ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Vodič za emigrante

Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira...

Vodič za emigrante » Vožnja kamiona u Americi - Trucking in USA » Bitni linkovi
Početak u USA Stan Posao Kola (Automobil) Osiguranje
Porez Dešavanja Naša mesta Putovanja Avionske karte

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 30.03.2013, 00:52
sone_ sone_ je offline
Član

Datum prijave: 15.03.2013
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Magelan Prikaz poruke
Taman posla

Meni je krajnje zanimljivo par ideja koje su nagomilale ovde, a da je u pitanju fakultetski obrazovana osoba:
1. $5.000 za H2B program. Da li si se zapitao da to nije malo previse? Takvi programi kostaju do $2.000
2. H2B vise se izdaju nekvalifikovanoj radnoj snazi, a ti rece da si inzenjer? Tvoja strucna sprema se kosi sa ovim tipom vize.
3. Rece da bi produzio turisticki do godinu dana? Turisticki mozes da produzis vizu na 6 meseci.
4. Vozio bi za to vreme? U turistickom statusu nemas pravo na rad
5. Nikako ne bi ostajao na crno? Pa samim tim sto ostanes da radis u turistickom statusu - vec igras na crno (posto vec gore potenciras da ne bi nista na crno, cisto FYI - ovo je vec u "sivo-crnoj" zoni)
6. Bigamija - apsolutno krimanlno delo i u USA i u Srbiji
7. Zenidba za papire za par meseci? Pa da te potencijalna buduca zena ceka na aerodromu (pod uslovom da obavis razvod pre sletanja), samo do intervjua ti treba nekih 6 meseci, pa kad/ako dobijes Green Card, on je prve dve godine uslovni - moras ostati u braku. Samim tim svaki izlazak na duze je sumnjiv kad se prijavljujes za stalni GC posle dve godine. Sa tom zenom treba da prijavljujes takse i ispunis jos xyz obaveza kako bi dokazao da je brak "Bona Fide"
8. Jesi se mozda zapitao sto ti "drug" ne odgovara na sms? Bas zato sto ono sto ti je rekao prosle godine, ovde vise ne vazi. I sto su sve kamiondzije u CHGO? Bas zato sto je to jedino moglo ovde...
Vidi sto se tice kvalif.ja jesam inzenjer ali za live guard nema nikakve veze, idem kao da imam srednju samo,nevazno u opste.

Cena depozita za stan 650$,2000$ agencija,karta nisam siguran koliko je ali je sigurno 1000$ povratna (mozda gresim verujem da je oko),pri dolasku moram imati kod sebe barem 500$,troskovi odlaska dolaska u ambasadu,polaganje za live guard (besplatno je ali troskovi boravka dolaska),ja sam iz unutrasnjosti.
saberi pa ces da vidis koliko to sve kosta.

Sa H2b od 5 meseci + 6 turisticka to je skoro godinu dana.

Zenidba ako je dozvoljen gej brak ,onda super sa drugarom pod ruku.

Za ostalo ne bi javno ko zna ko sve cita pa da mi zabrane vizu zbog cavrljanja.
Reply With Quote
Staro 30.03.2013, 01:00
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik sone_ Prikaz poruke
Zenidba ako je dozvoljen gej brak ,onda super sa drugarom pod ruku.

Za ostalo ne bi javno ko zna ko sve cita pa da mi zabrane vizu zbog cavrljanja.
Na drugoj temi si vec ponudio pare za brak (toliko o cavrljanju)...

Gay brak ti nece doneti green card... I i kad/ako ga dozvole, nece to ici tako jednostavno za falsh gay brakove...

Produzavanje na turisticku je moguce samo ukoliko na H2B programu ostanes do kraja, a ti rece da planiras da odmah po dobijanju SSN-a palis za CHGO. Znaci nemas efektivnih 11 meseci ako pre vremena napustis program.

$5.000 nema sanse da povratis kroz posao na bazenima, a i sa kamionom dok krene zarada, prodje vise od 3 meseca (u najboljem scenariju)

Covek, ne zive ovde veverice i ovce, nego ljudi, i to ne toliko glupi koliko se prica, pa da mozes da vortas sistem kako ti zamislis.

Dizem, ruke... Najbolje je da sam lupis glavom i uveris se Nista boolje od iskustva na sopstvenoj kozi...

Srecno

Last edited by Magelan; 30.03.2013 at 01:06.
Reply With Quote
Staro 30.03.2013, 01:20
sone_ sone_ je offline
Član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Magelan Prikaz poruke
Na drugoj temi si vec ponudio pare za brak (toliko o cavrljanju)...

Gay brak ti nece doneti green card... I i kad/ako ga dozvole, nece to ici tako jednostavno za falsh gay brakove...

Produzavanje na turisticku je moguce samo ukoliko na H2B programu ostanes do kraja, a ti rece da planiras da odmah po dobijanju SSN-a palis za CHGO. Znaci nemas efektivnih 11 meseci ako pre vremena napustis program.

$5.000 nema sanse da povratis kroz posao na bazenima, a i sa kamionom dok krene zarada, prodje vise od 3 meseca (u najboljem scenariju)

Covek, ne zive ovde veverice i ovce, nego ljudi, i to ne toliko glupi koliko se prica, pa da mozes da vortas sistem kako ti zamislis.

Dizem, ruke... Najbolje je da sam lupis glavom i uveris se Nista boolje od iskustva na sopstvenoj kozi...

Srecno
Hvala Magelan!

Nema svetla na kraju tunela,

U pravu si kad ja da stignem da zaradim ulozeni novac.

Nema od ovog nista,bolje da nisam izlazio na forum,barem sam imao volju,razmisljao pozitivno...

Sad sam skroz sjb.
Reply With Quote
Staro 30.03.2013, 01:37
Magelan's Avatar
Super Moderator

Nepromenjeno

Citat:
Hvala Magelan!

Nema od ovog nista,bolje da nisam izlazio na forum,barem sam imao volju,razmisljao pozitivno...

Sad sam skroz sjb.
Nije moja zelja da mracim. Pisem onako kako jeste da bi imao prave informacije ako se vec upustis u ovu igru, a ne da ti serviram bajke i sarene laze (sto ovde neki rade), pa da kad dodjes ovde tek budes sjb, ne samo emotivno nego i finansijski... A kad te onda uhvati masina, neces se ni okrenuti, a vec ce proci 3-5 godina dok se vratis u normalu i krenes da "dises"... Nema ovde nista za 6 meseci. Ko god ti to kaze - LAZE! A nasi truckeri ovde (95% kolega) su majstori u lagarijama i naucnoj fantastici, svasta ce da napakuju samo da bi u ocima drugih tamo izgledali "VELIKI" i da im se zaBoga svi u selu dive. Pa kad dodje momenat da mogu da napuste USA kupuju se skupa odela, skupe cipele, rolex satovi, uzima rent-a-car u Budimpesti da sve bilo "pompezno" kad se pojave u selu, a ovamo ne izlaze iz kamiona mesecima...

Dovoljno je samo da ti kazem da ljudi ovde dodju kao ti, jer im "ortaci" imaju semu koja ce sve da im resi za 6 meseci pa ostanu ovde godinama jer se tih 6 meseci pretvore u beskonacnost, sve pare koje zarade odu na sredjivanje papira, a decu i ostatak porodice ne vide sve te godine...

Poznanica je tako dosla preko sigurne preporuke, sve gotovo za 6 meseci, ostavila dve devojcice predskolskog uzrasta kod bake... Znas koliko se sve oduzilo? 7 godina... I jedva je na kraju uspela da ih dovede - posle 7 duuuugih godina...

Gazda za kog sam radio je dosao na H2B pre 3 godine, samo sto su tad jos mogli da se vade CDL u Illinois-u (vise to ne ide, ponovili smo xyz puta), svog sina nije video vec 3 godine (klinac ima 5.5 - znaci ni ne seca se kako mu izgleda otac)... E ti ljudi su SJB.

Last edited by Magelan; 30.03.2013 at 01:45.
Reply With Quote
Staro 30.03.2013, 03:43
cukoni cukoni je offline
Stari vuk

Datum prijave: 24.09.2012
Nepromenjeno

da ne otvaram novu temu,kako izbrisat neku svoj stari post,nisam nasao opciju?
Reply With Quote
Staro 30.03.2013, 04:36
Magelan's Avatar
Super Moderator

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik cukoni Prikaz poruke
da ne otvaram novu temu,kako izbrisat neku svoj stari post,nisam nasao opciju?
Nema opcije. Probaj da kontaktiras administratora/moderatora foruma.
Reply With Quote
Staro 30.03.2013, 05:48
american muscle american muscle je offline
Drug član

Datum prijave: 25.10.2010
YU lokacija: istra
Nepromenjeno

Citat:
Hvala Magelan!

Sad sam skroz sjb.

Sone, malo se moramo i šalit, ali što se tiče ovoga šta ti iznosiš, to je nemoguče!

barem na ovom forumu češ dobit odgovor koji je iskren, tako da nemoj da te ljuti ako to nije odgovor koji si ti očekivao!

Vjeruj mi, da je tako jednostavno otič gore, nebi ja več četvrtu godinu igrao lutriju i čekao, nego bi več vozio po USA!

U svakom slučaju sretno ti bilo!
Reply With Quote
Staro 30.03.2013, 08:37
chicagopn's Avatar
chicagopn chicagopn je offline
Stari vuk

Datum prijave: 29.10.2008
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Hvala Magelan!

Sad sam skroz sjb.

Sone,
Vidis ti kao inzenjer dajes svakom od nas za pravo da ti korigujemo zivot ..
znas sta sam ja najvise mrzeo dok sam bio u jadnoj nam majci Srbiji ,kad dodje neki gasterbajter
sa meckom i pocne da mi soli pamet kako i tamo vise nije kao sto je bilo da se tamo puno radi ...
nije kao sto smo mi navikli ovde u Srbiji...da ja tamo ne bih sastavio 2 meseca ...a na moje pitanje
"ima li neke sanse za mene da odem...da probam" naravno da nema nikakve sanse.

Dok su ljudi "pametni ljudi" pored mene onako iz senke odlazili i odlazili i odlazili...

E vidis ja taj nikad necu biti i nemam za pravo da tebi menjam stavove i tvoje poteze za buducnost.
Ja sam veciti optimista bio u zivotu i takav cu i ostati dok sam ziv.
za sada me moj optimizam dobro vodio,ne zalim se

Prvo mislim da bi trebao DOOOOBRO da se raspitas za te vize pre nego li puknes 5k$ ja sam mislio
da ti vec imas H2b vizu ili si spreman da je dobijes legalno.
Moje misljenje ... ,ja ne volim te skype interviews, nekako mi to ne mirise na dobro i sve ta lova oko
toga i neka obecanja od nekoga koga znas povrsno..malo mi se to ne svidja....ali opet ti kazem to je
moje misljenje ,ti si brate inzenjer pa to proracunaj dobro ,od mene si bar skolovaniji .

Moram da demantujem Magelana o zivotu i truckerima ,ima ljudi koji voze i samo voze i tako i umru
za volanom a ima ljudi koji prave od sebe karijeru pocnu kao vozac kamiona,a zavrse sa firmom od 300 kamiona ,
naravno ja moram da radim vise i teze od recimo Vrhunskog koji je IT inzenjer, jebiga dok je on covek ucio skolu
ja sam lelemudio sa kurvama po diskotekama i dolazio pijan svakog jutra kuci.

Sad sve dolazi na svoje on lakse dolazi do para ja teze ,pa nasta bi izgledao ovaj svet kad bi svi mi bili
doktori ili inzenjeri.
Mada je sad malo lakse radim 4 dana u nedelji pon-cetv,a i prvi kamion je pao i uposljen ,tako da nemogu da se pozalim

A naravno rolex na ruci (mada rolex i nije neki sat,bolji je recimo hublot ili vacheron constantin) boss odelo i mecka u garazi (ne rentana nego isplacena) ,mada sam ja vise za
audi A8. Da li mozda treba da umrem u 2003 coroli nebi li neko pruzio prst u mene i rekao vidi seljak ima hublot , boss odelo i vozi mecku?samo onaj kome je san da kupi tako nesto ce to reci niko drugi,

Da bi testirali vasu pozudu evo test:

imate pravo na jedan free auto od ova dva ponidjena kljucevi su na sedistu biraj tvoj je:

1. toyota corola ls 1.8
2. mercedes cls63 AMG

pa neka prica sta ko hoce

Recimo to je iz mog ugla ok i uspeh, samo zavidni ljudi to sebi nemogu priznati i pljuvati po takvom coveku
dok ce njega boleti kita sta ko misli o njemu .
Neko uziva da vozi corolu i ima 800k u bancu na racunu,ja uzivam u A8 i da proputujem svetom dok mogu i dok sam na povrsini zemlje.

A ti Sone da ti opet ponovim, dva puta meri jednom seci nemoj da padas na neke spamove, ali guraj napred za svojom vizijom ako si siguran u tome i da to stvarno mozes da realizujes.

Niko od nas nije ovde dovoljno pametan za tebe osim tebe samog!!!
i nek je sa srecom.

P.S. popuni i taj lottery majku mu.
Reply With Quote
Staro 30.03.2013, 10:22
sone_ sone_ je offline
Član

Nepromenjeno

chicagopn hvala ti na iscrpnom objasnjenju poucno je da to vide svi

Sto se tice vize ja je naravno legalno dobijam,to bez daljnjeg.

Sada nikad ne bi prekoracio vizu i ostao na crno i to bez daljnjeg,ako budem otisao naravno.
Reply With Quote
Staro 30.03.2013, 14:44
Magelan's Avatar
Super Moderator

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik chicagopn Prikaz poruke
Sone,
Vidis ti kao inzenjer dajes svakom od nas za pravo da ti korigujemo zivot ..
znas sta sam ja najvise mrzeo dok sam bio u jadnoj nam majci Srbiji ,kad dodje neki gasterbajter
sa meckom i pocne da mi soli pamet kako i tamo vise nije kao sto je bilo da se tamo puno radi ...
nije kao sto smo mi navikli ovde u Srbiji...da ja tamo ne bih sastavio 2 meseca ...a na moje pitanje
"ima li neke sanse za mene da odem...da probam" naravno da nema nikakve sanse.

Dok su ljudi "pametni ljudi" pored mene onako iz senke odlazili i odlazili i odlazili...

E vidis ja taj nikad necu biti i nemam za pravo da tebi menjam stavove i tvoje poteze za buducnost.
Ja sam veciti optimista bio u zivotu i takav cu i ostati dok sam ziv.
za sada me moj optimizam dobro vodio,ne zalim se

Prvo mislim da bi trebao DOOOOBRO da se raspitas za te vize pre nego li puknes 5k$ ja sam mislio
da ti vec imas H2b vizu ili si spreman da je dobijes legalno.
Moje misljenje ... ,ja ne volim te skype interviews, nekako mi to ne mirise na dobro i sve ta lova oko
toga i neka obecanja od nekoga koga znas povrsno..malo mi se to ne svidja....ali opet ti kazem to je
moje misljenje ,ti si brate inzenjer pa to proracunaj dobro ,od mene si bar skolovaniji .

Moram da demantujem Magelana o zivotu i truckerima ,ima ljudi koji voze i samo voze i tako i umru
za volanom a ima ljudi koji prave od sebe karijeru pocnu kao vozac kamiona,a zavrse sa firmom od 300 kamiona ,
naravno ja moram da radim vise i teze od recimo Vrhunskog koji je IT inzenjer, jebiga dok je on covek ucio skolu
ja sam lelemudio sa kurvama po diskotekama i dolazio pijan svakog jutra kuci.

Sad sve dolazi na svoje on lakse dolazi do para ja teze ,pa nasta bi izgledao ovaj svet kad bi svi mi bili
doktori ili inzenjeri.
Mada je sad malo lakse radim 4 dana u nedelji pon-cetv,a i prvi kamion je pao i uposljen ,tako da nemogu da se pozalim

A naravno rolex na ruci (mada rolex i nije neki sat,bolji je recimo hublot ili vacheron constantin) boss odelo i mecka u garazi (ne rentana nego isplacena) ,mada sam ja vise za
audi A8. Da li mozda treba da umrem u 2003 coroli nebi li neko pruzio prst u mene i rekao vidi seljak ima hublot , boss odelo i vozi mecku?samo onaj kome je san da kupi tako nesto ce to reci niko drugi,

Da bi testirali vasu pozudu evo test:

imate pravo na jedan free auto od ova dva ponidjena kljucevi su na sedistu biraj tvoj je:

1. toyota corola ls 1.8
2. mercedes cls63 AMG

pa neka prica sta ko hoce

Recimo to je iz mog ugla ok i uspeh, samo zavidni ljudi to sebi nemogu priznati i pljuvati po takvom coveku
dok ce njega boleti kita sta ko misli o njemu .
Neko uziva da vozi corolu i ima 800k u bancu na racunu,ja uzivam u A8 i da proputujem svetom dok mogu i dok sam na povrsini zemlje.

A ti Sone da ti opet ponovim, dva puta meri jednom seci nemoj da padas na neke spamove, ali guraj napred za svojom vizijom ako si siguran u tome i da to stvarno mozes da realizujes.

Niko od nas nije ovde dovoljno pametan za tebe osim tebe samog!!!
i nek je sa srecom.

P.S. popuni i taj lottery majku mu.
Pokusah da razaberem sta si hteo da kazes, ali bezuspesno...

Nego da presecemo mi ovo natezanje, kad si vec toliko "recit", sto lepo nasem clanu ne obecas da ces ga odvesti u DMV kad dodje u CHGO i pomoci mu da izvadi vozacku dozvolu? Ajmo malo na dela
Reply With Quote
Odgovori

Tags
voznja kamiona u americi, šleper amerika

Pravila pisanja