![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Zdravstveno osiguranje » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
http://www.healthinsurance.org/
Da li je probao neko ovaj search engine za health insurance? Moze li da bude od koristi? |
|
||||
|
||||
![]()
Ajde da i ja dodam... mesecno placam $220 pre oporezivanja, za family insurance kao deo beneficija i imam jedno od najboljih mogucih, ali samo zahvaljujuci tome sto radim u ustanovi koja ima svoje klinike i pokriva svojom mrezom lekara gotovo sve iz oblasti medicine.
02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010 05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx 01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki 09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki 04. 12. 2009. - Stigla druga koverta 22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled 27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje 09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA! 17. 09. 2010. - D(eparture) Day |
|
||||
|
||||
![]()
Mi plaćamo mesečno $570 ukupno za nas dvoje. Polisa je kod Aetne.
Evo baš pre neki dan smo prvi put rešili da iskoristimo osiguranje za godišnji pregled. Izabrali lekara, bolnicu, zakazali preko telefona i dobili termin. Sve u minut tačno, platili smo participaciju $10 po osobi i za to dobili vizuelni pregled + merenje tempereature, pritiska, pulsa, upoznavanje doktora sa našom istorijom, itd ... Dali krv, tu će da rade sve neke analize i onda idemo opet da vidimo kakvi su rezultati i ako treba neto dalje. Ukratko vrlo pozitivnio iskustvo sobzirom da smo išli kod doktora ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
zdravo na site imam edno SPECIFICNO PRASANJE , jas sum diabeticar ( insulinozavisen ) i sakam da prasam dali moze da se prenese insulin za okolu 3-4 meseci dodeka se snajdam ( toa e okolu 3-4 kutii so insulin NOVORAPID vo penkala 20) so zdravstvenoto osiguruvanje ,od makedonija vo amerika vo avionot so koj ke patuvam, i ako nemoze dali moze da se kupi na prifatno kako vo makedonija i kolku pari e. FALA NA SITE
|
|
||||
|
||||
![]()
Nemoj da me drzis za rec, ali mislim da moze da se prenese, stavi u kofer koji ide sa predatim prtljagom, tj. ako je insulin sa vec pripremljenim iglama, ne verujem da ces moci da ga uneses u kabinu, osim jedne do dve doze ako ti treba za usput. Mi smo dovukli gomilu antibiotika (koji ovde idu iskljucivo na recept), i niko nam nije pravio nikakav problem, iako u datom trenutku nismo imali nikakvu potrebu za njima (za ne daj Boze), pa verujem da ni za nesto sto ti je redovno potrebno nece biti nikakvih problema.
Osim toga, sad sam bas proverio na netu i izgleda da je insulin "over the counter" lek, tj. moze da se kupi i bez recepta (Novolin N or R), tako da samo odsetass do najblize apoteke i pitas apotekara da ti da potrebnu dozu.
02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010 05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx 01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki 09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki 04. 12. 2009. - Stigla druga koverta 22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled 27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje 09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA! 17. 09. 2010. - D(eparture) Day |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Cene u Walgreens-u su prilicno velike: Levemir kutija sa pet penkala oko $280, Novolog 70/30 kutija sa pet penkala isto oko $280, mislim da je cist Novolog isto tu negde, kutija od 100 BD iglica 32G 4mm ti je $39.99, kutija sa 100 test traka za FreeStyle Lite je $129.99.
|
||||
|
||||
![]()
Ja sam insulin zavisni dijabeticar (type1) vec 14 god. Kad sam u septembru 2009. dosla ovde (Chicago), u Londonu su mi trazili potvrdu da sam dijabeticar. Obavezno ponesi potvrdu od lekara (da imas secer, sta i koliko primas) + njen prevod na engleski. Trebace ti ovde i kasnije kad odes kod lekara.Ja sam sa sobom donela zalihu insulina za oko 4 meseca (NovoRapid i Lantus) bez problema. Jos nesto, NovoRapid se ovde zove NovoLog - sve je isto, samo je jedno ime u Evropi, a drugo u USA.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Како је то ако имаш осигурање скупље за 10$???
|
||||
|
||||
![]()
Zato sto svi gule osiguranja na sve strane. U bolnici tableta tylenola za glavobolju kosta 40$, u drogeriji 5$ za cijelo pakovanje. I nije ni cudo sto je cijeli zdravstveni sistem u ***
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
![]() |
|
|
![]() |