ce ti povratnica

Po meni se to odnosi na tvoje roditelje, posto si ti nosilac aplikacije. Bilo bi fino kad bi neko potvrdio ipak, ali meni je to logicno na ovaj nacin.

Pismo ce stici, sigurno. Don’t worry :;D:

Nadam se da si u pravu. Samo nas je strah da će nam dokumentacija zakasniti, odnosno da postoji neki rok do kojeg papiri treba da stignu u Kentucky. Postoji li rok za to? U suštini, koverta bi već trebala da bude tamo, samo što još nemamo potvrdu za to. Valjda će i to ubrzo biti potvrđeno. :woohoo:

Ne brini, nema rok.