Dakle, efektivno od 1. Februara, dobitnici imigrantskih viza treba da plate USCIS Immigrant fee od $165, koja se tacnije placa posle dobijanja vize a pre dolaska u US.
Link za placanje je ova
Kako ja znam(mozda I ne znam dobro) za sada jos nikog nema a da je posle 1.02 bio na intervju-u, tako da cu verovatno ja biti prvi, pa cu samim tim dobiti valjda neko obavestenje. A ako ne pitacu
Naravno, ova tema je otovrena, ako nekome I tu treba pomoc.
Evo da se ja onda prvi prijavim da sam platio juce ovaj Immigrant fee. Znaci mozete platiti kreditnom karticom, prima samo Visa, Master i American kartice. Ili doznakom sa tekuceg racuna. KOnretno, ja sam platio kreditnom…
e vidim da si ti ovde prvi koji je placao ovaj fee, hteo sam da te pitam
posto popunjavanja online, izgleda nemam dovoljno cifara za Case number, pored onih nasih 11 sto smo dobili od ambasade, izgleda da fale negde nule.
Izbacis nule ispred broja i skratis ga kao sto su ti napisali ovi u ambasadi na papiru na kome te obavestavaju da treba da platis taj Fee. Znaci ako ti je broj 2013EU000026960 kao sto je moj npr pises samo 2013EU26960.
Nisam placala ovo, ali vidi na svojoj vizi (u pasosu) kako ide visa number: znam da su meni na granici samo dodali ono A ispred onih brojeva vize i kad sam popunjavala neki I-9 formular trazio je broj, ja ukucala taj i proslo je. Mozda i kod tebe pomogne.
Nazalost, desava se nova stvar: USCIS su uveli novi sistem placanja i registracije preko neta pod imenom ELIS, pocevsi od 19. maja, dakle od pre 4 dana. Radi se o tome da na sajtu kada treba da se prijavi za placanje takse za izdavanje GCa oni izbacuju DV format (nase case numbers) kao invalid, i pise da pravi broj ima tri slova i 10 brojeva (ovo: http://www.uscis.gov/uscis/images/nativeimages/Machinereadableimmigrantvisa.jpg). To su brojevi koje uglavnom dobiju imigranti koji idu preko sponzora, petitionera, onih I-xxx djavola, ali za DV niko nista na sajtu USCISa nije napisao. Nadam se da ce ovo ispraviti uskoro
Znao sam da ce se neko naci prozvanim ko ne treba. Zana, zaboga. Ti si naj, da kazem, korisniji clan ovog foruma i tvoja pomoc je svima bila dobrodosla. Valjda je to trebalo da shvate oni koji su stari aktivni clanovi foruma. Nazalost, takvih vas je malo i samim tim je lelemudima dozvoljeno da dele savete, informacije i slicno koji u vecini slucajeva NISU TACNI.
Nisam, necu jos da placam iz vise razloga.
Prvo nema sada te pare jos, drugo necu ovim nasim derikozama od banki da dajem pare koje nemam i trece dacu drugarici kod koje idem da mi ona iz US plati to a kad stignem kod nje dacu joj kes jer mi je tako najjeftinije.
I jas probuvam da platam USCUS immigrant fee no ne mi go prifaka ID brojot. Znae li nekoj koga ke go popravat sistemot i dali moze da se plati so check ili slichno ?
Popravljen je sistem. Alien number se pise u formatu AXXXXXXXXX (devet cifara, ako imas broj od 8 cifara stavljas NULU nakon slova A, dakle A0…). Case number se pise isto kao sto pise na papiru koji si dobila u ambasadi: 2013EUXXXXX, bez nula, bez icega sistem je proradio
Pozdrav, može li mi netko tko je nedavno plaćao uscis fee i vizu reći koliko plaća vizu i uscis fee dijete od 3 godine? Izvučeni smo za 2014. Koliko vidim prema dosadašnjim iskustvima, platit ćemo 3x330 i 3x146? Je li to točno ili ipak djeca plaćaju drugačije s obzirom da je i liječnički pregled za njih jeftiniji? Znam da nema veze jedno s drugim, ali možda će ipak biti nešto jeftinije?
Nije 165 eura vec dolara.Placa se pre dolaska u Ameriku,meni je green card stigao posle mesec dana verovatno jer je duza provera.Jer je skoro svima stigla posle 3 nedelje…
platila sam ali nigdje sluzbene potvrde.. isla sam preko Elisa na USCIS stranicama.. kako bi trebao izgledati racun? vidim da su mi u banci skinuli novce