USCIS Immigrant Fee

[QUOTE=“markoni;62137”]Imam visa Electron karticu Komercijalne banke, na nju primam platu u dinarima. Imam devizni racun (ne i karticu) isto Komercijalne banke sa evrina na njemu. Par prijatelja mi je reklo da za internet placanje mogu izvaditi tzv internet karticu (kojom se placa tako sto se upise broj kartice, datum do kog vazi kartica i trocifreni zastitni broj), pa sam planirao da za ovaj vikend podnesem zahtev za tu internet karticu da bih njom izvrsio ovu uplatu… medjutim sada cujem da tu karticu neki sajtovi prihvataju a neki ne.
[/quote]

Čućeš iskustva ostalih koji su plaćali, ja na žalost nisam plćao tu taksu. On što hoću da ti kažem, pošto sam i sam klijent pomenute banke. Te internet kartice su virtuelne, i samim tim, neki sajtovi ih podržavaju neki ne. Ja za plaćanje preko neta, koristim maestro karticu komercijalne banke. Vezana ti je za dinarski tsčun, i obračunava ti se po srednjem kursu NBS za taj dan (bolja varijanta).
Sa virtuelnih ili internet kartica, transakcije se vrše u evrima, u kojoj god valuti da plaćaš, i gubi se nekad i na višestrukoj konverziji…
Maestro kartica ti je zaštićena, i sredstva su osigurana, što je meni jako bilo bitno kada sam je uzimao (imao sam utisak da su te internet kartice sigurnije).

Nadam se da sam pomogao, a sta god nije jasno, tu sam preko PP.

cirapfc vec dao odgvor par postova gore a i kuguar u medjuvremenu…

Mozes platiti bilo kojom platnom karticom, kreditnom ili debitnom koja je vezana za tvoj racun bilo devizni, bilo dinarski. Kartica koja ima pozadi 3 cifre ti je za internet placanje.

Da li postoji nacin da se nakon sto je uplacen “USCIS Immigrant fee” (165$) to negde nekako proveri na nekom linku ili bilo kako?

Da li treba jos nesto da se uradi, pre nego sto se uputi za Ameriku, pored toga sto treba uplatiti ovih 165$ ? (koji su za mene sada uplaceni) ?

Treba ti tracking number ali mislim da to niko ovde nnije uspeo da dobije, znaci sletis, das na aerdoromu adreesu gde da ti stigne greencard i to je to

Ako se to moze proveriti na https://egov.uscis.gov/casestatus/landing.do onda mi se cini da se taj broj tacno naziva “Receipt Number” (ima 13 karaktera, prva tri bi bila slova, a ostalih 10 cifre).

Ako niko od svih dobitnika GC ovde nije uspeo da dobije taj broj, znaci da niko od nas nije ni mogao da proveri svoj status na ovom linku… pa pretpostavljam da ovo ne treba da brine ni mene :slight_smile:

Znaci u principu, nista vise nismo duzni da uradimo pre sletanja u SAD (nakon sto imamo vizu u pasosu i uplacenih 165$ USCIS Immigrant Fee), da bi tamo bez smetnji ili nekih novih zahteva dobili svoje zelene karte?

Posle koliko vremena nakon ulaska u drzavu se dobije Zelena karta na navedenu adresu?

To pitam jer razmatram da se vratim za Srbiju nakon mesec ili dva provedenih tamo… pa ako ne bih dobio GC (dok sam tamo) da li bi je oni ipak napravili i poslali na adresu koju sam naveo, iako ja ne bih bio tamo fizicki prisutan…

Da li bi osoba sa te adrese mogla da preuzme moju zelenu kartu bez mog prisustva tamo, pa da mi je prosledi u tom slucaju postom ili licno prilikom dolaska u Srbiju… (ili postar moze samo licno meni da preda moju zelenu kartu tamo)

Muz je poneo odstampanu “potvrdu” koja je stigla na mail posle placanja.
Zvao je office kako bi dobio tracking number ali su mu rekli da mu je status approved. Sad ceka da mu stigne GC.

Kao sto je vec vise puta napisano: Postar isporucuje kovertu u postansko sanduce na adresi koja je navedena na koverti (ne predaje kovertu licno, u ruke)

Ako je postansko sanduce u zgradi sa vise stanova trebalo bi da na postanskom sanducetu bude napisano i ime koje je na koverti.

Cim se plati dobija se potvrda u kojoj stoji tracking number i odmah moze da se proveri status na uscis-u

“Receipt Number” se dobije nakon uplate, treba ga sacuvati jer mislim da ga je naknadno nemoguce dobiti.
Tracking number za USPS se moze videti nakon provere na https://egov.uscis.gov/casestatus/landing.do i to tek kada posalju karticu. Do tada bi trebala samo da stoji poruka da je uplata primljena.
Inace, ne stize nikakvo obavestenje na email da je kartica poslata.

Receipt Number je moguce dobiti I po ulasku u USA, ukoliko ga niste dobili pri uplati fee-ja u Srbiji, dakle samo sam pozvala 800-375-5283, I posle malo natezanja sa sluzbenikom I davanja svih podataka kako bi bio siguran da sam ja aplikant izdiktirao mi je broj.Eto customer service bar za nesto sluzi.

Zahvaljujuci postu korisnika MDM (na nekom drugom topic-u) sam pronasao ovo New Immigrants Can Now Create a USCIS Online Account When Paying the USCIS Immigrant Fee | USCIS. To sam vec koristio u test fazi (a i neki drugi korisnici foruma) i radi prilicno dobro. Eto je, dakle, cela pocedura kako se registrovati pre uplate Fee-ja i pratiti fazu uzdavanja svoje zelene karte. To sam pokusavao da objasnim svojim recima, ali eto ga i zvanicno.

Evo i mog iskustva.
Nadam se da cu biti jasan i kratak.
Na sledecem linku bez obaveze registracije moze se platiti FEE.
https://www.uscis.gov/file-online/how-pay-uscis-immigrant-fee

Sory za predhodni post - Nisam ga dovrsio.
Evo kompletne dopune.

Evo i mog iskustva.
Nadam se da cu biti jasan i kratak.
Na sledecem linku bez obaveze registracije moze da platite FEE.

Tips - Saveti: How to Pay the USCIS Immigrant Fee | USCIS
Placanje: All Forms | USCIS

Kada otvorite drugi link sa desne strane kliknete na click to pay, zatim na continue i na stranici nakon continue popunite formu iz dva jednostavna koraka. Pre toga slozite se sa uslovima koji su postavljeni za placanje.
Zatim, kucate vas Alien Registration Number, bitno je da on ima ukupno 9 cifara. Dodajte 0 ili 00 pre vaseg broja (bitno je da ima 9 cifara), nakon toga na red dolazi Case ID. Ukoliko jos neko ide sa vama klik na ADD kako bi ste dodali drugu osobu (opet isti proces za Alien reg number kao i Case ID). Dodao bih da aplikacija ove dve stvari istog trenutka proverava da li su podaci (cifre) tacne tako da nema sanse da pogresite!

Nakon toga birate nacin placanja i na samom kraju kucate podatke za slanje potvrde na vasu e mail adresu.
FEE je 220$ po osobi.

Bojane,

da li mozes orjentaciono da kazeš koji su troškovi do ulaska u SAD po jednoj osobi
Pozdrav

Ne znam da li cu negde pogresiti ali tu su i drugi clanovi foruma pa me mogu ispraviti odnosno dodati ako nesto izostavim.

200$ lekarski + 6000 din za vakcine ukoliko nisu primljene
220$ taksa za izradu GC
330$ razgovor u ambasadi
To ti je prema Amerima.

Didatno:
Sve nase takse za potrebnu dokumentaciju: Neosudjivsnost, potvrda da se ne vodi krivicni postupak, izvod iz maticne knjige rodjenih odnosno vencanih, pasos + lk(promena prezimena ili isticanje), slike, put do Bg i nazad x2, troskovi po bg (taksi+klopa)…
I na kraju avionska karta (u jednom smeru) 330$ i to apsolutni najjeftinija. Za suprugu ce biti i vise od duplo jer ce doci nakon dva meseca od mog dolaska (sezona)…

Pisao sam po osobi, a ako je u pitanju porodica onda je drugacija cena za klimce. Dakle trosak se razlikuje za decu i odrasle sto je u neku ruku i normalno.

Ako se pogresio neka me neko ispravi.
Navedene takse prema Amerima su trenutne, a pre oktobra bile su jeftinije…

Da zaokruzimo: pre puta sve bi trebalo da kosta oko 800$, ili oko 750$ ako ne platite vakcine.

Edno prasanje vo vrska so ova plakjanje.
Vizata ja dobiv nekade pred nova godina. Togas na dokumentot sto mi go dadoa od ambasada, za plakajnje na USCIS Immigrant Fee, stoese deka treba da se plati po 165 dolari od covek.
Vo megjuveme se promeni taa taksa i iznesuva 220 dolari.
Prasanjeto mi e, zosto sega sakam da uplatam (zaminuvam za 1 nedela), koj iznos da go uplatam? Dali stariot, po koj sto mi e izdadeno da platam, ili po noviov?
Dali nekoj bese (e) vo ista situacija?

PipoMkd, ta cijena od 165 dolara ne vazi vise.
Sad je 220 dolari. I to je cijena koju moras da platis sada.

Tnx @mikiSA na brziot orgovor. :beer:
ke go spodelam iskustvoto naknadno vo vrska so online plakjanjevo