![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Zdravstveno osiguranje » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Kako je meni objasnjeno, zubar je spustio cenu svoje usluge na minimum da bi naterao ljude da ne koriste osiguranje. Onaj ko i dalje zeli da koristi svoje osiguranje moze, ali to ce uraditi samo oni kojima osiguranje pokriva vise od 50% intervencije.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
зашто онда треба имати осигурање, ако те неко (нпр. зубар) стимулише да га не користиш (ако оно не покрива бар 80%). и који је фазон са тим таблетама? да ли је циљ здравственог система да ненормално наплаћује своје услуге од осигурања? у какву то земљу треба да идем? ништа ми није јасно... мислим, здрав сам, и не сећам се када сам био код доктора, али ме та ситуација са здравственим осигурањем у уса уопште не весели...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() I ima ih milion vrsta i kombinacija, pa sad ti vidi, od cega ces da se razbolis u buducnosti pa kupi tu polisu a ostale nemoj..mislim, ![]() Bolje im nikad ne doci u ruke, samo za nedaj Boze, ako bas zagusti, ono... Skoro isto kao auto osiguranje...jbt?! Al sad sta je tu je, idemo, probamo, pa ako nam se ne svidja, nije preko sveta (? ![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dental, odnosno zubno osiguranje je posebno od zdravstvenog i posebno se placa. Ja sam uradila racunicu za nas troje i jedino trazim nacin kako da dijete osiguramo. Obicno zubar da popust ako nemas osiguranja i na kraju koliko bi platio mjesecnu premiju za godinu dana, vise se isplati platiti iz svog dzepa zaono sto trebas da sredis. Naravno i to je pod uslovom da bas nemas 7 zuba kojima treba vadjenje zivca i krunica. U svakom slucaju, sretno nam svima ...
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
|||
|
|||
![]()
Ne znam kako za zdravstveno, ali kada se vec pominje auto osiguranje, interesantno mi je koliko se to razlikuje ne samo od drzave do drzave, nego cak i mesta u kojem zivis. Isto osiguranje (kod iste osiguravajuce kuce na iste sume itd) koje je u Chicago me iznosilo 80$ mesecno, u CA je nekih 240$ mesecno :-)
Bilo bi super da postoji skola u Americi za njihov nenormalno komplikovan sistem (znaci imas predmete zdravstveno osiguranje, 401k, porez I, porez II itd). |
|
|||
|
|||
![]()
Isto kao sto je u LA kod iste kuce skuplje osiguranje i za auto i za stan nego u San Diegu. I to se racuna izmedju ostalog i prema postanskom broju. Cini mi da cak i u okviru LA-ja mi sa postanskim brojem Santa Monike placamo vise nego neki manje skup deo LA-ja. Generalno takvi su i odnosi plata. I u Cikagu i u San Diegu i u Ohaju su manje plate (u okviru iste firme za iste pozicije) nego u LA i San Francisku.
Zdravstveno osiguranje je haos, i isto kao u Srbiji gde imas firme koje ti ne uplacuju doprinose, tako i ovde samo jake firme imaju dobre pakete, sve ostalo - snalazi se sam. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
а што се тиче ружичастих наочара, нити сам их имао раније нити их имам сад, за разлику од моје жене... али, оптимизма имам, па видећемо како ће све да испадне. у сваком случају, само да смо живи и здрави, све остало ће већ да буде...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Slazem se da su plate vece....ali nisu bas 3x vece za istu poziciju u odnosu na chicago (pogotovo ne neto). |
|
|||
|
|||
![]()
@Dreamerns
Ma nema nikakve veze sa platom, htela sam samo da kazem da je sve (pa i plata) vezano za postanski broj i troskove u odredjenoj regiji a ne da plate prate srazmeru troskova. Kamo srece... Nisam bas jasno napisala... Mnogo toga nema veze sa mozgom slazem se, slicnom logikom kao za kola moze da se gleda i na druge stvari - stan u San Diegu koji smo iznajmljivali nije losiji od ovog ovde (jos je i veci + bazen i teniski tereni), nije bas na obali ali s obzirom na dobro regulisan saobracaj manje vremena treba da se stigne do obale, do posla, do bilo cega u okviru grada nego u Los Andjelesu, i nalazi se isto u suncanoj Kaliforniji - znaci po opstem kvalitetu zivota grada u kom se nalazi i komforu uopste ne zaostaje - a ima duplo manju cenu. Oba stana su u super-sigurnim krajevima cak je i zgrada u Santa Monici novija i svejedno je osiguranje za stan skuplje. To je opet postanski broj, nema veze sa realnim okolnostima. Ali to sve otvara prostor da se te nelogicnosti iskoriste u suprotnom smeru - ziveti u manjem mestu koje nema troskove paprenih lokacija a pruza dobar kvalitet zivota (naravno ![]() ![]() Sto se kola tice, proverite State Farm mi smo kod njih. Cena koju smo imali u SD kod njih je ovde 2x veca s tim sto nam daju popust jer kod njih osiguravamo i stan tako da izadje manje od 2x. Opet nije 4x skuplje, vredi proveriti, ako vec niste. |
|
||||
|
||||
![]()
Jučer je bilo dvije godine od kada je Kongres u martu 2010. odobrio Obamin Affordable Care Act u okviru reforme zdravstvenog sistema.
Imate li neka iskustva kako se reforma zdravstva do sada odrazila u praksi? Jeste li primjetili neke promjene? Imate li bolje i pristupačnije zdravstveno osiguranje? Kakvo je vaše mišljenje o reformi, oće bit' šta od toga? http://www.whitehouse.gov/healthreform http://www.healthcare.gov/
Display Modes | |
|
|
![]() |