Instructions for the 2010 Diversity Immigrant Visa Program (DV-2010)
Ima nekih promena a najbitnija, koliko sam ja video, je mogucnost uvida u rezultate izvlacenja
Instructions for the 2010 Diversity Immigrant Visa Program (DV-2010)
Ima nekih promena a najbitnija, koliko sam ja video, je mogucnost uvida u rezultate izvlacenja
Ovo je jako zanimljivo i interesantno..
U jednom postu neko je apisao da mu je USAFIS javio da za tu godinu nije izvucen, i to je cini mi se bilo prilicno rano.. tipa april.. Kako su oni tada imali tu informaciju?
Interesuje me takodjer da li USAFIS javi svom clanu kada posalju aplikaciju za njega..?
ljudi trebat ce mi pomoc oko prijave pa da li se iko dobrovoljno javlja da mi pomogne???imam i par pitanja!javite se
Nisam ovo bas dobro shvatio bil mi neko mogao prevesti??hvala!
Ovo je prevod pre dorucka i kafe i nadam se da je svima sada razumljivo:D
Edited:
Tek sada shvatih da sam sa ovom temom promasio podforum:o, aj’ Srdjevicu kad budes prolazio ovuda prebaci je please u ***Prijava na lutriju ***
Naravno da cemo ti pomoci.. sta god bude trebalo slobodno se javi..
landlord hvala ti puno i odmah da te pitam kako cu znati da je moja slika ispravnog formata cuo sam da ima neka stranica i provjeri se velicina slike!jel mi mozes pomoci oko toga?i jos jedno jako vazno pitanje ovako ja hocu da prijavim preko mame svi da idemo znaci mama.tata,brat i ja!eh sad ja sam 1991 godiste i imam 17 godina a imam brata koji je rodjen 1987 godine i njemu ce sad 21 godina!eh sad je pitanje dali da ja njega stavim u aplikaciju kad budem prijavljivao ili ne??
Caos,
evo idemo redom.. ako citava porodica zeli da ide.. u USA, mozete uraditi dvije stvari.. da mama podnese jednu aplikaciju i ona je na toj aplikaciji Principal Applicant i ukljuci sve vas kao clanove porodice..
Drugu aplikaciju salje vas tata i na toj aplikaciji je on principal.. a vas ostale ukljuci u aplikaciju..
E sad, postoji mogucnost da i tvoj brat posalje aplikaciju.. ali u prvom momentu sa njim niko drugi ne bi mogao ici.. i mislim da je ovo najnepovoljnije.. rjesenje..
Eh, sad ti si ok sa godinama.. za brata cemo morati da prosurfamo malo pa da ti odgovorimo.. jer ima >= 21 godinu…
Postoji par opcija kada se on smatra.. “maloljetnim jos uvijek”.. Mozda neko da ti javi ko se vise razumije od mene…
Na redu je.. provjera slike.. Kada pocne lutrija na njihovoj stranici ces imati photo validator.. samo uploadujes sliku.. i on ti kaze jel ok velicina i rezolucija.. odmah u jednom koraku provjeri sve 4 slike..
ako je to ok pocnes sa prijavom..
pitaj dalje..
eh hava ti puno za ove informacije!i ako nesto nadjes ovo sa godinama javi mi molim te!
Evo sada sam procitao da tvoji roditelji ne mogu ukljuciti tvog brata na aplikaciju..
dakle imate samo dvije aplikacije.. + tvoj brat ako zeli samo za sebe da aplicira..
Your entry will be disqualified if all required photographs are not submitted. Recent photographs of the following people must be submitted electronically with the Electronic Diversity Visa Entry Form:
you
your spouse
each unmarried child under 21 years of age, including all natural children as well as all legally-adopted children and stepchildren, even if a child no longer resides with you or you do not intend for a child to immigrate under the DV program
aha znaci da ga nestavljamo na prijavu!posebno on posebno mi!a ako bi ga stavili znaci bili bi diskvalifikovani kako sam ja shvatio??
Ja sam tek sada ukapirao da, u stvari, imam ~70 licnih postova a onih 200 sam morao da idem za landlord-om i da ga ispravljam:p
Moram i sada:
Znaci - popunjavaj prijave pre nego brat napuni 21.
hehehehehe ![]()
beli, valjda bratu nije sutra rodjendan. odmah sutra za kompjuter i bacite se na ispunjavanje aplikacija!
sretno!
hahahahhaha
ne nego neces da odgovaras na post.. dok ja ne odgovorim i onda se kacis za svaku gramaticku greskicu koju napravim, svaki krivi zarez.. i onda ispravlajs..![]()
hahaha
Zbog tog tvog krivog zareza zamalo bata da ne ode u Ameriku:D
eh ovako tacnije moj brat je rodjen 3.11.1987 godine znaci ipak ga mogu staviti na popis?ili??
Ako ga prijavis prije tog datuma mozete ga staviti na popis..
Takodjer.. on moze neovisno o vama poslati za sebe aplikaciju..
ali ako on dobije na svojoj aplikaciji..nece Vas ostale moci voditi sa sobom..
hej raja hvala vam puno tako ste svi od pomoci puno vam hvala!a imat cu ja jos pitanja kasnije!za sad hvala
e nista, samo pozuri sa pitanjima.. posto ja radim do pola 5… ![]()
Evo i sredjene verzije na vladinom site-u pod nazivom DV-2010bulletin
Ne mesajte ovo sa Visa Bulletin-om;)