Meni kad god ostave ispred vrata dodju ljudi u uniformi i sa vozilom sa prime natpisom. 90% paketa ispred vrata fotkano, jedino one koje ostave na recepciji ne slikaju nego je obavestenje ko je preuzeo.
Da li se kombi i manja dostavna vozila mogu voziti sa obicnom dl ili je potrebno polaganje odredjene kategorije?
Moze li se uopste u ups raditi kao vozac bez cdl?
Mozes raditi sa obicnom DL , nije potrebno nista vise za dostavna vozila.
Samo je tesko dobiti posao ako nisi prije toga radio za kompaniju kao part time handler.
Hvala ti mnogo na odgovoru.
Ova tema me dosta zainteresovala, pogotovo tvoj hard working u ups, jer sam po profesiji spediter vec 20 godina i dobro mi je poznato koliko je krvav taj hleb.
Povremeno saradjujem sa ups predstavnistvom u srb i znam o kakvom se sistemu radi. Tvoje kolege ovde isto tako mnogo rade, izuzetno su disciplinovani, dostavna vozila im se mogu videti po ceo dan na auto putevima, ali nazalost nisu bas dobro placeni kao u usa.
U evropi je glavni DHL, za razliku od USA gde je DHL manji od makovog zrna, pojedose ga UPS i FDX
Ovo si dobro primetio i ta dva trzista ne mogu da se porede.
Nesto slicno je sa toyotom u evropi gde nema znacajnu prodaju, ali je zato dominantna u usa i upravo zbog te cinjenice je brend sa najvise prodatih automobila u svetu.
Recept za uspeh na globalnom nivou je uvek bio osvajanje usa trzista.
Tako je, u Evropi su japanci totalno zapostavljeni a prave extra kvalitetna kola…u USA je svaki peti auto americki…
Mada, jedini japanac koji se ne sklapa u USA je mazda, zato sam i kupio mazdu jer je made in jap
Od kako je korona radi se I po 11h dnevno I 6 dana u sedmici.
Ono sto je dobro je veliki sedmicni check posto je dosta overtime , posto je 6.dan sav overtime I naravno sve preko 8h.
Evo ova prva 3 mjeseca cu radiiti ukupno 720h . Samo pidzama I uniforma
ili kako onaj pjeva " kuca,poso" .
Kada sam vec pisao o broj radnih sati za tri mjeseca, mozete zamisliti koliko zarade ovi ups vozaci sa top pay samo na taj broj sati
480h× 41$= 19960$
240h × 61.5$ = 14760$
Ukupno : 34760$
Za tri mjeseca pa nek drzava uzme 25% opet ostaje oko 25k.
Nisu pare sve ali jbg makar zna za sta radis
.
Stvarno se mnogo radi, ali znas za sta radis.
Mnogo nude, ali mnogo i traze, pa mora da se radi i u vanrednim situacijama, cak i vise nego u redovnim.
Ali sad kad je vec 3 mil ljudi dobilo otkaze, unioni se raspadaju od posla i ti ne moras da brines za radno mesto.
I onda ce da dodje neko i da kaze jeste dobre pare al radi se tu krvavo, u Srbiji jeste da manje dobijes al imas svoj zivot hahaha
Sve je stvar izbora , kako kaze nasa narodna" Ne mozes I pare I jare".
Tamo sam imao vise vremena ali vise nesigurnosti.
Ovdje stvarno zivimo Americki san (kuca,auta,poslovi ,putovanja)I nikada ne bih mjenjao sa zivotom u Bosni.
Evo samo da opisem moj jucerasnji dan
275 stopova i 420 paketa . Imao sam prvih 12 dostava next day air do 10:30 A.M.
Radio sam 11h ( 40 min izgubim ukupno da dodjem do rute I kada zavrsim nazad) sto znaci da sam dostavljao 25 stopova po satu ili svakih 2 minuta dostava.
Prvih 2 sata ide sporije ( 15st/h) posto je kamion krcat kutijama I jos ako vozim brze sve se pomjesa.
Cijelo vrijeme moras imati koncentraciju voziti I gledati da ne profulas kucu ili ulicu ili ne daj Boze napraviti udes .
Kada krenem mislim nema sanse da zavrsim do 10 navece ali stop po stop , minut po minut klupko se pocinje odmotavati ![]()
Tako mi je cijele sedmice a vjerovatno ce I potrajati narednih sedmica.
Sad kad si stalni radnik je l imas normu koliko paketa po satu moras da dostavis tj koliko paketa u smeni?
Nema norme ali ima planirani rad za toliko kolicinu dostava , trudim se da budem u tom okviru ili 1 h over.
Ahhahaaha americki san, e moj druze…mada dobro, o americkom snu i govore oni koji su se napatili i ziveli ko zna u kojim uslovima…ziv bio
Zivjeli smo u dobrim uslovima i u Bosni ali kada krenes u novoj zemlji od nule u svojim 40- im I sve to postignes to je za mene veliki uspijeh .
Inace ljudi dolaze iz svile i kadife pa se ovde bas napate kako je los i tezak zivot u odnosu na Balkan. Aha.
Ljudi ovo ce se tesko izdrzati, posla je preko glave.
U vrijeme Bozicnih praznika je bilo bolje nego sada. Svaki dan imam 300 stopova I I preko 400 kutija I biznisi uopste ne rade.
Svaka je sedmica 60+ sati i pitanje kada ce ovo stati.
Pay check je odlican ali ovo se tesko izdrzava.
Samo cepaj sad dok ima posle kad prodje kuci na odmor 2 meseca ![]()
Ja hocu da poludim posle dve godine dobrog rada, duplih smena, ucenja, teretane, odjednom sam kuci i cuvam decu. Rado bih se menjao. ![]()