jedno pitanje je ali ja mislm da sam negdje vec cetao ali hajde nije na odmet da mi ponovite ako dobijemo zelenu kartu znaci mama,tata,brat i ja jel svi moramo da idemo na intervju??evo primjeramama i ja sami hocemo da idemo jel oni moraju i oni ici s nama ili??
Svi moraju na intervju.
:eek: Ko sad ide u Ameriku? Svi ili samo vas dvoje?
Ako idete samo vas dvoje onda samo za vas dvoje aplicirajte.
Joj zajebane igre!
Ja vise nista ne kontam!](http://img.photobucket.com/albums/v124/fingaup/Smileys/blink.gif)
hahahha!ma idemo svi ali pitam et u slucaju da odlucimo samo nas dvoje da idemo!znaci nista nije komplikovano SVI IDEMO!hahaha!ej jos jedno pitanje hocli se veceras u 00.00 moci prijaviti na lutriju
ne naravno da nece…
ko veceras u 00:00 puni 21 godinu?
Gde idemo na rodjus?
Zasto meni niko ne odgovori kad ja postavim pitanje???
SMRC..
@landlord:
Pa kanda nema USAFIS-ovaca trenutno na vezi… zar smo svi ovde tekući sa zvaničnog sajta? (ja mislim da nam trebaju sponzori za taj podforum pod hitno…) ![]()
- Roditelji moraju da se prijave pre trećeg novembra, i da pod broj dece uračunaju i brata
- Brat može da se prijavi samostalno kad god hoće
@xeg: sredženo. (kako li si samo to uspeo?.. ti, stari lisac… cccc…)
Milose mislim da konacno treba da objavis popunjenu aplikaciju (ako imas vremena) sa kojom se pojedinac prijavljuje za ucesce u lutriji, i da priblizis to tekstovima i pojasnjenjima, jer evo vec proslo je vise od 7 dana od pocetka prijave, a mnogi cekaju tvoj primer da bi popunili prijavu.
pozdrav svima.
Ma ni slucajno koristiti njegov primjer..
ja sam koristio kada sam vracao prvu kovertu i diskvalifikovali me…
kazu vec je jedan takav prosao
![]()
Evo i ja da kazem par reci ![]()
Naime roditelji mog decka su izvuceni preko GC jos pre 4 godina, a on je te godine napunio 21 god, tako da on nije mogao da ode sa njima, vec je ostao ovde u Srbiji, i jos uvek je…
Ne moze da dobije ni turisticku vizu da ih poseti, jer mu ameri ne daju, tj nema dovoljno jake dokaze da ce se vratiti.
Mi smo igrali prosle i ove godine GC pa se nadamo da ce nas izvuci.
Puno pozdrava svima i srecno!
Tvog decka sada ja mislim mogu da sponzorisu roditelji i da on ode tamo bez ikakvih problema i naravno automatski dobije zelenu kartu!
Tesko… da mogu da ga sponzorisu dok ne dobiju drzavljanstvo..
Nema sanse beli, samo ako dobije na lutriji to moze da mu pomogne.
Pa ja sam prijavio lika i postavio komplet popunjenu aplikaciju ovde, samo mi teško ide piskaranje objašnjenja… ali biće i to. Do tada, imate forum pa pitajte šta nije jasno. :;D:
To traje 8+ godina (waiting list), a i treba da si amer… Dakle, mogu da započnu proceduru tek za 5 godina… ![]()
Sledece godine kada njegovi dobiju drzavljanstvo, on ulazi u proceduru za GC kao prikljucenje porodici, s tim sto ne sme da se ozeni ovde, tj ne sme da ima svoju “novu” porodicu, vec da je i dalje clan njihove porodice.:-_-;:
A ta procedura moze da traje godinama…
sta popuniti u 8. pitanju
adress line 1
adress line 2
da li su to dve adrese na koje stize koverta
- adresa je moja gde zivim i stanujem sa svojom porodicom
- gde cekam koverat - adresa je mozda alernativna npr. kod roditelja
da li treba da se popuni ako ja zivim zadnjih 20 godina na istoj adresi i planiram da tu i ostanem
dok ne krenem u usa nadam seda li moze da ova linija ostane prazna
da li je obavezan postanski broj opstine posto je u pitanju beograd
(svaka opstina ima svoj poseban broj)
i da li je to ,postal code,
line 2 moze da ostane prazna, stavi n/a. to ti je u slucaju da imas neku dugu adresu, provinciju, drzavu koju moras da navedes. za nas je to non aplicable.
Nisi u pravu… Druga linija sluzi za dodatnu odrednicu adrese.
Dakle, tamo:
A1: ulica Milosa Srdjevica 4B
A2: stan II/69
Ovde:
A1: 12345 N Streetname Ave
A2: Apt 2B (ili Ste 1234) /skraceno od suite/
Naravno, u 99% slucajeva vam ne treba. TA LINIJA JE ZA VASEG POSTARA!
Evo i izvora: Street Address 2 Field
EDIT:
Kao sto rekoh, adresa je tu iskljucivo zbog vaseg postara da zna gde da isporuci tu famoznu kovertu. Postanski broj sam ja uvek, ali uvek pisao 11000 Beograd gde god da sam slao… Nasi postari znaju to, i prosledjuju kako treba, nema tu nikakvih problema…