Wire Transfer:
Visina transfer fee-a zavisi i od toga iz koje banke šaljete… Ja sam onomad slao iz Charter One banke i uzeli su mi oko $25 (jer sam imao račun tamo) na 1-2k$ cifru; mislim da je čak bio fixed fee. Koliko se sećam, slao sam u Societe General. Lepo se uzme dokument o swift/iban kodovima iz banke u YU, i tamo u USA se da službeniku banke, a oni ti kažu koliko para će izaći transfer.
Dakle, zavisi i od domaće banke kako primaju dolare (neke primaju preko 2 banke, prvo u NY, pa se to šalje u Nemačku, pa odatle kod nas, a neke direkt, pa ima samo 1 fee) a izgleda i od američke iz koje šaljete…
Debit/Credit Card:
Ja sam zadnji put koristio Charter One u 2007moj (iju, daaavno), i išlo je ovako: kurs koji dobijaš kada kupuješ karticom (debitnom, ne koristite kreditnu, jer postoji fee za international purchases) u prodavnici/restoranu je srednji kurs, i obično je kurs NBS jer taj koriste ove banke ovde.
Na bankomatima (ATM) se isto koristi samo debitna. Vađenje para je ~6$ u fee-ovima, i opet je manje nego sa kreditne (takođe, na kreditnoj se pare iz ATMa vode kao “cash advance”, ne “purchase”, pa imaju i veći interes, jer je kredit, je li).
Takođe, opet se meri po srednjem kursu NBS.
Dakle, lako je izračunati koliko dinara treba izvaditi u cugu da bi bili u plusu, da bi razlika između srednjeg i donjeg kursa dolara pokrila bar 6$ fee-jeva. Mislim da je onomad bilo oko 120$.
U Novom Sadu sam šamarao sve jedan bankomat, ali ni jedan nije ni hteo da mi da novce (idioti, pa ne dolaziš iz Zimbabve-a, čudno jako)… Jedino Intesa radi (gorenavedeno).
PayPal:
Izvadio sam već jednu debitnu za burazera tamo i jednu za mene ovde jer taj račun je na nuli uvek, ali je nismo koristili još. Kontam da će biti skuplja jer PayPal udara još $1 na (domaće, može biti više na inostrane) withdrawal-e. Sa druge strane, izdaje je Chase Bank, pa bi trebala da radi u Srbiji, nevezano za to što PayPal ne radi… 
PayPal mi je bila dobra opcija jer nude free-checking, dok obično banke hoće da imaš direct deposit plate da bi skinuli “account maintenance fee” za checking…