![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Kupovina kuće-stana u USA » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Baka nije trebala da salje garanciju (i to opet govori isto), jer si ti kao tata trebao da dokazes da ce se djeca vratiti (ovo je malo nezgodna situacija, jer su djeca relativno mlada)... Ako ce sta pomoci: ja sam vodila svoju mladju sestru od 10 godina 2008 u US, s tim sto sam samo sestru imala u US koja je bila samo LPR. Zamalo ne dobismo vize jer im je bilo cudno da ja vodim malu sa sobom na 2 mjeseca, ali na kraju kad su vidjeli i karte povratne kupljene (ovo nikad ne radi!, ne zna se da ces dobiti vizu) nakon sat vremena cekanja da se CO konsultuje sa sefom odobrene smo bile. Da, imale smo punomoc od staraca da imam pravo da je vodim sa sobom i da cu biti tacno od tog do tog datuma, mozda ti je ovo falilo? Ako smijem da pitam sta je sa suprugom, je li i ona trebala da ide s vama, da li je dala punomoc za put...?
|
||||
|
||||
![]()
ja sam razveden i imali smo punomoc od mame,sve smo moguce imali ali...ako se setis neke solucije pisi...pozzz
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ili kako ide solucija za spajanje porodice...posto ona dolazi za nekih mesec dana malo kod nas,vredi li poci u ambasadu sa njom ili sta vec...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
koji ce malo bolje to objasniti, jer ne znam bas za razvedene a sa djecom) Uglavnom, kad mama posalje aplikaciju, tvoj rodni listm i check na odredjenu sumu $$ ona dobija NOA1 ustvari notice od action, sto znaci da je aplikacija sada u redu za vizu (ne bih da te razocaram, ali ceka se skoro 10 godina) a PD za februar je 01DEC01, pa predlazem da ipak igras na diversity lutriji, imas vece sanse. Ne postoji nacin da kad mama dodje da odete do ambasade i da se tamo sve rijesi. Puno srece i slobodno postavljaj pitanja ako ih imas ![]()
|
||||
|
||||
![]()
hvala ti puno na savetima,prijavio sam se prosle godine i nista,nadam se da cu ovaj put imati vise srece
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
evo da osvezimo temu malo...
mi imamo u planu ove godine kupiti kucu konacno izgurasmo te 2 godine taxe na jednom poslu,gde god sam lupio na vrata odmah te pitaju,imas li 2 godine tax return ,nemam imam 1,5 ...nista onda im sorry. Pa evo pisite svaki savet dobro dosao ,da li je neko uleteo u novi stan ili kucu ? Znam da je glavobolja velika zato pisite iskustva. Mi planiramo kupiti multy family ali videcemo ja sam cak nasao lep bilding od 6 stana u elk grove village ali zena nece tamo ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
evo da osvezimo temu malo...
mi imamo u planu ove godine kupiti kucu konacno izgurasmo te 2 godine taxe na jednom poslu,gde god sam lupio na vrata odmah te pitaju,imas li 2 godine tax return ,nemam imam 1,5 ...nista onda im sorry. Pa evo pisite svaki savet dobro dosao ,da li je neko uleteo u novi stan ili kucu ? Znam da je glavobolja velika zato pisite iskustva. Mi planiramo kupiti multy family ali videcemo ja sam cak nasao lep bilding od 6 stana u elk grove village ali zena nece tamo ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Elk Grove Village nije lose uopste. Ja radim u Itasca, mjestu pored Elk Grove-a. Njegova prednost je sto je jako blizu Schaumburg-a gdje imas mall, prodavnice, jako puno preduzeca ima svoja sjedista tamo, a jos u Elk Grove-u ti je manja taksa. Schaumburg mislim da pripada Chicagu.
Ako gledas da uzmes zgradu, onda gledaj oko Humboldt parka (da znam da nije dobra oblast, ali se tu uzima kuca koju ces rentati drugim ljudima), oak park (isto ima dosta zgrada, koje su doduse starije i mislim da je komsiuk nesto bolji, ako znas da popravljas nije lose). Takodjer, prije nego odlucis da kupis zgradu za rentanje, obavezno otvori kompaniju na svoje ime i zgradu kupi na kompaniju. Kad budes kupovao drugu, trecu... zgradu, radis na fazon holdinga. Svaka zgrada pripada firmi unutar holdinga. To se vec raspitaj, ja nsiam bas u tom polju. I ja sam razmisljao da uzmem nesto, ali sve ono sto naleti dobro (citaj povoljno), je ili daleko od moje kuce, ili zbog niske cijene treba dosta da se ulaze. Ne zaboravi ako uzmes samo kao investiciju zgradu, morat ces zimi dolaziti da cistis snijeg, na jesen lisce, kad se nesto pokvari moras biti blizu da dodjes da popravis... Uglavnom sretno i nemoj se zaletati. Dobro sve odvagaj. I drzi se dalje od nasih. ![]()
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() Tesko je inace zesce! Veruj mi potrebni su nadljudski napori da se to zatvori. Pogotovo u ovoj oblasti gde sam ja. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
pa to je i za vrhunskog vrhunski zalogaj ![]() hocu reci covek je pomenuo kucu/stan? da zivi? |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kupovina garsonjere | freelancer.asus | Vodič za emigrante | 16 | 02.03.2015 13:59 |
Rentiranje ili kupovina nekretnine | elefteros | Vaša strana | 0 | 24.05.2014 06:58 |
Kupovina kuće/stana u "matici" ili negde izvan USA | greenie | Stare teme | 6 | 20.08.2013 12:22 |
Nejasnoca oko iznajmljivanja stana | NinaLjuba | Stare teme | 16 | 03.10.2011 17:20 |
Rentiranje stana/kuce i sve sto ide uz to | dmi | Vaša strana | 6 | 09.11.2009 11:46 |
![]() |